Не съм призовавал някой да бие, връзва, отсече Борисов

Премиерът заподозря опити да чуят в Европа, че тормозим бежанците
82
Не съм призовавал някой да бие, връзва, отсече Борисов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че никой няма право да арестува извън закона. Повод за коментара му по време на днешното правителствено заседание са т.нар. "граждански арести" на бежанци по границата.

Боирисов подчерта, че не е толерирал и няма да толерира паравоенни формирования или групи, които проявяват нехуманно отношение и нарушават закона.

Още по темата

"Не съм призовал никой да ходи да бие, да връзва или да тормози който и да било. Всеки, който минава през зелената граница, е нарушител, и казах, че благодаря на всеки, който подаде сигнал, за да бъдат задържани", подчертава премиерът, според стенограмата от заседанието.

Борисов западозря, че се цели "в Европа да чуят, че в България тормозят бежанците и не се справяме на границата".

"Изрично искам да подчертая, че не само полагаме огромни усилия, не само че много добре се справяме на тази огромна територия – и морска, и сухопътна, а и това беше отбелязано неколкократно от всички, които бяха в България в последните месеци. С една дума, не разбирам този мазохизъм и желанието да повдигаме тема, която да очерня България", коментира премиерът.

Той напомня, че на уязвимите места по границата ще бъдат пратени още 300 души, за да бъдат подсилени местата, където има малко по-голям натиск.

"Не случайно по време на Студената война цялата сухопътна българска граница беше оградена с кльон, ограда, изтеглена на 7 км навътре в територията на страната, за да имат време граничарите с кучета да преследват нарушителите по границата. Това в днешно време е невъзможно. Тази голяма граница, която имаме, е невъзможно да я наситим на всеки метър с граничари и с армия. Ползваме съоръженията, които строим, ползваме техника, ползваме армията, променихме закона", коментира премиерът.

Министър-председателят обявява още, че да се иска оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски е некоректно.

"Казвам, че е абсурдно да свършиш работа и да ти искат оставката, че си допуснал да бъде разбита корупционната схема. Кой от вас може да се закълне, че в министерството му днес някой не краде? Всички трябва да се възползваме максимум от всеки един сигнал и да предаваме тези хора на правосъдието", настоява той.

Борисов посочва, че е поискана оставката на Московски от Реформаторския блок, докато вицепремиерът Меглена Кунева уточнява, че не Блокът иска оставка, а "една партия". Икономическият министър Божидар Лукарски я посочва – ДСБ.

"Не аз съм човекът, който ще дава оценка кой какъв е в Реформаторския блок, но ДСБ е част от Блока. Може да им предадете като се събирате на съвет и си говорите, че да се иска оставката на Московски затова, че сме проявили политическа воля и сме разбили тази корупционна схема, не го приемам. Защото това означава, че ако утре започне операция в някое от вашите министерства или агенции, вие да не съдействате и да предупредите, едва ли не, екипите си под претекст, че някой ще ви поиска оставката", коментира Борисов.

Лукарски уверява премиера, че оставката на Московски никога не е стояла на дневен ред в Реформаторския блок.

"Това, че има определени депутати, които се изявяват като самостоятелни бойни единици, моля да не бъде вменявано като вина на целия Реформаторски блок", допълва министърът.

Премиерът заявява още и че намира за неприемлива идеята за приватизация на ВМЗ и "Кинтекс".

Финансовият министър Владислав Горанов и икономическият Божидар Лукарски предлагат двете предприятия да бъдат вкарани в забранителния списък за приватизация. Впоследствие те обявиха решението на кабинета и пред медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
May ne tormozite bejancite,a oshte gi nasuskvashe i im blagodareshe che gi hvashtat,a to kvo izleze bejancite sa bili biti i okradeni i cql svqt vidq vashte rezili
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кеф честити още два чувала груз 200 от вчера за Доналт Кук сбъркал си чадо руско в САН ФРАНЦИСКО Е ОТ ДВА МЕСЕЦА ха ха ха
41
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко пак ще бие бсп паняли червени боклуции
40
0
 
11
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
ЛЪЖИТЕ НА НЕАДЕКВАТНИЯ НИ ПРЕМИЕР ИЗЛИЗАТ НАЯВЕ. БИЕШЕ СЕ В ГЪРДИТЕ, ЧЕ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА НИ И ПИЛЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕХВРЪКНЕ, А ТЯ СЕ ОКАЗА КАТО ШВЕЙЦАРСКО СИРЕНЕ. КОЙТО НЕ Е ПОЖЕЛАЛ ТОЙ НЕ Е МИНАЛ ПРЕЗ НЕЯ. ЯСНО ШЕНГЕН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.
39
2
 
