Добрина в действие: Дядо Асен дари парите на Деян

8-годишното дете страда от детска церебрална парализа
16 мар 2016 18:14, Анисия Иванова
32
Добрина в действие: Дядо Асен дари парите на Деян
Снимка: Bulgaria On Air

Дядо Асен от благоевградското село Церово дари събраните пари по сметката си на 8-годишно дете, което страда от детска церебрална парализа. Парите постъпиха в специално открита сметка, след като старецът продаде магаренцето си, за да плати глоба за отрязано дърво.

Днес той предотстъпи събраните пари. За целта го срещнахме с 8-годишния Деян, който страда от детска церебрална парализа. 80% от ежедневието му минава в количката. От огромно значение за детето е тя да му е по мярка, за да не наруши допълнително крехкото му здравословно състояние.

"Изключително трогателен и мил жест е. Има нужда от нова количка. Точно миналия ден отново ни се счупи нашата и я водих на автомайстор да я ремонтира", разказа бащата на болното дете Ивайло Апостолов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Родителите на Деян са щастливи от добрия жест.

А дядо Асен се радва, че парите ще отидат за справедлива кауза. Справедливо очаква да е и решението на Районния съд в Благоевград, което е насрочено за 12 април.

Как се стигна до благородния жест?

Преди около месец разказахме личната драма на 72-годишния сиромах. Той продаде магаренцето си, за да заплати глоба, наложена му от Горското заради отсечено дърво в зеленчуковата му градина. Вчера делото по казуса беше отложено.

Възрастният човек ще трябва да почака още месец, за да чуе решението на съдията правомерно или не е отрязал дървото в своята градина.

Случаят на 72-годишния сиромах предизвика реакцията на много хора, които призоваха да му се разкрие банкова сметка, така че да му се помогне. Bulgaria ON AIR разкри такава сметка на името на дядо Асен Боянов Канджев. Към момента в нея са постъпили близо 4000 лева. Дядо Асен, свикнал със скромния си начин на живот, заяви, че иска да дари събраните средства на болно дете.

Сиромахът e категоричен, че не се нуждае от тези пари. И докато чака решението на съда, иска да ги дари.

"През това време ще искам, вие да разучите някое детенце, което има нужда от тези пари, които ги събрахме. 3910 лева. Да ги даря на някое детенце в нужда", каза дядо Асен вчера.

"Много хора добри...откриха ми банкова сметка, на която се събраха сума ти пари. И които на мене не са нужни. Реших да ги подаря на некое детенце, което се нуждае, защото мисля, че то има много по-голяма нужда от мен. Това хубаво детенце, ще съм благодарен, като се оправи да дойда да го видя", добави скромно той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 9 как се спестяват 10 000 лв. със заплата 400 лв. кажи да знаем и ние. Ти май живееш в друга България. със заплата 5 000 лв.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този свят е пълен с добри хора. Няма само черно и грозно.
21
0
 
9
 
! Отговори
Йоханес преди 8 години
До 8Ти изрече неправда! лукавия не е в сила да прегради пътя към доброто, той може да изкушава и съблазнява, но не може да принуждава. Бог е дал на човека свободна воля за да избира и после да му се въздаде според делата му. На добрите - вечна награда, на злите - гибел и мъки. Казано е в Светите Писания - дървото се познава по плодовете му, не може добро дърво да дава лоши плодове, нито лошо дърво добри плодове. Плодовете на делата, както в случая плодовете на делата на дядото.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А МИЛИОНЕРИТЕ КОГА ?!?!?!
19
1
 
24
 
! Отговори
Емигранта преди 8 години
Благодарение на хора като този Човек се гордея,че съм Българин.....Този МъжДядо ДобриПостъпката на Кубрат наскороМомичето сираче което спря автобусаНадявам се,когато прочета новини от България да има повече такива Хора
18
0
 
30
 
! Отговори
анонимен222 преди 8 години
ето това е човек с главно Ч. Огледайте се вие които карате коли за по 200 бона и през живота си не сте дали стотинка на нуждаещ се и само сте си отворили големите гъъзери и ламните за още и се мислите за нещо повече от другите.
17
0
 
4
 
! Отговори
Мм преди 8 години
Ето, dnes.bg потвърждава това, че има цензура на едно обикновено гражданско мнение! Трийте коментари, трийте!
16
1
 
27
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Миличкият...за такива е писано, че тяхно е Царството Небесно!
15
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веднага да му върнат магарето!!!!!! Общината да съдейства! Какъв позор!!! Обраха държавата, станаха милиардери, а този добър и честен беден човек намерили да си упражняват закона върху него!
14
0
 
1
 
! Отговори
Мм преди 8 години
И моля да не цензурате ***, защото веднага ще дам синоним с фекалий, ексремент, изхождане и т.н.
13
0
 
38
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Още ли не са върнали магарето на този прекрасен човек !!?
12
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
достойна постъпка , браво на човека , евала му казвам , за съжеление малко са останали хора като него / вземайте пример
11
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DEPUTATITE V NARODNOTO SABRANIE RABOTIAT ZA NARODNITE INTERESI I NIKOI NE TRIABVA DA GI OBREMENIAVA S TAKIVA EDINICNI SLUCAI NA IZMAMA.
10
2
 
62
 
! Отговори
ЖОРЖ преди 8 години
Истински ЧОВЕК. Г ОСПОД ЗДРАВЕ И ЖИВОТ ДА МУ ДАВА.
9
1
 
39
 
! Отговори
ЖОРЖ преди 8 години
Истински ЧОВЕК. Г ОСПОД ЗДРАВЕ И ЖИВОТ ДА МУ ДАВА.
8
45
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NE DARIAVAI NISHTO--OT RODITELI ALKOHOLIZI SE RAGDAT NESHTASTNI DEZA.KAK MOGE EDNO SEMEISTVO DA NIAMA I 10 000 LV SPESTENI--HAPVAI,PIIVAI I POSLE DRUG DA MISLI ZA TEBE.
7
1
 
34
 
! Отговори
ZX преди 8 години
Orden stara planina. Peticiq !
6
1
 
60
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Хвала на този ЧОВЕК чудя дали ще се случи да научим ,че някой дупетатин или представител на властта му се е откъснало нещо от сърцето ,но май няма такава "опасност".
5
1
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Дядо Асене, ти си един велик българин! За съжаление- изчезващ вид. Гордейте се и вие дарители, че сте помогнали не на един,а на двама!
4
48
 
3
 
! Отговори
dgd преди 8 години
Докато има балъци, ще има тарикати !