Марешки ще е кандидат-президент: Не преследвам власт

Бизнесменът купувал горива само от родни дистрибутори
Обновена: 27 мар 2016 21:44 | 27 мар 2016 21:41, Веселина Йорданова
113
Марешки ще е кандидат-президент: Не преследвам власт
Снимка: архив, БулФото

Кандидатирам се за президент, за да не могат да ме обвинят в преследване на власт. Представяйки президентската институция, мога единствено да защитавам интереса на българите. Това заяви бизнесменът Веселин Марешки в „120 минути” по bTV.

Още по темата
Той отрече твърдението, че се е захванал с продажбата на гориво, за да си спести пари от публична реклама преди президентските избори. "Инвестициите ми възлизат на около 10 млн. лв. Дали нямаше да ми е по-лесно да си платя за една нормална реклама в този случай", запита риторично бизнесменът.

"Не е вярно, че купувам горива от кюрди в Сирия, от молдовски или от руски източници. Купувам само от български дистрибутори, не знам от кои производители доставят те", коментира Марешки.

Той отрече да продава бензин на загуба, като разкри, че е на печалба от 1 ст. "Принуден съм да го правя, защото има нелоялна практика срещу нас, а и така печеля доверието на хората", поясни Марешки. 

Според него единствената причина да навлезе в сектора с горивата е, че бизнесът му е социално и пазарно ориентиран. "На хората им харесва да си купуват евтино гориво, така можем да променим държавата", каза още бизнесменът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
*** народ *** държава викат хората оти да не гласувам за тоя плевнятя шо е наприл един ... *** тука ного разбирачи се кои от кои по глупави и наи накрая разбереите че от българия не става нищо ако иска и папата да стане президент
68
4
 
3
 
! Отговори
РВ преди 8 години
Продава контрабандно гориво с 5-6 ст. На литър бе хорааааа! На 100 литра разликата е 6 лв. максимум. Колко литра гориво зареждате на месец? Не виждате ли че като не може да подхвърли кебапчета на "Хелектората", подхвърля евтини мечти за евтин живот. Горивото в България си е евтино в сравнение с европа. Просто доходите ни са смешни.
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изобщо не ме интересуват досегашните политици които както се вижда изпълняват поръчките на сенчестият бизнес.Този поне е бизнесмен.Според мен има качества да ги поразпертушини и да им изкара кирливите ризи на показ.
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е мнението на Марешки за безусловният базов доход.Някой знае ,ли?
65
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък го харесвам.
64
5
 
12
 
! Отговори
7 преди 8 години
Софийските селяни доказаха, че са най-простото племе на земята. Във Варна и околност от половин година горивата са 25% по-евтини, а *** и плащат и траят, сега и билетче за 1,60 ще дупчат. Явно не случайно са ги избрали за столица - кротки и *** овце!
63
4
 
5
 
! Отговори
Петърчо преди 8 години
Има такива които тези дето сега са на власт ги наричат мутри. Тяхно си е правото да мислят каквото си искат но този е още по-голяма мутра с тенденции да се вмъкне в политиката тихо тихо с горива на по-ниска цена вместо традиционните кебапчета. Аз за такъв вълка в овча кожа няма да гласувам. Даже референдума за който спретна подписка не мина без неговите интереси за повече от 4 аптеки ... Още преди да обяви претенциите си за власт точно с референдума се откри какъв мошеник е.
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
имам въпрос - как може навремето ОМВ, Петрол и прочие да продаваха на ПЪТИ по-нисик цени от Лукойл! лукойл са гадни монополисти и Батмана им угажда.
61
8
 
4
 
! Отговори
РВ преди 8 години
Не съм заблуден. Фактите са че в България акциза на горивата е много висок. Ако някой продава под себестойност е контрабандист. А за лекарствата- навътре съм в този бизнес, няма как някой да продава медикамент на цена на едро по аптеките. Този е маша на мафията. Съжалявам че те разочаровам но е така и след време ще го разбереш.
60
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма знаечние какъв е ,що е ...важното е че прави нещо.Не той е престъпника, а всичките тия гадове дето цял живот ни правят на маймуни с тия горива.Никъде няма такива цени, само в наща прекрасна държава!!!
59
1
 
14
 
! Отговори
ДО 73 преди 8 години
Заблуден си човек.....по-добре ли е да си роб на другите ***,които ти продават за 2 и кусор горивата,те не са престъпници сякаш.....лекарствата също не са на нормални цени в тая държава,тия които ги продават скъпо,те са престъпниците, не Марешки. Факта си е факт! Правят ни на маймуни цал живот и няма кой да им се опре.Е, това е човека явно и е редно да го подкрепим!
58
20
 
5
 
! Отговори
РВ преди 8 години
Който купува горивата на марешки подпомага контрабандата. Който му купува лекарствата му помага да пере мръсни пари. Това е истината.
57
4
 
10
 
! Отговори
Съвет преди 8 години
Слушай сега! Щом се кандидатираш само за да не те обвинят в преследване на власт, по-добре не се кандидатирай! Ние ти вярваме, остави ги журналистите да си плямпат! На хората им е важно да са евтини горивата! И ще те споменават с добро! А за президент не ставаш, не се хаби!
56
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре че беше тоя Марешки , че иначе Златев и Тиквата и до ден днешен щяха да ви клатят с горива на цена от 2 лева литъра! Но като гледам на софиянци май им харесва да ги лашкат , при тях горивата са най-скъпи в момента ,а те си траят! О забравих , софиянци честито ви билетче от 1.60 лева за градският транспорт с комплименти от Фандъкова и Тиквата!
55
8
 
12
 
! Отговори
spasov преди 8 години
Жалко,че мнго хора ще му се вържат на номера и ще гласуват за него,без да помислят трезво каква е президентдката институция и какво той може да направи като президент.
54
2
 
11
 
! Отговори
spasov преди 8 години
Вече на кибаплета и кифтета на предизборна кампания,а евтино гориво,не че се оплаквам.Ако продава действително качествено гориво за тези цени ще залеждам при него,майната им на друтите вериги.Дори й да чакам по опашки,все пак заради него паднаха цените на някои места.Но няма да си дам гласа за него,ако в крайна сметка се кандидатира.Това,че ми продова горивата на действителна цена супер,добрее,че *** картела и облекчава хората и бизнеса,но не го виждам като президент.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЕдва ли не ми се вярва да продължи.
52
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марешки като президент ще си отива на Боко като премиер! Идеално огледало на случващото се в държавата! Иначе Плювналиев ми стои някакси меко и западноеврогейско ! Друго си е мутрета
51
3
 
17
 
! Отговори
9 преди 8 години
До АнонименЩото Борисов като има виСШе сме в неимоверен подем.
50
4
 
7
 
! Отговори
стара песен преди 8 години
"Не преследвам власт"?!Кукловодите разклатиха нов стръв пред носа на племенния материал.