Цветан Василев може да олекне с имоти за 2 млрд. лв.

В списъка има къщи у нас и в Швейцария, картини и монети
17 мар 2016 15:30,
29
Цветан Василев може да олекне с имоти за 2 млрд. лв.
Снимка: БТА

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е внесла иск за конфискация на активи на банкера Цветан Василев на стойност почти 2,2 млрд. лв., съобщи председателят ѝ Пламен Георгиев.

Само за активи на стойност около 1,5 млрд. обаче е имало обезпечение.

Още по темата

Георгиев представи списък с имоти и сметки, върху които ще бъдат наложени запор или възбрана, съобщи bTV.

В списъка фигурират къщи в София, Варна, Царево, а също и къща в Швейцария, оценена на 47 млн. лв., уточни Георгиев. Има също и картини, и ценни монети.

Има освен това и сметка в Швейцария, по която обаче все още не е разкрита банковата тайна.

По думите на Георгиев "агресивното" придобиване на имущество от страна на Цветан Василев е довело до ликвидната криза в КТБ.

Проучването на комисията е показало, че КТБ е отпускала масово необезпечени кредити на новосъздадени фирми.

На такива компании са отпускани кредити от примерно 5 млн. лв., които те не са били в състояние да обслужват. Затова с тях е бил подписван анекс, по който е отпускан допълнителен кредит. Така в крайна сметка сумата набъбвала до 50-60 млн. лв., обясни Георгиев.

Сградата на КТБ на пл. "Гарибалди" е купена от дружество с пари на КТБ, но после банката е плащала наем за използването й. Кредитът, с който е придобит имотът, не е върнат.

Ако наказателното производство срещу Цветан Василев не приключи, защото той е в Сърбия, това няма да попречи активите му да бъдат конфискувани, уточни председателят на КОНПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако активите бяха необезпечени, то какво запорират? Що ни вземат за ***? Един актив, оценен от "одиторите" на Кой на 0 лева, за да гръмнат банката, после го запорират и му търсят 500 милиона? Кой е лудият?
19
2
 
2
 
! Отговори
Анна преди 8 години
KTБ и Цветан Василев наистина са олицетворение на бълграския преход и точно затова сега има нужда от силна ръка. Която да извади и куклите и кукловодите и да разчисти цялата сцена от крадливо племе.
18
2
 
4
 
! Отговори
Том преди 8 години
Цветан Василев е като пощенска картичка на не0либералния бизнесмен - алчен, безморален, крадлив и корумпиран който е жигосал съвестта си и не помисля за това какви страдания ще причини на безброй хора чрез кражбите си. С единствената цел продиктувана от сляпа алчност и к0мплексираност - да придобие пари каквото и да трябва да извърши за това! В Светите Писания ясно е написано, че любовта към парите е начало на всяко зло! Милиони хора са ощетени заради един алчен и безсъвестен крадец "бизнесмен".
17
2
 
7
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
КТБ и Цветан Василев са олицитворение на бандитския преход ,режисиран от комунистите.Помним "белите якички" и банковия срив от "лоши кредити", когато се пръкнаха много милионери.Сагата по инерция продължава, докато одарим кепенците на България.
16
3
 
8
 
! Отговори
Инженер преди 8 години
Това е крадено, крадено, та са се забравили. Да взимат всичко, да го продадат и да върнат парите на хората, а мустакаткото - в затвора доживот.
15
2
 
8
 
! Отговори
Илияна преди 8 години
Много навързани са всички крадци и ако прокоратурата ги почне методично 1 след друг, ще е най-добре.
14
1
 
9
 
! Отговори
me преди 8 години
Ей ненаядоха са тия бе! 16млрд. миналата година, тази май вече 6 млрд., гепиха 5те млрд. на КТБ, сега искат да вземат още 2 млрд. от Цв. Василев! Не става така Боко,колкото и да взимаш, ако не инвестираш в реални бизнеси, няма как да ти стигнат. И като свърши каквото е останало за взимане, ще настане много тежко положение за теб и кликата около тебЗабележете, къщите са на стойност около 50млн. Останалите 1.45 млрд. са бизнеси. Примамливи, печеливши бизнеси, които искат да конфискуват и унищожат
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откъде ги е "олекнал" имотите?
12
0
 
10
 
! Отговори
може да олекне преди 8 години
а може и да не олекне,а всички ние да платим.
11
1
 
11
 
! Отговори
аз преди 8 години
Отпускал е кредити с милиони на свой хора. Ето как е откраднал парите. Кой на мен ще ми даде кредит 5млн лева ?????? нали после немогат да ме намерят.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя няма да "олекне"Ще "олекнат " пак болниците и училищата
9
3
 
8
 
! Отговори
без коментар преди 8 години
Той може и да не "олекне", ама завлече заплатите на големи болници като МБАЛ"Св.Анна" - София/бившата Окръжна/ и други, та заради спокойствието на тоя крадльо оплюваха разни съсловия/на които заплатите също бяха в КТБ/.
8
2
 
10
 
! Отговори
аС преди 8 години
Те, така, стои въпросът за милиардерите, у нас.....
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PWC измислените одитори никой не ги гони. Бъъъси държавата. ЗАЩО ИМАТ ОЩЕ ЛИЦЕНЗ ТИЯ, ЧИЙ ДЖОБ ПЪЛНЯТ??!!!!
6
3
 
14
 
! Отговори
Петко преди 8 години
Задача с повишена трудност: Отпуснаха 50 млн. за бедните пенсионери с пенсии до 300 лв. Колко ли надбавки биха получили пенсионерите в България ако бяха отпуснати 2 млрд лв ?
5
1
 
37
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Щом този има имоти за 2 млрд. представете си колко имат Пеевски и Доган дето му бяха началници до скоро...
4
2
 
25
 
! Отговори
жан преди 8 години
Боко ще празнува 1о милиард,като добави тези на ЦВ
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато стане напечено и почват да ни занимават с Цветан Василев без да си признават че цялата грешка е тяхна на управляващите политици
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Конфискувайте, какво чакате? Сърбите няма да го пуснат. Нали руснаците са ви големи приятели, те знаят как да го доставят консервиран. Имат огромен опит в това.
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Пеевски, Буда, Доган кога ще олекнат?