НАП пита за българи в "Досиетата от Панама"

Агенцията ще следи за спазване на законодателството
Обновена: 4 апр 2016 20:05 | 4 апр 2016 20:02, Красимир Ангелов
36
НАП пита за българи в "Досиетата от Панама"
Снимка: Булфото, архив

Националната агенция за приходите (НАП) е отправила официално искане до българския партньор на международния Консорциум на разследващите журналисти за данни по "Досиетата от Панама", съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Още по темата
"Националната агенция за приходите следи за спазването на данъчното и осигурително законодателство и единното прилагане на правилата спрямо всички. Общественият интерес изисква внимателно да се анализират, проучат и ако има отклонения от нормативните изисквания, да се разследват всички данни за потенциално отклонение от облагане на български физически или юридически лица.

Във връзка с изложеното се обръщам с искане да предоставите на НАП наличната у екипа Ви информация за български лица, за които има информация за офшорни сметки или операции, когато това е възможно. Данните ще бъдат използвани единствено за упражняване на законоустановените правомощия на приходната администрация", се посочва в писмо подписано от изпълнителния директор на НАП.

От писмото става ясно още, че екипът на НАП “е на разположение за провеждане на допълнителни срещи и помощ при обработката и анализирането на големи обеми информация, ако сметнете подобен подход за подходящ”.

“Бих искал да отбележа в заключение, че наличието на банкови сметки или операции в офшорни юрисдикции не означава задължително извършването на данъчни нарушения и престъпления, но независимо от това косвените доказателства за подобна активност би следвало да бъдат внимателно проучени", се посочва още в писмото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: НАПофшоркиПанамалийкс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тези досиета има около 150 български граждани. Например глиг аня,сук оля, Христо дву аков и още 147 бандита.
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Квото се случи с диска с Швейцарските сметки това ще стане и с панамските. Някой да разбра нещо, защото аз не.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко йезуитски, понеже още не знаем кои са лицата, то Бих искал да отбележа в заключение, че наличието на банкови сметки или операции в офшорни юрисдикции не означава задължително извършването на данъчни нарушения и престъпления...".