Мюфтийството зад молитвения дом в Люлин: Законен е!

Мюсюлманите искат сигурност за вярващите в квартала
17 мар 2016 18:40,
95
Мюфтийството зад молитвения дом в Люлин: Законен е!
Снимка: архив Булфото

Главно мюфтийство обяви, че молитвеният дом в столичният квартал "Люлин" е легитимен и призова мюсюлманите да не се поддават на провокациите на „група граждани, крайни националисти”.

С позиция до медиите от ръководството на мюсюлманското вероизповедание у нас опровергаха информациите, че дейността на молитвения дом е незаконна.

Още по темата
Както Dnes.bg репортаж на ”Господари на ефира” преди седмица показа, че в сграда, която в община "Люлин" се води склад за обувки, се провежда молитва. За нея в крайния квартал пристигна бившият главен секретар на мюфтийството, а сега депутат от новата партия на Лютви Местан, Хюсеин Хафъзов, както и дипломатически коли на Йемен, Либия, Йемен, Судан и Румъния. 

Репортажът показа документи, според които складът е собственост на фирмата "Смолян Интернасионал". Съдружник в нея е Хусейн Одех Абу-Калбайн, чието име фигурира в доклад на бившия американски посланик Джон Байерли като председател на фондация "Тайба". Основателят на "Тайба" в България, йорданецът Абдурахмах Такан, пък е експулсиран от страната ни за проповядване срещу държавата

"Молитвеният дом е регистриран в Дирекция по "Вероизповедания" на Министерски съвет и е заведен в регистрите на Столична община съгласно действащите нормативни актове. Главно мюфтийство е назначило свещенослужител – имам и следи богослужебния и проповеднически процес в месджида. В този смисъл уверяваме гражданското общество, че не са налице причини, които да ги безпокоят", се казва още в съобщението на Главно Мюфтийство.

Заради информациите за незаконна дейност в мюсюлманския молитвен дом и подозрения, че в него се проповядва радикален ислям, гражданите в Люлин са обявили за утре протест в часа за петъчна молитва на мюсюлманите.

Главно мюфтийство пък призова институциите да обезпечат сигурността на вярващите, ”за да не сме свидетели на втори 20 май по подобие на случилото се пред столичната джамия „Кадъ Сейфуллах ефенди".

Тогава депутати от ”Атака” начело с лидера им Волен Сидеров се опитаха да нападнат мюсюлмани и се стигна до ранени и задържани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
7
 
! Отговори
Кармайн преди 8 години
До 56Изобщо не са едно и също. Господ Иисус Христос Сина Божий е вършил Божии дела и е изцелявал болни и недъгави, възкресявал е мъртви, изгонвал е бесове, ходил е по водата, запрещавал е на вятъра, вършил е чудеса. мехмет през целия си живот не е извършил и едно чудо или да е показал личба или нещо с което да потвърди, че е изпратен от Бога. Всъщност той е бил обладан от демони и сам се е страхувал от това. Това което е правил е да ограбва, убива, заробва, унищожава и другите дела на дявола.
32
1
 
16
 
! Отговори
Кармайн преди 8 години
Този мюфтия на снимката е човек на ердоган и не е признат в България, той е чужд агент на влияние и не трябва да се вярва на нито една негова дума. Ако каже, че е ден по-добре се огледайте за слънцето.
31
1
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Аз искам всички мюсли да си ходят там, откъдето са си - в пустинята, да яхат камилите и да доят овцете. За друго не стават. В Германия толерстията им се отразява вече доста в повече и доколкото разбрах е супер нетърпимо някакви до вчера дето реваха че не ги пускат в Германия, сега реват, че не им се пускат германките. За тези всичко живо се е...б...е. Те за това живеят.
30
3
 
