Дянков: 70% от българите не са доволни от прехода!

Причините: Високата корупция и липсата на социални услуги
70
Дянков: 70% от българите не са доволни от прехода!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Около 70% от българите не са доволни от прехода, а едва 30% го одобряват, коментира в "Сутрешен блок" на Bulgaria ON AIR бившият финансов министър Симеон Дянков, който се включи директно от Лондон, където е на семинар, разглеждащ прехода в държавите.

Още по темата

Според него основните причини за разочарованието на хората са две: Високата корупция и липсата на социални услуги, каквото е лошото здравеопазване.

"Офшорките са признак на корупция, което води до неудовлетвореност. Има го чувството, че политици се облагодетелстват за сметка на обикновените хора. Дано в следващите седмици да видим нашите политици, които имат сметки в офшорки. Ще излязат имена, ако не от България, то от друга държава. Има ги в доста медии от различни страни, най-вече в Германия", поясни Дянков.

Според него, ако от списъците с офшорки излязат имена на политици и то с подробности за фирми и сметки, трябва да им се потърси наказателна отговорност.

"За бизнесмените това е по-трудно, защото през 90-те години офшорките са използвани за легитимни цели. Това ги оправдава до известна степен", уточни Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до демократИ аз съм работил и в Германия и Швейцария над 10 години, и аз можа да потвърдя, че германците и швейцарците са апсолютни не нещастници в сраенение с българите, не стават за работа. Българите са най-добрите работници, затова ние Българите сме измислили компютъра. От немците нищо не става, един пирон не могат да заковат като хората.
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 28Виновни са комунистите. Пазрният капитализъм е най-бързата ракета, но комунистите и пречат да лети, комунистите и агентите на Москва не позволяват капитализмът да се развие и да полети вече цели 27 години! Иначе пазарният капитализъм е най-ефективната система.
22
2
 
6
 
! Отговори
до демократ преди 8 години
Слушай бе ***! Работил съм в Германия, заедно с немски работници. И мога да ти кажа че са абсолютни каппути. Трябваше да пренесм една греда от 80кг, но немците чакаха да дойде кран, защото не можели да вдигат повече от 15кг. И чакаха 2 часа докато дойде крана и да премести гредата на 20 м. Но затова взимат 3000 евро, а ние половината. И кой е мързелив?
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз Баце и ЦЦ сме си супер ! С наглост към прогреса...
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чиляци, слушайте и расъждавайте с главите си. Вижте какво се получи след 27 годишен преход към пазарна икономика. Едно голямо нищо, и защо е така, а не иначе.
19
6
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 8 години
При пазарния капитализъм умните и кадърните живеят добре, мизерстват само мързеливите и некадърните. Пазарният капитализъм не най-справедливата система - още никой не е измислил по-добра система.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Аз съм от поколението родено през 60-те години и да ви кажа, че през последните 50 години у нас нищо не се е променило. Все някакви аграрни тарикати ни управляват и имитират реформи,"Всичко от това поколение на 60те ясно забелязват, че след 89та година много неща се промениха, и най-вече мизерията се настани трайно в живота на българина. Преди това нямаше мизерия. На теб колко ти плащат да пишеш такива патетични кометари?
17
0
 
3
 
! Отговори
Уа муа преди 8 години
Ау, какво откритие!
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствените доволни от прехода са хората на Борисов и на Лостов.Тая с**** се ненаяде......Докато не ги видя увиснали на бесилото пред парламента за мен в Бг справедливост НЯМА да има.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпраса се решава елементарно - на следващите избори си избираме едно яко правителство което още на другия ден издава министесрки указ: минимална заплата 2500 лева и работодателите нямат право да отказват работа и да уволнявата. Така за всеки ще има гарантирана работа и заплата, хората ще почнат да потреблява, ще има нужда от нови работници да ти произвеждат, работодателите сами ще почнат да вдигат заплатите за да наемат повече работници и да правят повече печалби - това е пазарна икономика.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм от поколението родено през 60-те години и да ви кажа, че през последните 50 години у нас нищо не се е променило. Все някакви аграрни тарикати ни управляват и имитират реформи, подмазвайки се на големия съветски брат, или америкаски брадър или немско-френско-холандски-белгиски еврочиновник. Нищо не се променило и няма да се промени докато не вземем нещата в свои ръце.
13
1
 
7
 
! Отговори
Заплатчо преди 8 години
До АнонименКапитализма е просто синоним на "паразитиране". Западнярите ограбват света от векове. После що имали капитал. Ама ние защо въобще се бутаме в техния свят. Ей това не мога да разбера.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя плазмодий пак изпълзя от дупката си!!Ето това е прехода.Влизаш в управлението като този и Лостов, сътворяваш неземни лай*на, прогонват те с камъни, тишина 1-2 години и............. се връщаш в ролята на ментор и "експерт".Това се случва НЕПРЕСТАННО!Вместо такива мизерници като този, лостовци и т.н. да са в затвора или обесени пред народното събрание, те ми обикалят медиите и раздават "акъли" с *** си глАви.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пари няма болшинството бе Дянков, на първо място. За това го дразни корупцията. Социални услуги? Това сам ли го измисли? Пари и пак пари ако има всякакви услуги можеш да си позволиш.
10
1
 
5
 
! Отговори
Местен преди 8 години
До гурбетчияНе може някакъв безродник,който дори се срамува да напише какъв е(подозираме го,от ориенталско ислямски произход е)да дири сметка и да пише какви сме българите!Затова,плъх такъв,наври се обратно в дупката,от която си изпълзял и не замърсявайфорума с антибългарските си брътвежи!
9
4
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
До zeusА другите финансови министри с какво бяха по различни /или по-невиновни/от Дянков? Когато няма пари /не по вина на финансовия министър/, как може същият да ги разпределя или да носи за това вина?!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 6, ти виждал ли си що е капитализъм или си говориш наизуст
7
0
 
12
 
! Отговори
тръъъъъъъъътт преди 8 години
Този нещо много съмнително често започнаха да го показват по тв-тата. Пак нещо ни готвят,а?
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен въпросът не е коректен - преход нямаше. Имаше едно полуправене на недъгави реформи с участието на бившата номенлатура. Проходът ще бъде осъществен когато хората които помнят феодалния социализъм у нас се превърнат в хумус.
5
6
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Това, че някой не е могъл да направи едно нещо, не значи че нещото не е било добро!!!