"Спомни си ти за мен" с дует "Авеню"

Това е послание за хората, които обичаме, за споделените моменти...
11 апр 2016 14:52, Анисия Иванова
2
"Спомни си ти за мен" с дует "Авеню"

Боби и Заки от дует "Авеню" представиха новата си песен в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Тя носи името "Спомни си ти за мен", а двамата очакват парчето да докосне всеки, който я слуша. Двамата са категорични, че песента не носи само тъга, но напомня на хората и хубавите споделени моменти.

"Посланието на песента е, че всеки има някого към когото се обръща, когато му е трудно и иска да сподели нещо. Можеш да се сетиш за нещо тъжно, но и обратното. Споделената тъга е двойна радост. Песен беше готова още през септември миналата година. Мелодията и аранжиментът са много силни и бързо ми родиха идеята за какво искам да се разказва в нея. Беше ми много трудно да вместя в малкото пространство всички мисли, които бяха в главата ми. Още първият вариант бе одобрен. Записахме вокалите, променихме малко текста, след като водихме жестока битка за една сричка. Перфекционисти сме и двамата", призна Велизар Соколов-Заки.

Боби добави, че компромисът го има, а спорът за споменатата сричка е бил два дни.

"Накрая я махнах и се разбрахме. Няма смисъл от хубава мелодия без песента да казва нещо, текстът е много важен. Песента не е само за сълзи, поддържа близки отношенията между хората. Имаме нужда от тези, които чувстваме за много близки", добави той.

Двамата са единодушни, че възприятието на публиката е различно, когато има видео към песента.

"Сингълът е сингъл, когато има видео, не може без него. Специално за този клип бе ясно, че ще е продължение на "Свобода", защото е черно-бял. Търпим критики за това, но така е повече арт. Без социалните мрежи е невъзможно. Няма как да не се съобразяваме и с тях", казаха още Заки и Боби от "Авеню".

За финал двамата обещаха, че няма да спират да работят, мислят да организират и нови концерти.

Разговорът с дует "Авеню" чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: дуетнова песенBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Х преди 7 години
До СлухарСлухар, или си отпуши ушите или бягай на Женския пазар да ядеш кебапи на чалга озвучаване!Авеню са сред най-успешните ни дуети и създадоха наистина прекрасни песни. Не знаеш дори едно заглавието на тяхна песен, но се изказваш "компетентно". Песните им стояха седмици наред начело на националните музикални класации през 90-те години, когато у нас се правеше музика.
1
1
 
0
 
! Отговори
Слухар преди 8 години
Няма, няма по бездарен проект в историята на музиката изобщо! От единствената им песен, която съм чувал - "Тичане" или нещо подобно бе - лъха депресия вокали като в час по музика на седмокласници.