12
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Руснаците също като нас смятат исляма за сатанинска религия. Освен това, и те смятат азиатите за диваци! За разлика от нас смятат че турция трябва да бъде унищожена. Това в техните планове не е да я победят и тя да подпише капитулация, а да бъдат избити всички турци и там да има друга държава от бели хора както си е било преди азиатите да дойдат там. По този начин и ще се сбъдне мерака на *** Европа да не свършва на Босфора, а зад Анадола!
29
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Там нали са все левскари :)
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поганци!
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искате да раздробите България, това е целта ви, но няма да стане, няма да сте доволни.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво, това ли са хората дето се жалвали на Малкодай, че не могат да си учат румънски?
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как пък нещо хубаво не донесоха тези хора.
24
1
 
19
 
! Отговори
А? преди 8 години
А мюфтийството законно ли е?
23
16
 
9
 
! Отговори
наложена насила преди 8 години
Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
akakvo se propovqdva v taq zakonna djamiq
21
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИСУС И АЛЛАХ----СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО!!!!!!САМО---ИМЕНАТА СА ИМ РАЗЛИЧНИ!!!ИМЕНУВАЙТЕ ГИ --КАКТО СИ ИСКАТЕ ......ВАЖНОТО Е ДА ВЯРВАШ ВЪВ ВСЕВИШНИЯ......А , НЕ В ПРОСТОТИЙТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТИ СИМВОЛИ И ИЗМИШЛЬОТИНИ..!КОМУНИСТИТЕ ---СА "АТЕИСТИ" ...ЗНАЧИ "ОПАСНИ".... ЗА ВСЕКИ , НОРМАЛЕН ЧОВЕК!!!!!
20
22
 
9
 
! Отговори
Исмаил до смях преди 8 години
До преди години следих статистиката.110 нападения и оскверняване на мюсюлмански храмове. Осъдени нямаше.Я направи такова нещо с църква да видиш колко са талантливи всички правораздавателни органи.... та не манипулирай излишно. има статистика
19
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЪЛГАРСКИТЕ МЮСУЛМАНИ СА ---ЧИСТИ БЪЛГАРИ!!!НИКОЙ НЕГОДНИК---НЯМА ПРАВО ДО ДЕЛИ БЪЛГАРИТЕ ПО ВЯРА ...И ПО ЕТНОС!!!!!СЛЕД КАТО ИМА "РУСКА ЦЪРКВА"---ще има и БЪЛГАРСКИ ДЖАМИИ за БЪЛГАРСКИТЕ МЮСУЛМАНИ!НЕКА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРОСТАЦИ ---ДА ПРЕСТАНАТ ДА ДЕЛЯТ ХОРАТА !ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ---СА РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА.....!!!!!!!ВЯРАТА И ЕТНОСА ......СА ЧИСТО "ЛИЧНИ НЕЩА"....НЕПОДЛЕЖАЩИ НА КОМЕНТАРИЙ ОТ *** И ЗАБЛУДЕНИ МОЗЪЦИ!!!!!
18
1
 
32
 
! Отговори
СМЯХ преди 8 години
Вече се отказах от СОТ да ми охранява къщата .Този разход ми беше около 1000 лв. месечно защото имам Имане .Написах една табела - Мюсюлмански Обреден Дом Независими и залепих предизборен плакат на ДПС с лика на Местан .Сега имам постоянна охрана от ДАНС , ЦРУ и ФБР .
17
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да сложат едно минаре и всяка сутрин в 5 часа като се молят да събуждат софиянци, за да не закъсняват за работа
16
1
 
6
 
! Отговори
Исмаил до 50 преди 8 години
Ами като мисли че българските мюсюлмани са виновни да вземе да ги съди..ха.ха
15
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такъв град истанбул. Градът се казва Константинопол, още е известен със славянското име Цариград.
14
26
 
10
 
! Отговори
Исмаил преди 8 години
Господари на ефира са предубедени(Халваджиан арменец и има омраза към Турция и мюсюлманите) А Исляма си е българска религия от векове .Щом има българи мюсюлмани е така.Синът на Иван Шишман приема Исляма. А знака ( IYI) е както на прабългарите така и на основателите на османската империя (племето Каилъ) Не знам от кога да си мюсюлманин е престъпление в България.Такива клевети вече трябва да минаван през българския съд.