Да помогнем на един баща да излекува дъщеря си!

Лили е на 9 месеца, а вече се бори с церебрална парализа
31 мар 2016 13:44,
18
Да помогнем на един баща да излекува дъщеря си!
Лили, на която можем да подарим детство Снимка: bTV

Един баща се бори с всички сили за живота на 9-месечното си бебе. Преди два месеца Лили е диагностицирана с детска церебрална паралица.

Но днес тя ще бъде изписана от болницата. Не защото е здрава и излекувана, а защото десетте дни, които се поемат по клинична пътека от НЗОК приключват.

Оттук нататък обаче Лили се нуждае от гимнастика и рехабилитация, които като разходи трябва да поеме бащата Боян Абаджиев. Майката на Лили - Велина, е починала по време на раждането.

При грижите за бебето Боян разчита на помощ от лелята и бабата на Лили – сестрата и майката на Велина.

Въпреки трудната ситуация, семейството на Лили не се отказва. Боян е наел квартира в София, където в болницата за лечение и рехабилитация на деца с церебрална паралица Лили има своят шанс за лечение. Лелята на момиченцето пък е взела за своя кауза да отгледа детето на сестра си, разказва bTV.

Но от утре задачата на семейството се усложнява. Процедурите, които трябва да помогнат на Лили, струват около 150 лв. на ден. Това включва барокамера, гимнастики и други процедури.  

Лечението на Лили, които семейството трябва да заплаща, трябва да продължи 6 месеца. На ден то ще струва около 150 лева.

За съжаление НЗОК поема едва 10 дена от лечението. Дори само този кратък период е дал подобрение върху Лили. Но е важно лечението да бъде продължено. За съжаление това не е по силите на семейството.

Ако искате да помогнете на бащата на Лили можете да дарите средства на следната сметка:
ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА
BG30CECB97901021575901
CECBBGSF
БОЯН АНГЕЛОВ АБАДЖИЕВ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ваксинирайте ги още щом поемат въздух - вече здраво дете не остана от тези ваксини! Майките им също са с увредена имунна система и ДНК от ваксините.
15
0
 
7
 
! Отговори
бесен преди 8 години
Кадровиците на темида удариха тавана на заплатата -7000 ЛЕВА
14
0
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
НАПРАВЕТЕ DMS !
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте SMS номер
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление детска церебрална парализа не може да се "излекува", както се пише в статията. Рехабилитация, лечение, процедури... това е, но цялостно излекуване няма. Абсурд пък това да стане за 6 месеца, както се твърди. Обикновено нещата с терапията продължава за цял живот
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКВА Е ТАЗИ ЗДРАВНА СИСТЕМА, КОЯТО ПОЕМА 10 ДНИ ОТ ЛЕЧЕНИЕТО.КАКВО С ПРОСТИ ДУМИ ОЗНАЧАВА, ЧЕ РОДИТЕЛИТЕ НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ПЛАЩАТ ПО 150 ЛЕВА НА ДЕН, ДЪРЖАВАТА ДЪРАВАТА ОСЪЖДА ДЕТЕТО ИМ НА СМЪРТ.ТОВА Е ЧИСТА ПРОБА ФАШИЗЪМ
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съседите отвъд Босфора - 6млн. евро.За нови лумузини най-висок клас с всички екстри - не знам колко пари. За смяна мокета в НС всяка година - стотици хиляди. За армията, която я няма, поради васалният ни статут - 3 млрд. гласували.За какво ли още не, за било и не било се харчат и раздават пари ...но за здравето на малкото останали българи в тази страна, още повече за бъдещето и - нейните деца ... 10% от сумата?!Много се надявам това безхаберие да не продължи безкрайно!!!
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4Не си прав! Депутатите и те душа носят, в нови коли трябва да се возят, с повече екстри ... Жалко за детенцето, майка му я няма, то болно, не искам да знам какво му е на бащата!
8
1
 
14
 
! Отговори
Петко преди 8 години
Редакцията на dnes.bg ! помогнете и дайте номер, за да изпратим смс, по-добре е !
7
0
 
45
 
! Отговори
срам за политиците преди 8 години
За лечение на болни български деца държавата няма пари но за хрантутенето на "бежанци" има,даже и на Турция парламента праща пари.
6
0
 
13
 
! Отговори
d1 преди 8 години
SMS nomer molq vi pusnete
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Daite Paypal
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лошото е, че дечица в такова положение, не са едно и две. Колкото и да ни се ще, не можем да помогнем на всички. Ако тия тюф...и в НС да си бяха намалили субсидиите, щеше да има пари за много деца в положението на малката Лили, ама не рачиха дори и един лев да спестят от това, дето лапат от данъците на всички нас. Да им приседнат дано! Мръсни ***...
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милата кукличка! Наистина е най-добре да пуснете sms номер, по-масово ще се събират пари.
2
2
 
24
 
! Отговори
един преди 8 години
Мили хора,искам да помогна,но да не мислите,че всеки разполааг с необходимоот време.Да отиде човек до банката,да преведе средства....Пуснете sms номер.По-лесно и неангажиращо е.Ще помогнем кой с колкото прецени.Не губете надежда,но ни дайте възможност да помогнем.
1
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Партиите, вместо да отпечатват милиони предизборни плакати, от които ни гледат гнусните им мутри да помогнат! Ясно е че пак обикновените хора ще се озовем, защото сме състрадателни. А партийците това не ги интересува, това детенце не е избирател.