Дянков: 70% от българите не са доволни от прехода!

Причините: Високата корупция и липсата на социални услуги
70
Дянков: 70% от българите не са доволни от прехода!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Около 70% от българите не са доволни от прехода, а едва 30% го одобряват, коментира в "Сутрешен блок" на Bulgaria ON AIR бившият финансов министър Симеон Дянков, който се включи директно от Лондон, където е на семинар, разглеждащ прехода в държавите.

Още по темата

Според него основните причини за разочарованието на хората са две: Високата корупция и липсата на социални услуги, каквото е лошото здравеопазване.

"Офшорките са признак на корупция, което води до неудовлетвореност. Има го чувството, че политици се облагодетелстват за сметка на обикновените хора. Дано в следващите седмици да видим нашите политици, които имат сметки в офшорки. Ще излязат имена, ако не от България, то от друга държава. Има ги в доста медии от различни страни, най-вече в Германия", поясни Дянков.

Според него, ако от списъците с офшорки излязат имена на политици и то с подробности за фирми и сметки, трябва да им се потърси наказателна отговорност.

"За бизнесмените това е по-трудно, защото през 90-те години офшорките са използвани за легитимни цели. Това ги оправдава до известна степен", уточни Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
18
 
! Отговори
Заплатчо преди 8 години
Изобщо не ми трябва прогнилия ви капитализъм. Превърнахте ни в маймуните на Европа. Заплатите в "богатата" ни столица са по-ниски от тези в Абуджа, Нигерия! И това не е майтап!
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОВЕЧЕ ОТ 79 % СА НЕДОВОЛНИ ОТ ПРЕХОДА...НЯКЪДЕ КЪМ 10% -СА ДОВОЛНИ..ТОВА СА - УЧАСТВАЛИТЕ В ПРИВАТИЗАЦИОННИ СХЕМИ И В "ЧЕРНИЯ БИЗНЕС"...Е РАЗБИРАСЕ- ТЕЗИ КОИТО СА СЕ ВЪЗПОЛЗВАЛИ ОТ СЛУЖЕБНОТО СИ ПОЛОЖЕНИЕ И ОТ ЕВРОПРОЕКТИ ...
2
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
хората останаха излъгани рипаха скачаха а други зад гърба им крадяхаи ето го резултата последни сме по всичко зорлем ни приеха в нато за да сезаяждат с русия
1
1
 
19
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Дянков, докато беше министър 95 процента не бяхме доволни от постната ти пица, радваха се само тези, които бяха на пържолки с гарнитурка, т.е. крадците от ГЕРБ!