Пеевски вече не ще и "Канал 3"

Депутатът нямал влияние върху електронни медии
31
Пеевски вече не ще и "Канал 3"
Снимка: архив, БулФото

Депутатът Делян Пеевски обяви, че се отказва от придобиването на телевизия "Канал 3".

В съобщение до медиите той напомня, че през септември 2015 г. Комисията за защита на конкуренцията даде разрешение за придобиване на телевизията от "Нова Българска Медийна Група Холдинг" ЕАД.

Още по темата
Пеевски заявява, че въпреки това разрешение и предвид изразената му позиция да прекрати участие в български бизнес проекти, холдингът се отказва от приключване на сделката.

"Във връзка с продължаващите спекулации, тиражирани както от конкурентни издания, така и от мои политически опоненти, за "медиите на Пеевски" и за наличието на концентрация на медийния пазар, за пореден път ясно посочвам, че в състава на холдинга "Нова Българска Медийна Група Холдинг" АД влизат дружества, издаващи само и единствено вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика Днес", "Меридиан мач", като холдингът притежава участие и в регионалния вестник "Борба", пише още Пеевски в съобщението, цитирано от "Фокус".

Пазарният им дял на българския вестникарски пазар по никакъв начин не може да се определи като "концентрация", доколкото има над 250 издавани вестника на територията на страната, а спрямо общия медиен пазар, включващ и електронните медии (телевизии, радиа и интернет сайтове), делът на горепосочените вестници е несъществен, допълва депутатът.

Според Пеевски "тиражирането на тези спекулации обслужва единствено авторите им и цели да злепостави всяка, различна от тяхната, политическа или обществена позиция".

"Заявявам, че нямам никакво участие, пряко или косвено, нито упражнявам – лично или чрез свързани с мен лица, каквото и да било влияние върху други печатни или електронни медии, поради което всякакви внушения в тази връзка са абсолютно неверни.

Моята собственост, както в медиите, така и в други фирми, е публично известна. Време е да се приключи със спекулациите и с унищожаването на български фирми, само въз основа на неверни твърдения за свързаност с мен. В това няма нищо градивно – омразата само руши и не носи полза на никого”, се казва още в съобщението.

Само преди седмица в съобщение, в което обяви, че се отказва да участва занапред в български бизнеспроекти, Пеевски се отказа от закупуването на активите на "Химко" – Враца.

Тогава депутатът обясни, че го прави, за да запази от унищожаване всеки потенциален свой бизнес партньор, който "би бил нарочен като "свързан с Пеевски".

През февруари той съобщи и че излиза от акционерната собственост на "Булгартабак" и ще продаде дела си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е ТО УТРЕ ША СА ОКАЖЕ ЧЕ ЦЯЛАТА МУ СОБСТВЕНОСТ Е НА ПОЛУГРАМОТНИ РОМИ ИЛИ ГУМАНЕТКИ- ДА СИ ПРИПОМНИМ ПРИКАЗНИТЕ БОГАТСТВА КОИТО СПЕЧЕЛИХА ПРИМЕРНО ИЛИЙКАТА ЗА ИМА НЯМА ЕДНА ДВЕ ГОДИНИ, ПРИ СРЕДНА ЗАПЛАТА ОТ 5 ДОЛАРА И КАК СЕ СЛУЧИ ТОВА НАТРУПВАНЕ- ДАЛИ ПЪК НЕ С КРАЖБИ.....
2
1
 
8
 
! Отговори
Question преди 8 години
А радиата и вестник "Новинар"? И тях ли не иска...
1
0
 
10
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ЩО....АМИ , НЕКОЙ , ЩЕ ЛИ ГО НЕГО......А!!!?