Кметица с добро сърце купува хляб на бедните си съселяни

Златка Тенева осигурява и евтини лекарства на нуждаещите се
16 мар 2016 09:14,
29
Кметица с добро сърце купува хляб на бедните си съселяни
Снимка: Монитор

Кметицата на Димитровградското село Крум Златка Тенева реши да подпомогне бедните жители на селото, като им осигури евтин хляб и лекарства. За илачите тя се договорила с няколко големи аптеки от Димитровград  да доставят част от медикаментите без пари или с минимално доплащане, пише "Монитор".

Там където й отказали, звъннала направо на фармацевтичните компании и техни представителства. В крайна сметка постигнала успех навсякъде.

За хляба обаче не тръгнала да се занимава с производители, а се разбрала с магазина в селото си. Търговците склонили да осигуряват 60 самуна забедните в селото на съвсем преференциалната цена от 45 стотинки на бройка. За да е още по-евтино, Златка плаща 15 стотинки от цената, като за крайния получател остават само 30 стотинки. Това е близо 3 пъти по евтино от пазарната стойност на хляба в региона.

Парите за тази субсидия Златка Тенева осигурява от собствената си кметска заплата. Тя е 900 лв., като след удръжките остава чисто 780. От тях 200 лева всеки месец отиват за хляба, както и други инцидентни суми за нуждите на най-бедните Крумовци.

Тенева твърди, че не прави жеста си за признание, а просто иска да помогне на бедни и стари хора, които нямат роднини край тях за да им помогнат.

Златка Тенева е втори мандат кметица на село Крум.  Досега бе известна сред хората от общината с инициативата си, която доведе до вдигането на 15 метров светещ кръст край селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Здравка Мекерева преди 8 години
Наистина жителите на с.Крум са много бедни,няма работа ,няма поминък,Просто много е трагично положението на мъжете и жените,около пенсионна възраст! Пенсиите на останалите жители са минимални! Оцеляването е трудно! Селото е много чисто и подредено с гордост мога да го напиша!!Браво на кметицата Златка Тенева! Малко са кметовете,като нея-да намалиш цената на хляба,да осигуриш лекарства!! Много благородна постъпка! Браво!!!
20
6
 
8
 
! Отговори
Да ,бе....ха,ха,хааа преди 8 години
ТАЯ КМЕТИЦА ---Е КАТО ХРИСТОС......ГДЕТО С ЕДНА РИБА , НАХРАНИЛ ЕВРЕЙСКИЯ НАРОД...ХА,ХА,ХААААААААААААААААА......И....ЗА КВА ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА ПАК НА ИЗБОРИТЕ....АКО НЕ Е ТАЙНА....?????????????????!
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на кметицата! С новите "пръстови реформи" обаче няма да може вече да го прави.
18
0
 
7
 
! Отговори
8 преди 8 години
До мхммЗАЩО НЕ ПРИЕМАТЕ ИСТИНАТА?ЩОМ ТАКА СМЯТАТЕ,ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРАМ ЗА ПРЕЗИДЕНТ.А КМЕТИЦАТА КАЗВА,ЧЕ ТЕЗИ БЕДНИ ХОРА ИМАТ ДЕЦА,НО НЕ ЖИВЕЯТ В СЕЛОТО.И ТАКА ,КАКТО НЕ МОГАТ ДА ИДАТ ДА ВИДЯТ РОДИТЕЛИТЕ СИ,ЗАЩОТО СА ВЪРЛО ЗАЕТИ,СИГУРНО ХОДЯТ ДА ВЗЕМАТ ЗИМНИНА,РАКИЙКА,ВИНЦЕ.......,ЗАЩОТО И НАЙ-БЕДНИТЕ НА СЕЛО,ГЛРЕДАТ ДА СЛОЖАТ НЯКОЙ БУРКАН ЗА ДЕЦАТА И Т.Н.
17
6
 
18
 
! Отговори
юли преди 8 години
На селските кметства се отпускат ежемесечно по 500 лв. за "мероприятия" - почерпки на видни гости, почерпки на събрания и тези пари кметът си ги харчи по свое усмотрение , важното е че тази кметица все пак ги дава на соц. слабите, въпреки , че на избори те и се отблагодаряват !!
16
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Златке, златна си, бъди здрава и шастлива! Признание от този изпростял народ, който забрави, че има добри хора без задни мисли, не очаквай. Заслужаваш обичта на хората.
15
2
 