5
 
! Отговори
кеф преди 8 години
Преди малко CNN съобщи,че не без известния военен кораб на САЩ Донълт Дък,който се намира в Балтийско море!? отново е бил подложен на психологическа атака от Руски СУ-24 и хеликоптер с заглушаващо устройство КА-27!което е попречила на излитането от кораба на Полски хеликоптер намиращ на кораба!Кораба се е насочил към най близкото пристанище в Полша.
38
1
 
1
 
! Отговори
in lard we trust преди 8 години
Ние ги уащаме (бежанците ) , гърците ги пущать , ний ги уащаме ама те ги пускат зле облечени бежанци , ний ги уащаме те ги пущять , днес полу ограда утре жив плет що е то мноо умен кмет, нема лабаво ний ги уащаме , византиците ги пущять ......дянкоф де си ва.....в русия сам..... Разпечатка от СРС ета сереса и то яко се ...........
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Долу ГЕНОЦИДА и РОБСТВОТО на корумпираните мутренските КАЛИНКИИИИИИ на Винету......ГЕРБ ЕООД Комерс е най вредната измислена партия на прехода......вижте само кои са в управлението на страната,все крадци,престъпници,убийци на БГ икономика и на собствения си народ........да живееее ПУТИН и Славната Непобедимата ЧЕРВЕНА АРМИЯ на РУСИЯ която ще дойде пак да ни освободи от ЕвроГейското робство на националните предатели
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов и ГРОБ ни грабят заедно и в полза на САЩ.. Не забравяйте на премиера дъщеря му и внука са гражданство на САЩ..
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА на мутренско,крадливата,корумпираната,национално предателската коалиция на Винету ....ОСТАВКА ОСТАВКА и народен съд за националните предатели на славните Бойковите некомпетентни КАЛИНКИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Призоваваш за това, което ти наредят господарите ти от САЩ,които сега в паника заради възраждащият се патриотизъм и настроенията към Русия
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато една МУТРА говори на други мутри всеки го разбира като си иска
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов по-добре да каже, какво стана с убиеца на Георги в Борисовата градина. Момчето беше заклано като прасе посред бял ден, както си седи на пейката в парка. Убиецът бе заснет поне от 4 камери докато бяга - и ни вест, ни кост.Защото е синче на виден герберастин, както ония които размазаха младежите на спирката на площад Ручей преди време.Обаче на верните на Вожда журналисти им е забранено да пишат за това.
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов е шпионин предател в полза на САЩ.. Окупатора САЩ уби 2 милиона българи..
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива неща са ежедневие в Тикволандия. А освен убийства, самоубийства и други гнусотии, да знаете, че няма и корупция. Тиквата каза. Каза също днес да свалят от всички сайтове карикатурите на Чавдар Николов, където Главатарят на държавата беше изобразен като свинска опашка.
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боце. вместо да подгониш БХК и подобните, ти се гънеш на посоки. Я колчем мъжага пожарникар си, а те е страх да гасиш огъня. Стига с тия журналистки, дошло е време за мъже-родолюбци! Или се стягай и служи на народа си или се разкарай докато е време!
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа ви видя фалшивата и безпомощна политика сега на Боце всички са му виновни Затова че ни Закони ни Органите на редът работятПарлама цялата му политика е за Парлама за да се Усвояват едни Евросредства който незнайно къде Изчезват и никога не стигатПозор
27
1
 
18
 
! Отговори
спокоен до вчера преди 8 години
Редно е след такъв гаф от страна на премиера поне да спре коментарите,а той вече се отрича от думите си преди ден!Най-добре да се маха вече,аман от това некадърно зловредно управление
26
1
 
23
 
! Отговори
??? !!! преди 8 години
ТИКВО ??? ОСТАВКА !!!
25
0
 
16
 
! Отговори
www преди 8 години
До Анонимен 15Все още я има в тубата, но може скоро и оттам да я изтрият. Скръцна Вожда със зъбки и "големите" медии се самоцензурираха. Но те са си държавно спонсорирани частници. Така е в (Бокова) България!
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така наречените "ловци на глави" в пограничните райони, действат координирано с корумпираната Гранична полиция - залавят мигрантите, пребиват ги, обират ги и ги изритват обратно в Турция. Това се знае и не е тайна за никого от много месеци. Само Цар Тиква се прави на неразбрал и прибира комисионните.