Почитат Емил Шарков в Лясковец и Търново

Издигат паметна плоча на загиналата барета
Обновена: 14 мар 2016 09:07 | 14 мар 2016 09:00, Петя Славова
17
Почитат Емил Шарков в Лясковец и Търново
Снимка: архив, БТА
В Лясковец и във Велико Търново ще бъде почетена паметта на командоса от СОБТ Емил Шарков, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Още по темата
 
Емил Шарков загина на 14 март 2014 година при специализирана полицейска акция за отнемане на незаконно оръжие в дома на 54-годишния Петко Петков в Лясковец.
 
Днес от 11.30 часа венци и цветя от името на МВР ще бъдат поднесени пред паметната плоча в двора на гимназията по електроника "А. С. Попов" във Велико Търново, където Емил Шарков е завършил своето средно образование.
 
Час по-късно от община Лясковец ще организират поклонение пред знака, поставен в негова памет в двора на СОУ "Максим Райкович" в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Емил Шарков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
9
 
! Отговори
чичо преди 8 години
А можете ли да ми кажете, защо осъдиха Петко, при положение, че полицаите са изстреляли над 300 патрона в апартамента.
9
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петко беше заплаха за обществото - правилно сториха, че му изпратиха барети.Нима забравихте, че този *** СТРЕЛЯ ПО ДЕЦА?
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един полицай беше убит,а този Петко зорлем го направиха престъпник.Виновниците са живи и здрави и си пият кафето.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Инцидент, поради липса на професионализъм и реално оценка на длучая. Трябва да има оставки и наказания, а не паметник. Поредната тъпотия.
6
0
 
24
 
! Отговори
Омир преди 8 години
Йде сега да го канонизират и за светец...такива като него загинали по време на изпълнение на служебния си дълг са стотици но те остават в неговата сянка заради преекспонирането на случея...просто си е вършел работата и е изпълнявал заповеди за което е получавал заплата и куп превилегий...тук няма никакъв подвиг....подвиг е когато спасиш човешки живот с цената на своя без да си очаквал и искал да ти бъде платено....
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много нелепост и с какво толкова беше страшен този човечец и майка му, че пратиха барети?
4
0
 
18
 
! Отговори
вересиите вересиите преди 8 години
МОж ели някой д ами каже ас какво е залсужил този паметник?
3
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Издигат паметна плоча на загиналата барета?!?Подвигът на баретата - след нощен запой, той заедно с 30 бабаити нахлуват рано сутрин в къщата на пенсионер и болната му майка. Но срещат достоен отпор. Не плоча, а паметник за Петко, дал урок на самозабравилата се власт.
2
0
 
33
 
! Отговори
sttekata преди 8 години
Майката на Шарков е права!!!Трябва да има осъден МВР шеф разпорфедил нападението (обстрелването) над обвиняемия и неговото жилище!Така не се прави!! Не се стреля безразборно по хората, нормално е да се защити!Има други методи за безпроблемно обезвреждане на обвиняемия! Много некъдърно и самоволно решение за действие! Нападаме и толкова, това да не е в Сирия?!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...загиналия барета..."Нова висота - не можете да съгласувате родовете в българския език. Като искате да пишете разговорното "барета", поне напишете "загиналата барета". И да - "барета" е в женски род, загиналият е мъж, ама като сте решили да го пишете - пишете го правилно...