Терористите гонели меркантилни цели, принизявали исляма

Те били псевдозащитници на мюсюлманството
35
Терористите гонели меркантилни цели, принизявали исляма
Снимка: Reuters

Главното мюфтийство в България осъди атентатите в Брюксел и обвини терористите, че безпрецедентно показват висшите достойнствата на исляма и го принизяват до средство, за постигане на меркантилни интереси.

Още по темата

"Ислямската религия под никаква форма не проповядва насилието и заклеймява погубването на човешкия живот без значение какъв е повода за подобен акт. Дълбоко оскверняващите ислямската религия деяния на самопровъзгласили се псевдозащитниците на религията на които сме свидетели, не може да се отъждествяват с повелите на Святата ни религия, тъй като те са кардинално различни", пишат от мюфтийството.
 
Оттам определят актовете на насилие като ксенофобски, породени от инфантилен властови ламтеж, подплатен с дълбоко непознаване на високо нравствените ислямски ценности и очевидно невежество.

"Немислимо е погазването на правата на невинни хора, превръщайки ги в безпомощни мишени на смъртта", пишат още от Главното мюфтийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяка една религия разделя и насъсква хората едни срещу други! Срамота е в 21 век да се водят религиозни спорове и войни. Но пък е съвсем закономерен резултат от изкривеното ни потребителско съзнание. Последните години човечеството се изхаби и *** и потърси утеха в откровени измислици...Убийствата са си убийства. Нормален човек не може да ги оправдава. Но се пита кой печели от тях и защо са толкова много днес.
20
0
 
0
 
! Отговори
до "имам баялдъ преди 8 години
Открийте... общото между тези четирите.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде стига профанизация. Не може да се оправдават убийства с други убийства. Как може да оправдавате мюсюлманскара първобитност и деградация с това, че църквата горила на клади. Все едно аз да почна да убивам и да оправдая моите убийства с убийствата извършени от другите. Направо да отменим наказателния кодекс, що ли? Годината е 2016. Ако някой не се е цивилизовал до сега - обратно при камилите без право да се връща в нормалния свят.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наглите манипулации на мюсюлманите звучат така "Нацистите от СС са гонили меркантилни цели, принизявали неонацизма". Няма идеология, която е създадена от разбойник и мръсен убиец, която съвсем ясно казва, че неврниците трябва да се преследват и избиват, да е мирна и нейните последователи да са нормални хора. И стига оправдания. Къде са "мирните" и "умерени" мюсюлмани? Ако имаше такива това нямаше да се случи. Тяхната роля сега е да се появят и да ви обясняват как исляма е религия на мира.
17
3
 
4
 
! Отговори
Всичко е пари! преди 8 години
Православието и то в българският му вариант днес тържествено се е упътило точно към Средновековието. И то точно в отношението му към българина. За толкова му стигат въображението и силиците. Достатъчно е да се проследят изявите на Николайчо... Няма нужда нашите отци да получат повече власт, за да разберем какво ще ни се случи, какъв лов на вещици ще започне. Унизително е да се водят религиозни спорове и войни през 21 век!
16
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Православното християнство не практикувало насилие? Сериозно? Ами избитите прабългарски първенци и техните семейства от Борис? Не е ли изначален грях това? А поп Богомил и следовниците му, изгорени на кладите? Има и още други такива исторически факти, които удобно се премълчават...Всяка религия се изражда във фанатизъм рано или късно. Както и всяка друга обслужваща идеология.
15
0
 
11
 
! Отговори
до бай Иван преди 8 години
"Християнството също не проповядва насилие, но дълги години е използвано като средство за пропаганда и извинение за инвазия и кървави войни.".....................Бай Иване, това кой век!?И после да правим разлика между практиката на католическата църква и Учението на Христос.
14
1
 
9
 
! Отговори
имам баялдъ преди 8 години
Салафизмът е толкова ислям, колкото Инквизицията е християнство, сталинизмът - комунизъм и колкото в сащ и ес има демокрация.
13
0
 
18
 
! Отговори
Ddd преди 8 години
Малко аритметика. От 1000 емигранти, трима са терористи, зад всеки от тия трима има по 15 които им помагат, отделно има по около 30 които ги прикриват. Зад всеки има други 30 които се досещат с какво се занимават тия тримата, но не сигнализират. Отделно, по 50 които одобряват тероризма , и така в геометрична прогресия. А сега се сещайте какво я чака Европа със милион рмигранти.
12
0
 
4
 
! Отговори
ЯДОСАН преди 8 години
ПРИНИЗЯВАТ НИЩОТО!
11
0
 
4
 
! Отговори
Daaa преди 8 години
Da no xvarliate kamani po jenite si dokato izdaxnat.
10
5
 
35
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Поредната лъжа!! В най малко 20 Сури на Корана се проповядва-приканва за избиване на "неверниците"!!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТова със сигурност е грешка на сайта
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Беларус са, да. И руските служби са предупредили белгийските власти, че терористите се намират на белгийска територия, но белгийците не са взели никакви мерки явно. Това го пишеше във Фокус.
7
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бай иванДа и християнството и исляма са се използвали за насилие през вековете.Но ако вземем православното християнство , не се сещам за такива примери.Католиците ги оставяме на страна , вековни насилия.
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"безпрецедентно показват висшите достойнствата на исляма" - Неграмотни "***" - срам нямате ли пред жертвите? "ПОКАЗВАТ? Сериозно? Току що написахте, че защитавате терористи!
5
7
 
45
 
! Отговори
на на нас преди 8 години
...мюфтийството се спонсорира от Саудитска Арабия-от баш радикалните ислямисти подкрепящи тероризма.Мюсолманите да заминават за мюсолманските държави.
4
3
 
26
 
! Отговори
до бай иван преди 8 години
Абсолютно си прав. Но все пак тези времена са отминали и би следвало други религии да са научили нещо от това. А ислямът всъщност не е мирна религия, дори имамът на Лондон го казва в прав текс: "В корана има много насилие". Намери видеото в тубата, интересно е да го чуеш от ислямски духовник.
3
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кои са високо нравствените ислямски ценности според мюфтийството, че не се сещам? Многоженството, ранните бракове, отношението към жените като към хора второ качество, глупостите за девиците в рая или кое точно?!
2
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами 5 века османлиите шекер ли раздаваха в България или български непокорни глави падаха?