Беднотия: Залагаме брачните си халки за лекарства и сметки

Българинът си казвал за какво са му парите, винаги си взимал пръстена
11 мар 2016 07:00,
85
Беднотия: Залагаме брачните си халки за лекарства и сметки
Снимка: архив, Ройтерс

Много българи си залагат венчалните халки и годежните пръстени, за да си платят сметките и да си купят лекарства, заяви Александър Александров от Асоциацията на заложните къщи в България пред "Труд".

"Например ако някой заложи мъжка брачна златна халка за 100 лв., след един месец трябва да върне 105 лв. Когато идват при нас хората сами казват за какво им трябват парите. В най-честите случаи е за да си платят сметки или да си купят лекарства. Българите залагат, защото имат спешна нужда от пари до заплата, и почти винаги се връщат да си вземат оставената брачна халка", обясни Александров.

По думите му до залагане на брачните бижута прибягват и мъже, и жени.

Друг начин за българина да изкара малко свежи пари е като директно си продава златните бижута на фирми, търгуващи с благородни метали.

През февруари предлагането на златни накити се е увеличило с 80% спрямо миналата година по това време, отчитат от Tavex.

"Само през февруари сме изкупили над 50 килограма златни бижута, а преди година бяха 15 кг. Според нас причината е в повишението на цената на благородния метал. Хората гледат да се отърват от ненужните си накити, и то на добра цена. В момента 1 грам бижутерско злато се изкупува по около 40 лв., като за една година цената се е повишила с 10%", заяви Макс Баклаян, изпълнителен директор на компанията за търговия на злато.

Обикновено предлагат счупени бижута и предмети, съдове от злато, монети в недобър търговски вид, като първенство държат бижутата от 14 и 18 карата.

Бижутерското злато е актив, който не е с цел инвестиция, и ако няма сантиментална стойност, собственикът му се старае да го продаде на най-високата възможна цена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
17
 
! Отговори
Родолюбец преди 8 години
От 09.09.1944 г. до днес народът населяващ българската земя доказа, че е достоен единствено за стригане, доене и клане от богоборческата юдео-масонска върхушка. Дотук води неверието, отстъплението от Бог и Православната вяра!
28
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 41: - ...ЕВРЕИ СВАЛИХА ОТ ВЛАСТ ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИК...абе, ти бил ли си роден когато Луканов и "другарите" от "цк"-то на "бкп"-то туриха динената *** на тато? Не знам някой от тях да е бил брадат, освен лъжите им.
27
9
 
3
 
! Отговори
е това е, преди 8 години
бедните българи търгували с благородни метали.
26
1
 
12
 
! Отговори
Родолюбец преди 8 години
Боко Тиквата казва, че това не е вярно, а масата от народа му вярва и съучаства. Каквото народът сам си е надробил, това и ще сърба, няма право да се оплаква!
25
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И КАКТО ЗНАЕМ ИСТОРИЯТА ВИНАГИ СЕ ПОВТАРЯ И КАКТО ВЪВ ВРЕМЕНАТА НА НАЙ ГОЛЕМИ СТРАДАНИЯ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПО ВРЕМЕ НА ТУРСКОТО РОБСТВО И НАЦИОНАЛНАТА КАТАСТРОФА ДОКАРАНА НИ ОТ ДИНАСТИЯТА НА КОБУРГОТИТЕ СЛЕД 2-ТА СВЕТОВНА ВОЙНА ДЯДО ИВАН Е ИДВАЛ ДА НИ ВЪЗКРЕСИ ДЪРЖАВАТА ,ТАКА ЩЕ СТАНЕ И СЕГА ,ПАК НАШИТЕ РУСКИ БРАТУШКИ ЩЕ ДОЙДАТ И ЩЕ НИ ОСВОБОДЯТ ОТ ТОЯ ЮДЕО-МАСОНСКИ ЦИОНИСТКИ ГНЕТ ,КОЙТО НИ ДОЙДЕ ДО ГЛАВИТЕ СЛЕД 89 Г.
24
1
 
7
 
! Отговори
Ясен преди 8 години
Пак ни заблуждават.Когато заложиш вещ или злато в заложна къща за 100лв плащаш 120 за да си я вземеш.
23
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радетелите на еврЕо-атлантическата измама наречена незнайно защо (демокрация) останаха шепата хрантурници на Америка за България НПО-тата на Сорос,наркоманизираните лумпемни от протестна мрежа ,които за някой и друг лев с който да си купят дрога са готови да протестират за всичко и разбира се срещу заплащане да (громят) по интернет форумите и еврейски медии (лошата) Русия .Да не забравяме и най големите фенове на тая(демокрация) ,а това са содомитите -пед**аси,останалите плюем на тая (демокрация
22
10
 
3
 
! Отговори
Georgi преди 8 години
Aide pak! Balgarina tolkova beden, che trqbva da si prodava imushtestvoto da si kupi qdene i da si plati toka.. Ne vi li pisna da pishete tupotii i mizerii koito ot 20 godini sa pulni luji i samo negativizirat horata ? Balgarinat vsushtnost vuobshte ne e zle, Balgaria vsushtnost vuobshte ne e zle ako mislite, che v Angliq, Germaniq ili Italiq vi ochakva neshto poveche se lujete jestoko. Az ne moga da razbera zashto ne napishete edin put neshto pozitivno za Balgarina, a ne negativni ***?
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
420лв струва труда на един роб
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
прости са щото си траят
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не само ГЕРБ са виновни за бедноставсички партии от 89 насам работят само за собствено забогатяване
18
4
 
11
 
! Отговори
ASS преди 8 години
До АнонименБългаринът е ***! ***, ама много *** нещаствик!
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хората от време на време и някой бъбрек си продават за да живеят в *** България
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така беше и по време на първия мандат на Герб. Казвам го от опит.
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЪЛГАРИНА Е СМАЧКАН
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
оставка и ако следващите не подобрят живота на народа пак ОСТАВКА
13
9
 
1
 
! Отговори
аз преди 8 години
ми що има толкова много пари по депозити в банките.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
25 год грабеж и унижение на българите
11
1
 
27
 
! Отговори
ами преди 8 години
Това е страшно,да докараш човека да е принуден да заложи брачната си халка.....ама по стъГмистика българина живее все по-добре.....
10
1
 
4
 
! Отговори
Temenujka Petrova преди 8 години
sled deset dnevno le4enie vav bolnicata vav kubrat izlqzox bez diagnoza i uvredeno sarce a pla6tam dvadeset godini sama osigurovka i ne sam vzela nito edin bolni4en nito napravlenie za vseki pregled sam si pla6tala sama tova e novata sistema na zdraveopazvaneto i nee vinoven samo moskov