Живият светец Дядо Добри заживя в манастир

Църковни служители се грижат за 101-годишния благодетел
4 апр 2016 07:07,
33
Живият светец Дядо Добри заживя в манастир

Живият светец от Байлово – Дядо Добри се отдаде на пост и молитви в света обител близо до София, споделиха близки на човеколюбивия столетник.

101-годишният благодетел има своя стаичка в Божия храм, а църковни служители се грижат за неговия уют, топлина и спокойствие.

Още по темата

Новината беше потвърдена и от игумена на манастира, приютил дядо Добри. "Ако исках, можех да го разглася, още като дойде в манастира, но най-важното е спокойствието за дядо Добри, да е жив и здрав и да няма тълпи от хора, които да го притесняват. Знаете, че той не обича медийните шумотевици, а смирението и отдаването на Бог", сподели божият служител пред "България днес".

Той увери, че таченият и уважаван навред столетник е в добро здраве. Дядо Добри не пропускал нито една литургия и често шетал из двора на обителта със свещичка в ръка.

"Тук не събира пари в пластмасова чашка като в "Св. Александър Невски", а е в манастира заради вярата и смирението. Смятам също, че той е приключил вече периода с пътуването до храм-паметника в столицата, изпросването на пари в предверието и даряването на обителта", обясни ситуацията божият служител.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
DSD преди 8 години
Човекът е грешен, затова се и опитва по този начин да изкупи греха си! Вероятно не знае друг начин! Със сигурност не мисли по нормален начин, както е в матрицата! Никой няма право да го съди, нито него, нито постъпките му. Спрете да лаете нахалост в глупави матрични рамки.
23
3
 
1
 
! Отговори
Методи Иванов преди 8 години
Нещастници, как за толкова години не научихте името на този човек! Казва се Добре, така са го кръстили майка му и баща му, престанете да го преиначавате, за да ви е "по-звучно"! Имайте уважение!
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека това да е пример за всички атеисти в БГ, трябват си молитва и вяра в Бог.
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Православен родолюбец е оксиморон! Това са две напълно противоположни понятия! Дано да го разбре умът ти, обусловен от религиозните глупости.
20
10
 
5
 
! Отговори
111 преди 8 години
Не мога да повярвам, че има нормално мислещи хора, като Вичо и Ристо! Огледайте се хора, как решихте, че просякът е морален? Той е лежал в затвора престъпник, който е лишен от нормалния си разум и е отдал последните години от живота си да ви манипулира за да богатее църквата!!! Какво добро е направил за някой човек? Дава всички пари на и без това богатата църква!!! Свят бил! Да, разбира се - църквата е доволна, че той ви е пример, правете като него, за да бъде църквата все по-богата!
19
2
 
8
 
! Отговори
ПравославенРодолюбец преди 8 години
Да е жив и здрав дядо Добри, той е свестен и вярващ човек. Незнам само за какво се занимава и влиза в общение с другарите от т. нар. БПЦ /Болшевишката партийна централа/, които са отявлени еретици и нямат нищо общо със светата Православна вяра и Църква. Бог да го пази, дано тези отстъпленци не го развратят и погубят духовно. Амин!
18
7
 
6
 
! Отговори
войнствен атеист преди 8 години
Добре че не е отишъл в Троянския манастир, че щеше да се превърне в Баба Добра.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
moje li da mi kajete v koi manastir e da go posetim ?
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да е жив и здрав, той е истински човек.
15
5
 
2
 
! Отговори
Мамон преди 8 години
Както гласеше един надпис на черква: " Поп леп не дава! "
14
0
 
32
 
! Отговори
Gogo преди 8 години
Господ да му дава здраве и живот на дядо Добри.
13
2
 
7
 
! Отговори
художника преди 8 години
До любопитенЯвно при теб причинно-следствените връзки са обърнати.Значи, че в Следствие на неразвита мозъчна дейност е Причина да пишеш подобни глупости./визирам евтината духовна конфекция в която си затънал/и не бай Добри е причината да се правиш на оригинален.
12
23
 
6
 
! Отговори
любопитен преди 8 години
Бог във вид на дядо с брада, живеещ на небето, не съществува. Всеки си има своя представа за Бог, аз смятам, че Бог е цялата вселена, с движещите я закономерности, причинно-следствени връзки, и т.н. Който мисли, че дядо Добри е нещо повече от евтина духовна конфекция за бездуховното население, си губи времето да коментира такива теми, най-добре да обсъжда "бозките на Галена":)
11
3
 
39
 
! Отговори
българин преди 8 години
Ако злобата, простотията и завистта носеха пари, в България всички щяхме да сме милионери.
10
18
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 8 години
Смисъла на живота не е в правенето на добро, а в трупането на пари с цел придобиване на власт. Огледайте се.
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЕмануилДядо Добри има много висок морал. Много доктори имат висок морал също разбира се. Това, което прави Дядо Добри заслужава нашето уважение. Действително е свят Човек, Ако повечето от нас имаха неговият морал, България щеше да е добро място за живеене. Хората правят държават.
8
4
 
43
 
! Отговори
маларт преди 8 години
Идеята е не да се възхищаваме, както елементарно някои разсъждават, а да си припомним смисъла на живота, който не е в трупането на пари, а в правенето на добро. А turkish power може да иде да си сложи бурка и да целува ръка на бащицата си ердоган, а не да пише на маймуница глупости, които ги е измислил явно със задните си части
7
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да е жив и здрав , и да има също други хора , като него , които да събуждат Добротата в Българина .
6
26
 
25
 
! Отговори
Вичо преди 8 години
Да е жив и здрав, но не виждам нищо свято в това да просиш пари от хората, умилявайки се от вида ти на библейски старец, и да ги носиш на бизнесмените в расо. Възхищението от всякакви такива дядовци се вписва в примитивната представа на населението за духовност.
5
28
 
17
 
! Отговори
Емануил преди 8 години
И защо трябва да се възхищаваме на начина на живот на един човек, живот, който той сам си е избрал? С какво този човек е по-велик от един лекар например, спасяващ живот? И след като всички се възхищавате на такъв живот, защо не го практикувате? Лицемерие, лицемерие и нищо повече!