Бивш шеф на БТА изскочи от #Panama Papers

Офшорката Kema Invest Ltd била на Стоян Чешмеджиев
11 апр 2016 08:14,
9
Бивш шеф на БТА изскочи от #Panama Papers
Покойният Стоян Чешмеджиев. Снимка: Facebook

Името на покойния директор на БТА и радио "Варна" Стоян Чешмеджиев също изплува от офшорна компания на Британските Вирджински острови.

Kema Invest Ltd. e регистрирана на Британските Вирджински острови на 20 май 2005 г. Първоначално директорите и акционерите са номинални – Майкъл Дойл и Белинда Лениън.

Още по темата

Чешмеджиев попада в офшорните регистри като директор и акционер на 26 май 2005 г. Тогава е все още шеф на радио "Варна".

#Panama Papers не дават отговор на въпроса с какво се е занимавала офшоката на Чешмеджиев, дали има връзка с постовете в БТА и радио "Варна".

През 2010 г. Чешмеджиев попадна на фокуса и на данъчните, когато снимат от въздуха "мистериозната къща с езерото" край Варна, се оказва, че някогашната учебна база на Морското училище край Кранево принадлежи на него.

Чешмеджиев купил къщата на 2 етажа със застроена площ 2000 кв.м върху парцел около 150 дка за 200 000 евро през 2003 г.

Според #Panama Papers офшорната компания на Чешмеджиев е закрита през ноември 2009 г.

10 г. преди да я регистрира, той издава стихосбирка с емблематичното заглавие "Маски долу".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Ицо преди 8 години
Изригнах (като Божинката) демек повърнах.
7
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 8 години
Ако аз притежавам чуждестранна фирма извън пределите на България, това незаконно ли е ?Ако не е тогава за какво си говорим ?Всъчщност всички тези хора в какво ги обвиняват ?
6
0
 
3
 
! Отговори
СДС, ДСБ, ГЕРБ преди 8 години
Личи си старата ТЪМНОСИНЯ ШКОЛА на изпечени крадци. КРАДЕЦ, КРАДЕЦ, КРАДЕЦ
5
0
 
6
 
! Отговори
Djin преди 8 години
Случайни хора избирани за шефове на БТА няма. Сегашния например М. Минчев, е "бившо" ВКР и доносник, а и сега продължава да е на "хранилка" на службите. /Които са действащи, досиета не им се вадят/ Но никои от всички дето бяха на власт и се правиха на демократи не се поинтересуваха -"Aджеба, от къде тия пари бе Чешмеджиев?!" и как така доносник на ДС/ ВКР е шеф на държаван институция!?
4
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Ако има как спрете рекламите на тото, то и лотариите по МЕДИИТЕ. ПОСЛЕДСТВИЯТА ПО СЕЛАТА И ПРОВИНЦИЯТА СА КАТАСТРОФАЛНИ. Вече не гледам БГ телевизия Имам чувството, че живея в комарджийско гето.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Az sum ubeden,che vseki edin,koito ako bi imal vuzmojnost da ima poveche pari bi si otvoril ofshorka puk i ne e koi znae kolko trudno tova.I daje e za predpochitane,poneje v BG uj nikoi ne znae avoarite vi v bankite,a golemite mutri idvat s podvijen notarius da vi vzemat vsichko....hayduti eto oshte edna vajna prichina da potursya Panama,Beliz i prochie.I dori da ima politici v skandala,shte kaja pravilno vzeto reshenie.
2
3
 
6
 
! Отговори
българина преди 8 години
По интересно е двамата американци какво са свършили срещу България?
1
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спрете с антируската пропаганда !