Склад или незаконен ислямистки център? Люлин се вдига!

Жители организират протест, настояват пунктът да бъде премахнат
14 мар 2016 18:30,
90
Склад или незаконен ислямистки център? Люлин се вдига!
Кадър: "Господари на ефира"

Жители на софийския квартал "Люлин" се вдигат на протест заради информация, че склад за обувки в комплекса всъщност е незаконен ислямистки център.

Организатор е групата във Facebook "Люлин", в която членуват над 9300 души, съобщиха недоволните в писмо до Dnes.bg.

Люлинчани настояват мюсюлманският сборен пункт да бъде премахнат. Според организаторите в него се проповядва тероризъм и религиозна ненавист към българите. Повод за протеста им е репортаж на "Господари на ефира", излъчен в края на миналата седмица. 

В него се разказва как в склада, който се намира на ул. "Индира Ганди" в 6-ти микрорайон, в петък по обяд, прииждат хора.

Камерите хващат и познато лице – независимият депутат Хюсеин Хафъзов. Той е бивш главен секретар на главно мюфтийство, бивш член на ДПС, а сега е учредител на партията на Лютви Местан ДОСТ (приятел на турски – б.р.)

Репортажът показва как след пристигането на Хафъзов складът започва да се пълни с лъскави дипломатически коли с номера от Либия, Йемен, Судан, Румъния...

Проверка на предаването показва, че теренът от 13 дка е собственост на "Смолян интернационал" и принадлежи на лице от Саудитска Арабия – Алумран Сюлейман. Съдружник пък е Хусеин Калбайн. Името му присъства в доклад на бившия американски посланик Джон Байръли като председател на фондация, чийто основател е изгонен от България за нелегално проповядване срещу държвата.

Фондация "Тайба" е регистрирана през 2004 г. Тя съществува и до момента, потвърждава Софийски градски съд. Справка в Столична община показва, че сградата е мюсюлманско настоятелство с председател Албу Калбайн. В район "Люлин" обаче тя фигурира като склад за обувки.

Репортажът включва и кадри от ставащото в сградата – склад за или мюсюлмански център. Видеото наистина показва обувки, но... събути за петъчната молитва. В склада мюсюлмански духовник проповядва на български, че последната надежда на човечеството е ислямът.

"Мюсюлманите са в постоянно гонение, те са в постоянен стремеж да бъдат отклонени от религията", казва още той. А също и: "Няма значение колко милиарди се хвърлят, за да се отслаби религията. Ако те притежават злато, Аллах притежава онова, което е всичко в небесата и онова, което е всичко на Земята".

От групата "Люлин" призовават всички жители на района да изразят гражданската си позиция в петък в 12:00 часа на паркинга на "Кауфланд" в "Люлин" 6.

"Присъствието на незаконна секта, с главатар анти български политик, проповядващ за ралигиозна и расова омраза, финансиран от забранена в почти цял свят фондация, лично от обявен за терорист от повечео страни и изгонен от България за анти българска дейност е в остър разрез със идеята Люлин да е добро място за живеене спокойно и приятно", пишат организаторите в групата във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
Таиба? Не, аз вас да ва
42
3
 
10
 
! Отговори
12 преди 8 години
Кога видиш законен православен храм в ислямска държава или в саудитска арабия тогава ще претендираш за толерантност тук. Мюсюлманите отвсякъде са гонени защото навсякъде са едни и същи. Има ислям- има проблем.
41
40
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като не им дават разрешение да си построят храм нормално е да прибягват до такива действия. Нека им се разреши да имат законен храм и да се знае какво става там отколкото скрито да се правят нещата
40
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"САМО АЗ ЛИ СИ МИСЛЯ ЧЕ ДЪРЖАВАТА И ВЛАСТИТЕ ТОТАЛНО СА АБДИКИРАЛИ...ЧЕ ВЕЧЕ ВСИЧКО Е В НАШИТЕ РЪЦЕ..."Не е точно така, ако им посегнеш ти или друг българин ще си имаш проблеми и ще се сблъскаш с държавната машина... но ако си като тях - алах малах, тогава трябва толерантносто, интеграция и помощи разбирасе... Амин
39
4
 
40
 
! Отговори
браво преди 8 години
на люлинци. Ще ми се събират тайно отрепките за аллах малах. Ако се наложи свиркайте, и от Красно село ще дадем едно рамо.
38
2
 
55
 
! Отговори
Любо преди 8 години
Не всеки мисюлманин е терорист .......но всеки терорист е мисюлманин !
37
6
 
42
 
! Отговори
Илиян преди 8 години
Във Люлин със сигурност има доста здрави и татуирани безработни младежи - те могат да се погрижат за този център.
36
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да им хвърлят по една молотовка .... колко му е да се направи, малко ли хвърляха по колите преди година две... и ще има тука има-тука няма ислямска *** !!!
35
3
 
13
 
! Отговори
мамамия преди 8 години
те сега тези про-сръбски *** ще ви обяснят къде расте лимонтозуто
34
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момчета да ги замераме със вратни паржолки,сус домус
33
4
 
66
 
! Отговори
Георги преди 8 години
САМО АЗ ЛИ СИ МИСЛЯ ЧЕ ДЪРЖАВАТА И ВЛАСТИТЕ ТОТАЛНО СА АБДИКИРАЛИ...ЧЕ ВЕЧЕ ВСИЧКО Е В НАШИТЕ РЪЦЕ...БЕЗ ДА ОМАЛОМАЖАВАМ НЕЧИЙ РАЙОН..ОБАЧЕ С ЛЮЛИН НАИСТИНА НАСТЪПАХТЕ ОПАШКА..СТИГА ДУМИ ,НАРОДЕ..ЯВНО ТРЯБВАТ ДЕЙСТВИЯ!!!
32
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До всички люлинци..да ги изринем!
31
5
 
24
 
! Отговори
До 44 преди 8 години
Щото в Петък от 12:00 им е "молитвата".
30
2
 
7
 
! Отговори
син терор преди 8 години
чело коте чело коте чело в люлин книжки
29
1
 
15
 
! Отговори
С преди 8 години
До Анонимен не 100, близо 300 хил. души е квартала, по неофициални данни :)
28
2
 
30
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
Пропадняци, защо триете коментари? Защо още не сте на джамия? Аллах-маллах ще ви накаже!!!
27
3
 
40
 
! Отговори
Гневен люлинчанин преди 8 години
В Люлин сме над 300 000, не 100... тоя път настъпиха котката по опашката.
26
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фондация "Тайба"? У да тайба!Разкарвайте ги тия, разрушете склада и арестувайте тия "молещи се".
25
1
 
47
 
! Отговори
+ преди 8 години
Ангола забрани исляма. Кога ще ги настигнем анголците?
24
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАМ СТЕ 100 000 В ЛЮЛИН,ИЗРИВАЙТЕ ГИ ТИЯ ТАЛИБАНИ.