В Горни Лом искат заводът "Миджур" пак да заработи

Кметът: Хората нямат избор, безработицата ги притиска!
31 мар 2016 15:20, Анисия Иванова
4
В Горни Лом искат заводът "Миджур" пак да заработи
Снимка: Bulgaria On Air

Хората от Горни Лом се надяват заводът за боеприпаси в селото отново да заработи, за да имат препитание.

На 1 октомври 2014 г. 15 души загинаха след взривовете в завод "Миджур", а година и половина по-късно прокуратурата излезе със сериозни разкрития, повдигнати са и четири обвинения. От прокуратурата заявиха, че при работата в завода не са били спазвани елементарни условия за работа.

Кметът на Горни Лом Илиян Михайлов призна пред телевизия Bulgaria ON AIR, че "хората са работили при трудни, примитивни условия, не е имало техника".

"Хората от селото мигрират към градовете, в Горни Лом са останали доста безработни, хората се надяват заводът да започне да работи и да се върнат отново на работа", допълни кметът.

По думите му безработицата притиска хората, "затова съм убеден, че тези, който са работили там, ще се върнат пак да работят".

Дано да е модернизирано производството, да няма аварии, контролът да е по-голям. Хората нямат друг избор и нямат друга работа, повтори той.

Михайлов припомни, че и в света не съществува завод за експлозиви без аварии.

Кметът обясни, че достъпът до старата площадка на завода е забранен и не знае дали строежът там вече е започнал.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Бакъря преди 8 години
Продължава да рабити плана "Ран-Ът".В една банда разбойници и продажници, "партньорите" от Америка са "инвестирали"милиарди,за да разкулачат държавицата ни, да батисат всичко и да ни е....ат мамицата.Това вече се случва.Четете в Гугъл този план,за да знаете какъв ще ни е краят.За да знаете и пионетите.
2
0
 
6
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 8 години
Вие неразбрахте ли, че върви план за унещожаване на държавата !!!!
1
0
 
8
 
! Отговори
маларт преди 8 години
Гладът мори. Съгласни са да излагат живота си всекидневно на риск, за да имат някаква прехрана. СОбствениците са компрометирани и не могат да осигурят безопасни условия. Но явно местните са отчаяни и се съгласяват на всичко, дори знаят, че не се спазват условия на безопасност. Като в средновековието