Петър Манджуков "изплува" в "Досиетата Панама"

Отстъпил фирма в данъчен рай на жена си
Обновена: 6 апр 2016 21:03 | 6 апр 2016 20:57, Александър Попов
41
Петър Манджуков "изплува" в "Досиетата Панама"
Снимка: Булфото, архив

След семейство Баневи и това на Манджукови "изплува" в "Досиетата Панама".

Бизнесменът Петър Манджуков отстъпил офшорна фирма, на която е бил директор, на младата си съпруга Иванета през 2012 г., показват документите, цитирани от "24 часа".

Още по темата

Фирмата Kegel Asset Management е регистрирана на Британските Вирджински острови на 15 март 2001 г.

"Това е фирма, която никога не съм ползвал, никога не е имала търговска дейност. Бях забравил за нея", коментира Манджуков пред изданието появата на своето име и това на съпругата си в мегаданните, получени от "Зюддойче цайтунг" и споделени с Международния консорциум на разследващите журналисти.

Според документите фирмата, свързана с Манджуков, е регистрирана чрез фирма посредник в Женева, а за услугата са платени 600 долара. Манджуков е вписан като директор – пост, на който остава до 2004 г. За кратко е сменен от други 3-ма, но през 2006 г. се завръща отново.

Първият акционер на компанията не е фигурира с име и адрес, а само с названието "приносител".

През 2007 г. обаче Комисията по финансови услуги на Британските Вирджински острови разпорежда, че анонимните приносители на акции трябва да плащат по-високи такси.

През 2009 година Манджуков получава 4 сертификата за по 12 500 акции всеки. През 2012 г. в кореспонденцията се появява името на младата съпруга на Манджуков Иванета и става ясно, че тя ще е новият администратор на компанията.

Манджукова потвърждава новия си пост и предмета на дейност на компанията – инвестиционни услуги.

През юли 2014 г. Петър Манджуков съобщава решението си да направи съпругата си собственик и директор на компанията, макар че фирмата не развива дейност.

През май 2015 г. Манджукова декларира, че средствата на компанията са от финансови инвестиции.

В данните няма повече подробности, свързани с фирмата.

Манджуков е известен като медиен магнат и оръжеен търговец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Петър Манджуков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
38
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
БСП -"най-социалната" партия с най-много милионери!
32
0
 
39
 
! Отговори
! преди 8 години
Как се прави на луд дъртия ***, ограбиха народа, и сега не помнел!
31
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В БГ комунизма не е мръднал за 27 години! Парите са си при ***!
30
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЛЕД , КАТО БАНКИТЕ У НАС , НЕ МОГАТ ДА ОПАЗЯТ ПАРИТЕ НИ ----ЩЕ ТЪРСИМЕ ДРУГИ НАДЕЖДНИ БАНКИ!!"ТЪРСИ ---И ЩЕ НАМЕРИШ"...!"ИСКАЙ--И ЩЕ ПОЛУЧИШ"....!!ТАКА ПИШЕ И В БИБЛИЯТА!!КОЙ , ЩЕ МЕ СПРЕ ДА ТЪРСЯ СИГУРНОСТ И СВОБОДА........ХА,Х А,ХАААААААААААААМНОГО СЕ ОПИТАХА ------АМА НЕ СА МУЖДУ ЖИВИТЕ , ВЕЧЕ...
29
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
После се чудим защо нямаме пари за здравеопазване,образование,полиция,армия,пенсионери.....Било законно да не плащаш данъците в своята Родина.Не стига че тези пари са придобити чрез престъпен начин но и да не плащаш данъци ....е доста "морално"!
28
2
 
38
 
! Отговори
2+2 =5 преди 8 години
А някой интересува ли се от къде са парите на Маджуков-агента на КГБ? Дали има връзка ,хората няма да узнаят.Над 500 тона българско оръжие е изпратено на терористите в Южна Сирия. То е транспортирано със 7 самолета, като пратката е минала през Саудитска Арабия. Това съобщи сензационно пред Фрог Мохд Абуаси, експерт по ислямски фундаментализъм.Автоматите Калашников, с които беше извършено нападението в Париж на 13 ноември, са българско производство.
27
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а бе търговец на оръжие и медиен магнат с офшорка ми звучи притеснително. Кои пари крие - тези от търговията с оръжи или тези от поръчковите медии?
26
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Медийна цел:Вниманието се отклонява към Путин и 2 млрд. на некой с който Путин се здрависал,Реална цел:Препраните мръсни пари на Европа,Азия,Близкия Изток,Австралия около 30-40 трлн. $(инфо от немски сайтове) от "старите офшорки" се пренасочват като "напълно чисти пари" към "по добрите офшорки" на територията и под юрисдикцията на САЩ.Останалия свят "излива парите си" в САЩ.Единственни САЩ обират "каймака" и увеличават "финансовия си стандарт"!Край на операция "панамапейпърс"!"
25
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много постна и много избирателна тази "новина". Имал фирма там, е и? Не е забранено, не е незаконно и не е неморално да имаш фирма там. Други работи са незаконни и неморални с тези офшорки, но за тях няма и една дума в "новината".
24
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е капитализмът. Лапайте банани и не мъркайте. При бай Тошо и лощавите *** и идени лев не минаваше границата.
23
2
 
45
 
! Отговори
беден преди 8 години
Богатите нищо не дават в тази държава!Само крадът!
22
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредните маймунджилъци от "нищо" незнаещи т.н. бизнесмени, новоизлюпени изтънчени и мазни крадци.
21
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е ,брат ми,*** от едно време си управляват милионите,а вие дуайте каваля за по 600 лв заплати,примерно, па може и повече да взимате, *** се исти курац.
20
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз мисля, че този е дърт и противрн комунист, но...стига с популизмите.Всеки един свободен гражданин, още повече занимаващ се с бизнес може да си регистрира офшорна фирма. Това не означава обсолютно нищо. Интересно ще е дали някой политик няма офшорка. Това вече ще е нещо, което трябва да обяснява.А и това съобщаване на имена всеки ден...на час по лъжичка е вече доста глупаво.
19
1
 
45
 
! Отговори
dp преди 8 години
Че няма да бъде изтребена цялата *** от съветски/кремълски слуги в БГ и с тая акция няма,но няма и да им се размине без кръвопускане.
18
1
 
67
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Край нямат червените айдуци.
17
1
 
72
 
! Отговори
Сиси преди 8 години
Колко сте долни и подли комунистите.Тоя се е усмихнал много умно.Не му личи да има деменция.Бил забравил.А като откраднахте от банките 20 милиарда долара тогава помнехте,къде ги скатахте.
16
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майкоооо....к"ви сте нещастници...само,боже опази.
15
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кумундели дърти крадливи
14
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A plevneliev 4erepa bojkov zeza seksa borislavova i drugstite ot gerb kade sa nana li gi v panama mama