18
 
! Отговори
роднини преди 8 години
Това си е класически случай, роднините се покриват, когато възрастните имат нужда от помощ, но стане ли време за имоти и наследство са първи. А жената наистина заслужава уважение, дори да е само ПР, пак помага видимо, което е чудесно.
14
6
 
8
 
! Отговори
МАГИСТЪР преди 8 години
И ФИШОВЕ ЗА ГЛОБИ НЯМА ДА ИМА В СЕЛОТО. А, ПОЗНАЙТЕ ЗАЩО?
13
4
 
17
 
! Отговори
ХОХО преди 8 години
Ех, ама и вие-да не остане неоплюта добрина,а? Жената прави нещо хубаво по собствена воля,а вие - "Колко са бедните в България? Какъв процент от тях е нахранила?" - че да не е тя персонално отговорна за всичките бедни? Или "БЕЗПЛАТНО Е САМО СИРЕНЦЕТО В КАПАНА...АПРОПО,А КЪДЕ СА ДЕЦАТА НА ТЕЗИ БЕДНИ" - пише си,че нямат близки.И това са само последните два коментара - вие що не идете малко работа да свършите, на някого да помогнете,ми така си седите и си викате "Я да взема да напиша някоя тъпотия"
12
6
 
9
 
! Отговори
мхмм преди 8 години
До: "ЖИВОТЪТ МЕ Е НАУЧИЛ,ЧЕ БЕЗПЛАТНО Е САМО СИРЕНЦЕТО В КАПАНА" видно е че точно хора като вас са преобладаващите наоколо. смятам че бихте изградили добра поилитичекса кариера
11
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко са бедните в България? Какъв процент от тях е нахранила?
10
4
 
11
 
! Отговори
8 преди 8 години
ЖИВОТЪТ МЕ Е НАУЧИЛ,ЧЕ БЕЗПЛАТНО Е САМО СИРЕНЦЕТО В КАПАНА И ,ЧЕ НИКОЙ НИЩО НЕ ТИ ДАВА БЕЗ ПАРИ ,АКО НЕ ОЧАКВА НЕЩО ОТ ТЕБ.АПРОПО,А КЪДЕ СА ДЕЦАТА НА ТЕЗИ БЕДНИ ХОРА,ЧЕ СЕ НАЛАГА КМЕТИЦАТА И СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ПЕКАРНИ ДА ГИ ХРАНЯТ И ИМ КУПУВАТ ЛЕКАРСТВА?!
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво,докато повечето ламтят за власт, за да се напечелят, жената дава от заплатата си, която не е особено голяма. И все пак, къде са роднините на тези зарязани възрастни хора, трябва ли друг да поема отговорност за тях.
8
2
 
20
 
! Отговори
мда преди 8 години
Ще ми се да има повече такива хора... Някойа само ако може да груба сметка да направи колко хляба са накитите на агромаховците или заемите от политиците или цесиите от КТБ...Няколко човека като нея на правилните места ще решат много проблеми, но ние никога няма да изберем такива хора да ни управляват. Винаги ще предпочетеме "тарикатите"
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 4 ТИ НЕЩО НЕСИ СИ ПИЛ ХАПЧЕТАТА , ПРИ КОМУНИСТИТЕ НЯМАШЕ ГЛАДНИ ХОРА , И ЖИВОТНИТЕ ХРАНИХМЕ С ХЛЯБ
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голямо браво!!!
5
0
 
26
 
! Отговори
Balgarin преди 8 години
Браво на жената!! Но за съжаление почти не останаха такива като нея в тая държава!
4
0
 
36
 
! Отговори
ами преди 8 години
Браво за човечността й,не останаха много като нея.
3
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо бедните не участват в снимане порно на гробищата, както Ерджан и varg (Ивелин Георгиев)?Ще имат и за кюфтета, просто да се смирят, да не са горделиви. Срамна работа няма!
2
8
 
18
 
! Отговори
Плавник преди 8 години
Това с лекарствата ми е малко съмнително. Доставката им ли е безплатна или самите те са безплатни? А цената на хляба показва само, че надценката му е поне 100%, след като крайния продавач магазина може да си позволи да го намали на 45 стотинки от 90.