Решено: Вземат обратно фалшивите шофьорски книжи

Борисов събра на среща МВР и прокуратура за корупцията в ДАИ
Обновена: 1 апр 2016 20:34 | 1 апр 2016 18:00, Веселина Йорданова
150
Решено: Вземат обратно фалшивите шофьорски книжи
Снимка: БТА, архив

Мерки срещу корупционните практики за вземане на шофьорски книжки са били обсъдени на работно съвещание при премиера Бойко Борисов.

Още по темата

На срещата е било посочено, че е необходимо да се отнемат нередовно издадените шофьорски книжки въз основа на фалшифицирани изпитни протоколи и мерките, които може да бъдат предприети за отнемането им.

В тази връзка на МВР ще бъде възложена проверка на валидността на издадените свидетелства за правоуправление на МПС и на лицензии, за които има данни, че са били предмет на манипулации, съобщиха от правителствената пресслужба.

Съвещанието се провежда след констатираните злоупотреби и корупционни схеми в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" при спецакцията преди два дни, при която беше задържан и шефът на бившата ДАИ Цветелин Цветанов.

В срещата при премиера са участвали МВР шефът Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР Георги Костов, директорът на ГД "Национална полиция" Христо Терзийски, директорът на СДВР Младен Маринов, заместник-главният прокурор Борислав Сарафов и административният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова.

Според официалната статистика, през 2015 г. у нас са регистрирани 7225 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 708 души. Ранени са 8971, от които 6676 леко и 2295 са тежко пострадали.

Последната специализирана акция на ГД "Национална полиция", проведена от 29 февруари до 6 март т. г., е констатирала 6062 нарушения на пътя, за които са издадени 6792 фиша и са съставени 4038 акта.

Броят на установените неправоспособни водачи е 580.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 8 години
до 125. Ти пък, индиец в учебна кола....То, в НС има депутат, дето се затруднява да говори на Български, но като четеш биографията му е завършил 2 или 3 наши университета, и подготвя и гласува законите, по които живееш, а ти за индийците береш грижа. А кога ще прибират фалшивите дипломи, или не смеят, че съвсем оголя властта от кадри и на местно и на централно ниво?и по чие време стана нарицателно "калинка". Пак ви връзва Баце с паяжина....
99
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде стига с този примитивен популизъм. Няма кой да ви се върже.
98
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще вземат ... от трите най-дългия! Нали ако приберат всички книжки на лицата от "нередовен" протокол все ще се окаже че има някой който не е платил, а си я взел редовно изпита и ще осъди държавата заради това! *** ! Отглеждаха и толерираха корупцията , защото им носеше и продължава да им носи облаги, а сега когато общественото недоволство се изостри прекалено много се чудят как да замажат фъшкиите дето сами изакаха! Но така само ще се размирише още повече! Трябва ПЕРСОНАЛНА отговорност!
97
0
 
8
 
! Отговори
БХК преди 8 години
сега БХК ще ревнат, че се нарушава рахата на ***, някой *** като Марковски ще ни съди в Страсбург и пак ние ще платим
96
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100%Пропаганда
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много интересно как МВР ще вземе фалшивите книжки? Ами те не всичките са фалшиви , за тях има изпитен протокол, преди това медицинско, копие от диплома, вписване в курс и пр. Надали някой ще се толкова задълбочи да проверява всичко както трябва.. пък и тям има " парични" интереси и на никой от големите не му се ще да се размирише още .
94
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и как ще го направят!? кой ще преброи десетки хиляди случаи.
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен119И аз се замислям да монтирам видеорекордер в колата. Пътувам непрекъснато и няма да се замисля да публикувам и да свидетелствам, ако не ми пречи свидетелстването, защото ми е натоварен графика.Иначе от *** не ме е страх. И има защо. :)
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ххххх на скоро станах свидетел на оживен булевард в България как Кон с Каруца с трима *** субекта пресече пътното платно с по две ленти от двете страни като накара цялото движение зад тях да спре но най интересното беше когато пресичайки двоината непрекъсната линия навлизайки в насрещното движение пресичайки пътя на Полицейски Патрул Полицайте почти спряха ИЗГЛЕЖДАЙКИ ГИ И ОТМИНАХА ЖАЛКО ЧЕ НЕ УСПЯХ ДА ГИ ЗАПИША И ДА ГИ ПУСНА В ЮТУБА
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така са Калинките при всяка властСамо еванье и пиячка, а после некое апартаментче към банковата сметка
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БерлинМоже, ама надали...Некъде са я наредили, хубавичка била...
89
2
 
31
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
А Калина от ГЕРБ дали върна Дипломата-Менте на Германското УНИ в Берлин , не сме чули нищо
88
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А да питам ЩО полицаите не санкционират тези (***), които:- Шарят межди лентите и всеки момент могат да предизвикат катастрофа;- Карат в БУС-лентата и после се навират;- "Бурят" опашките, като се натискат отляво и отдясно;- Минават от крайна лява вдясно и обратно;Карат с 80 там, където са разрешени 50 и псуват тези, които спазват закона и правилника...Имаме ми полиция, или и те са ***?
87
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ami trqbva i na nego da mu vzemat fal6ivoto oficersko zvanie,kak se stava general za edna no6t
86
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Популистките напъни ,за книжките и колите на НСО ,показват единствено управленческата немощ на управляващите е ГЕРБ. Популизъм ,,лицемерие и абсолютна некомпетентност.
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 107 (sancta simpliicitas)Тези, за които се вайкаш са "sancta simpliicitas"и доведоха народа до това положение.И ЗАТОВА НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДРУГ ЕЗИК, освен този, разбираем за тях!!А латинския си заври отзад!!
84
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми каките, дето раждат на по 8, щото нЕкой ги РАНИ докато имат малки деца ( а те раждат по 10-20) и не значт от кого са...Хора, ОПОМНЕТЕ СЕ!!!!Ние хранил собствените си унищожители!Храним даже не домашни любимци!Храним башибозук, който ще се активира така, както се е активирал винаги!Питайте в Стара и Нова Загора, вижте какво става в Пазарджиик!Ако имате някакъв багаж под шапките де...
83
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Половината сигароми ще се окажат неграмотни и с дипломи за виШО!
82
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако барнете фалшивите дипломи - половината НС ще се окаже "без ценз". Т.е. Един копанар да казва на професора какво да прави.Я се вземете в ръце и пишете само хвалебствия за плащащия сайта!
81
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се запитаме - кой да реши въпроса:-сикаджийчето не може, юото е компромеетирано според някои тук- Обратните също не могат по понятни причини- БКП-то и то не може, щото се разцепи на болни пенсионери и милиардери с големи гушиДПС-то се поиздъниСДС-то се омаза яко, вписа се в съюзи с Пръмова и сие... Кой да го слушаТа кой остана?Мажоритарна система не се допуска да изберем някой читав.А и контрол граждански - съвсем...Занимават ни с евалните мераци на нак'ъв професор от НСА...