Търси се първенецът на България. А може и на света...

Номинации за изявени млади българи се правят до 25 март
7 мар 2016 13:52,
2
Търси се първенецът на България. А може и на света...
Снимка: Reuters

Познавате ли някой, който е постигнал висоти в медицината, бизнеса, правото, културата, грижата за деца у нас? Може да го номирате в световна класация за най-успели млади хора. Номинациите се събират за втора година у нас като част от световния проект The Outstanding Young Persons – TOYP.

Идеята е всяка година да бъдат отличавани млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните в тях области на развитие. Така те ще могат да стават пример за младите хора по света.

Страната ни ще излъчи десет първенци. Още при старта на инициативата у нас миналата година, българка бе призната за една от десетте най-изявени млади личности. София Калинова беше отличена в категория "Хуманитарно и/или доброволческо лидерство" в националния кръг на наградите.

Още по темата

Тя бе призната заради непрестанната си дейност в защита правата на глухонемите. Тя самата е глухоняма и като ученичка преживява сериозен сблъсък с образователната система, когато разбира, че не може да се яви на матура по английски език заради частта със слушане на текст.

Това я провокира да се бори срещу дискриминирането на глухите в България и днес благодарение на нея всеки български ученик с увреден слух има право на изпит по чужд език на матурите.

Номинаците в тазгодишния кръг за изявени млади българи вече се приемат. Крайният срок за тях е 25 март. Имената на кандидатите се подават на адрес http://toip.jci.bg. Номинираните трябва да са млади мъже и жени на възраст от 18 до 40 години.

Те трябва да са с българско гражданство и постижения в някои от следните области: Бизнес, икономика и/или предприемачеството; Академично лидерство и/или постижение; Морално лидерство и/или защита на околната среда; Хуманитарно и/или доброволческо лидерство; Личностно развитие и/или постижение; Политически, правни и/или държавни въпроси; Културно постижение; Принос към децата, световния мир и/или човешките права; Наука и/или технологично развитие и иновация в медицината.

Кандидатурите ще бъдат проверявани за достоверност и съвпадение с изискванията от екипа на JCI. Десетимата победители ще бъдат номинирани за международното състезание TOYP.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пеевски! Той е млад и успял мъж. И красив и атлетичен. Нека го номинираме!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по голем от Боце в усвояването, има ли?