Държавата дава още 12 млн. лв. за онкоболните

Парите са за високотехнологично лечение
9
Държавата дава още 12 млн. лв. за онкоболните
Снимка: архив, БулФото

Държавата отпуска допълнително 12 млн. лв. за пациентите с онкологични заболявания.

На среща в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов обсъди с министъра на финансите Владислав Горанов и с министъра на здравеопазването Петър Москов механизъм за осигуряване на допълнителен ресурс за високотехнологичното лечение на пациентите с онкологични заболявания.

За да се гарантира 100% покритие на лечението от НЗОК в рамките на 2016 година, ще бъдат осигурени допълнително 12 млн. лв. над заложените в бюджета на Касата за настоящата година, съобщиха от правителствената информационна служба.

Това ще гарантира възможността да се използва пълноценно новата апаратура, която беше закупена през миналата и в началото на настоящата година.

Ще се подпомогне лечението на онкоболните в България, като се има предвид, че всяка година се откриват около 35 000 нови случая, се посочва в съобщението.

Средствата се отделят благодарение на добрата работа на приходните агенции, както и въз основа на очакваната събираемост на НЗОК за 2016 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Държавата нищо и никому не дава - тя само взема и преразпределя, крадейки огромна част от събраното от изпосталелия и търпелив до дебилност български данъкоплатец. Така, че да сме наясно - тези милиони не са дадени от държавата, те са взети от всеки един от вас и никому не дължите благодарности за това.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Здравеопазването досега беше зле, но след Московата "реформа" ще стане още по-зле. Кашата се задълбочава - това е тъжното.Правителството на Борисов няма за цел да прави реформи, а да се задържи на власт.Правят само имитации на реформи, а Москов излезе абсолютен ренегат.Излъга хората, които гласуваха за него. Казвам го като един от тях.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата да направи сметка колко онкоболни има и да каже на за един онкоболен колко пари се харчат и после да се изхвърля с тези 12 мил.лв Това е само да създава напрежение между лекари и пациенти и забележете кога когато започнаха протести на здравна тема .Не се казва същественото че за 17лв на мес всеобщо здр.осигуряване не може да се покрие обемът здравни дейности.Но те искат да кажат това защото ще е в техен ущърб а се води предизборна кампания на гърба на здравеопазването както винаги
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За герберастите и новоприсъединеният им приятел Москов, важното е плебсът да мре и далаверата да върви.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алоо Московче, престани вече с тези глупости: Не забравяй, тези пари не са ваши, имате само правата да ги разпределяте правилно, само да разпределяте, без да крадате. И непрекъснато ли трябва да има протести, за да си променяте решенията непрекъснато?
4
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 8 години
И от кога държавата почна да произвежда нещо, че и да "ДАВА"? Алоо, престанете вече с тези глупости: Не забравяйте, тези пари не са ваши, имате само правата да ги разпределяте правилно, само да разпределяте, без да крадате. И непрекъснато ли трябва да има протести, за да си променяте решенията непрекъснато?
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
12 млн са нищо - прах в очите.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата или Главатарят на държавата ги дава тези пари.И ако ги дава държавата, това не сме ли всички ние данъкоплатците.Айде стига с тоя евтин тиквен ПР.
1
1
 
4
 
! Отговори
Мурат преди 8 години
Малко са...На мерете в пъти повече в место да крадете...