Калфин увери майки, че се работи по исканията им

Министърът се срещна с родители на деца с увреждания
Обновена: 7 апр 2016 16:27 | 7 апр 2016 16:27, Веселина Йорданова
19
Калфин увери майки, че се работи по исканията им
Снимка: БТА, архив

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин се срещна и разговаря с Красимира Обретенова и Вера Иванова – представители на майките на деца с увреждания, които протестираха вчера.

Още по темата
В рамките на близо двучасовата дискусия, министърът и майките се договориха да започнат интензивен процес на комуникация, в рамките на който да се потърсят ефективни решения на поставените от тях искания, съобщиха от пресцентъра на МТСП.

По инициатива на министъра предстои да се организират серия от регулярни срещи, така че по-бързо да се достигне до подобряване на условията на живот на семействата на деца с увреждания.

Калфин e припомнил, че по част от исканията МТСП вече работи.

"На срещата ни миналата година беше поставен въпросът за електронен регистър на хората с увреждания. В момента сме на заключителна фаза на изработване на такъв единен регистър, в който да се синхронизира информацията от отделните социални служби, така че да се облекчи максимално бюрократичната процедура, през която се налага да преминават децата с увреждания и техните семейства", коментира министърът.

Той подчерта още, че промяната в системата на ТЕЛК, включително промяната в методологията на извършваната индивидуална медицинска експертиза в съответствие с тази на Световната здравна организация, ще подобри възможностите за предоставяне на по-адекватен и по-широк набор от социални и здравни услуги на нуждаещите се.

"Процесът, който сме стартирали по промяна на системата на ТЕЛК, в момента е във фаза на обществено обсъждане и консултации. Готови сме да разгледаме всички мнения, коментари и идеи на заинтересованите страни. Особено важно в изработването на новия модел е да участвате и вие – родителите на деца с увреждания, за да може реформата, която сме предприели, да е максимално съобразено с нуждите на вашите деца и семейства“, категоричен беше министърът.

Министърът и майките се съгласиха за необходимостта медицинските помощни средства да преминат за управление в Министерството на здравеопазването, предвид необходимостта от компетентна медицинска експертиза при разглеждането на всеки отделен случай.

Министърът е изразил готовност за съдействие за реализиране на възможността част от медицинските помощните средства да започнат да се произвеждат и в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: МТСПИвайло Калфин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Куха градинска лейка.Жаден за власт продажник.
11
1
 
1
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Не знам защо плюете по Калфин. Това е един от малкото хора от съвремения политически елит, който си тежи на мястото. Не зная да е замесен в корупционни скандали (не казвам, че не е, просто не зная), но като образованост, ерудиция и възпитание е светлинни години пред хора като Тиквата, Кукунева, Лукарски, Болен Лидеров, Цветанов, Цачева, Цацаров Михов, Кадиев и т.н. Да не споменаваме "политиците" от ДПС и ДОСТ. Само леко ги наложете като модели и после плюйте Калфин.
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те искат две минимални работни заплати на месец като помощи. И то това от джоба на данъкоплатецът (тоест моят джоб). Епа и аз искам така. И точно, защото не искам да храня чужди деца и майки съм в сивия сектор. Не съм им пратил децата аз та да им ги храня. Съжалявам.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и като уволниха човека инвалидите нахраниха ли се
8
0
 
6
 
! Отговори
!!!??? преди 8 години
Г-н Калфин , като не ви вози НСО , защо сте на кола на министерството? Тя с чий пари е купена? Защо не се качихте на обществен транспорт , както се возя аз. Работила съм 40 години и със 175лв пенсия. Не си мислете , че работата ми е била лека. Ограмотявала съм по 40 ученика в клас и съм дала специалисти във всички области ; икономика , медицина , съдебна система образование и ...
7
0
 
2
 
! Отговори
??? преди 8 години
*** Кой е министъра и кое е министерството? ***Той подчерта още, че промяната в .., ще подобри възможностите за предоставяне на по-адекватен и по-широк набор от ... услуги на нуждаещите се."Процесът, който сме стартирали по промяна на ... в момента е във фаза на обществено обсъждане и консултации. Готови сме да разгледаме всички мнения, коментари и идеи на заинтересованите страни.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това сме го чували и преди сега е въпрос просто да омагьосат майките да спрат с протестите-заповед познайте на кого?
5
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Калфин добре е усвоил техниката на "нищоказването". Много говори, а ако го слушаш внимателно, няма начин да не заспиш - толкова няма нищо за запомняне в казаното. Това е дарба, която политиците масово притежават. Говорят си общи приказки, от които нищо не следва, като могат да ги говорят с часове и дни без да спират. Всичкото това го казвам, след като се опитах внимателно да прочета казаното от Калфин, заспах на няколко пъти, но я дочетох.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калфин спря обществената поръчка за десетте лимузини за 720 000лв. Обаче малко хора знаят, че поръчката отново е върната леко поорязана. Калфил великочушно се отказва от черния металик и 6 степенната автоматична скоростта кутия, На новата поръчка отново отговаря само два модела от една марка. Ето затова на такива като него не трябва да се дава власт.
3
1
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Защо да го питат?! Такива звена има във всички министерства и не само там. Не е трудно и да се сетиш защо ги има - има някакви изисквания в законите за тях. Това твоето е като: ако ги има, защо ги има, ако ги няма, защо ги няма....
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е същия като масларова, краде от бедните и после ще го оправдаят на втора инстанция
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как е калфин, купи ли лимузини за 70 бона?