Като в аптека: Гвардейците ни с до 10 см разлика!

Трудно се намирали мераклии за елитното формирование
21 мар 2016 12:14,
19
Като в аптека: Гвардейците ни с до 10 см разлика!
Снимка: архив, Bulphoto

Изпънатите и подравнени гвардейски редици скоро може да заприличат на рафт с аптекарски шишета. Причината е в разписани от МО промени в изискванията за ръста на служещите в елитното армейско формирование, пише "Монитор".

Според новите условия, които залага оглавяваното от Николай Ненчев ведомство, разликата във височината на представителните ни военни може да достигне цели 10 см, при 4 см досега.

Съгласно Наредбата за военномедицинска експертиза, гарантираща, че военнослужещите няма да приличат на разпасана команда, минимумът за униформените стражи с пера към момента е 178 см, а максимумът 182 см.

С промените, които са публикувани на сайта на МО обаче, прагът пада с 3 см до 175 см, а таванът за ръст се увеличава също с 3 см, до 185 см.

От министерството на Ненчев мотивират предприетата стъпка за занижаване на условията с невъзможността за набиране на достатъчно мераклии да изправят щика на караул пред президентството, които да отговарят на сегашните критерии.

В същото време обаче условията за постъпване във войската като цяло остават същите, въпреки обявените наскоро промени в наредбата за приемане на курсанти във висшите военни училища. Така желаещите да нахлупят фуражка ще трябва да са с минимален ръст 150 см и тегло поне 50 кг за мъжете, както и 48 кг за жените. Летците пък не бива да надвишават 185 см и 80 кг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Влизаш в армията и си обречен просяк.
10
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НИЩОПРАВЦИ
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гвардейците взимат една торба пари за някакви паради и кво?
8
7
 
1
 
! Отговори
бг преди 8 години
Стига с тези военни!Само те ли са важни за нашата държава?То не бяха привилегии,ранно пенсиониране,безплатна карта за градски транспорт,безплатна храна и карти за телефон за цялата фамилия.Докога двоен стандарт?
7
0
 
0
 
! Отговори
198см преди 8 години
До Анонименто па голямата разлика дали ще е 175 или 178...
6
3
 
3
 
! Отговори
АЗ76 преди 8 години
имаме "страхотно" министерство и "страхотен" министър на отбраната...*** голем е тоя министър и още по-голем *** е тоя,който го е назначил.разлика 10 цента... тоя не е нормален изобщо,ама изобщо!бил съм кемаф на Т-72,ама за гвардията това е поругаване със външния вид на държавата(не страната)и армията като цело.все пак,тия момци посрещат вишочайши гости и ходат по паради и ....абе тоя министър е дегенеративно облъчен.
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля всички които коментират физическата форма и фигурата на военни и полицаи, да се погледнат в огледало... Както за хората под пагон е задължително да са в добра форма, така и за всички е задължително да не си демонстрират простотията по форумите!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малиии, голям проблем!
3
0
 
11
 
! Отговори
175 см преди 8 години
До Анонимен С моите 175 см ръст и 68 кг. (тогава) преди 40 години ме взеха танкист и това бе май горната граница ! След две години се уволних 75 кг ...Днес не ми се говори ....ставам само за полицай ...над 100-те съм ,ама няма да ме вземат ,че съм старичък !
2
1
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Каквато ни е армията ( парад на БГ армия с тантурчовци блъскащи си краката взаимно неспазващи никаква маршировка,и незнаещи текста на песента ) -такива ще са ни и гвардейците (ниски и дълги където го няма дори в Конго) такъв е и военният министър( секс атлетправещ всекидневна оргия на бюрото заобиколен с *** назначени на висши постове в МО ) и Главнокомадващият армията Президент въртящ се като смачкан макарон в поза "пияната тояга" от китайските каратистки филми -общо взето ТИРИРИРАМ))
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
175 см за гвардеец? Смешна работа.