Не съм призовавал някой да бие, връзва, отсече Борисов

Премиерът заподозря опити да чуят в Европа, че тормозим бежанците
82
Не съм призовавал някой да бие, връзва, отсече Борисов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че никой няма право да арестува извън закона. Повод за коментара му по време на днешното правителствено заседание са т.нар. "граждански арести" на бежанци по границата.

Боирисов подчерта, че не е толерирал и няма да толерира паравоенни формирования или групи, които проявяват нехуманно отношение и нарушават закона.

Още по темата

"Не съм призовал никой да ходи да бие, да връзва или да тормози който и да било. Всеки, който минава през зелената граница, е нарушител, и казах, че благодаря на всеки, който подаде сигнал, за да бъдат задържани", подчертава премиерът, според стенограмата от заседанието.

Борисов западозря, че се цели "в Европа да чуят, че в България тормозят бежанците и не се справяме на границата".

"Изрично искам да подчертая, че не само полагаме огромни усилия, не само че много добре се справяме на тази огромна територия – и морска, и сухопътна, а и това беше отбелязано неколкократно от всички, които бяха в България в последните месеци. С една дума, не разбирам този мазохизъм и желанието да повдигаме тема, която да очерня България", коментира премиерът.

Той напомня, че на уязвимите места по границата ще бъдат пратени още 300 души, за да бъдат подсилени местата, където има малко по-голям натиск.

"Не случайно по време на Студената война цялата сухопътна българска граница беше оградена с кльон, ограда, изтеглена на 7 км навътре в територията на страната, за да имат време граничарите с кучета да преследват нарушителите по границата. Това в днешно време е невъзможно. Тази голяма граница, която имаме, е невъзможно да я наситим на всеки метър с граничари и с армия. Ползваме съоръженията, които строим, ползваме техника, ползваме армията, променихме закона", коментира премиерът.

Министър-председателят обявява още, че да се иска оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски е некоректно.

"Казвам, че е абсурдно да свършиш работа и да ти искат оставката, че си допуснал да бъде разбита корупционната схема. Кой от вас може да се закълне, че в министерството му днес някой не краде? Всички трябва да се възползваме максимум от всеки един сигнал и да предаваме тези хора на правосъдието", настоява той.

Борисов посочва, че е поискана оставката на Московски от Реформаторския блок, докато вицепремиерът Меглена Кунева уточнява, че не Блокът иска оставка, а "една партия". Икономическият министър Божидар Лукарски я посочва – ДСБ.

"Не аз съм човекът, който ще дава оценка кой какъв е в Реформаторския блок, но ДСБ е част от Блока. Може да им предадете като се събирате на съвет и си говорите, че да се иска оставката на Московски затова, че сме проявили политическа воля и сме разбили тази корупционна схема, не го приемам. Защото това означава, че ако утре започне операция в някое от вашите министерства или агенции, вие да не съдействате и да предупредите, едва ли не, екипите си под претекст, че някой ще ви поиска оставката", коментира Борисов.

Лукарски уверява премиера, че оставката на Московски никога не е стояла на дневен ред в Реформаторския блок.

"Това, че има определени депутати, които се изявяват като самостоятелни бойни единици, моля да не бъде вменявано като вина на целия Реформаторски блок", допълва министърът.

Премиерът заявява още и че намира за неприемлива идеята за приватизация на ВМЗ и "Кинтекс".

Финансовият министър Владислав Горанов и икономическият Божидар Лукарски предлагат двете предприятия да бъдат вкарани в забранителния списък за приватизация. Впоследствие те обявиха решението на кабинета и пред медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
14
 
! Отговори
народен лечител преди 8 години
Господин Борисов ,мога да ви подсещам с правата си лопата къде сте,дали сте в Брюксел пред комисари или на родна земя пред самозвани граничари,щото като гледам се бъркате.
22
2
 
9
 
! Отговори
www преди 8 години
Интересно как бежанци ще дойдат масово по море в България? През Босфора ли ще минат първом, през Русия ли ще бягат, в контейнери ли ще се натъпчат нещо...?Или просто Бойко си говори глупостите по инерция?
21
12
 
2
 
! Отговори
ром с манго преди 8 години
Бат*Бойко,голем си !
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека дойдат приготвил съм им изненада ДЪРВО ГОЛЯМО И МАСИВНО ;)
19
1
 
7
 
! Отговори
chach преди 8 години
arabite ne sa opasni za BG.tursite zarobvat darjavata s pomo6ta na b.borisov.eto tova e stra6noto.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората са патриоти. ББ трябваше сред срещата на българите в Лондон да се подаде оставката.
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще има бой и още как нека да влязат в двора ми пък да видят на кои се кланят ще има глави по земята !!
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цацата към Боко: -Сънувах, че сме овързани със свински опашки. Боко: -Не са опашки, Цаца, а свински черва.
15
1
 
20
 
! Отговори
Геша преди 8 години
Нямаш друга по-важна задача от опазването на границата и не се справяш ***. От теб освен посмешище нищо друго не става. Остави народа да се справи, а ти се затрий вдън гори тилилейски.
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най му е кеф на тиквуня да забърка мармалада и после да се петлае в него....ама мноо ***...балансьор на торлю гювеча..
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видеокарикатура на Чавдар Николов, посветена на "гражданските арести" на мигранти със свински опашки и премиера Борисов, е изчезнала от сайтовете на "Нова броудкастинг груп" NovaNews и Vbox7Иначе в Тикволандия няма нито корупция, нито цензура. Така да знаете.
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦЯЛ СВЯТ подкрепя тези момчета...ФАКТ!!! (който чете коментарите и знае английски ще разбере за какво говоря)
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов, ти сигурно не си и разпоредил на подопечните ти милиционери да наградят приятелчето ти бургаската мутра с 16 присъди и 9 висящи дела ?Ти сигурно пак си паднал от Марс и някой друг ти е оакал гащите ?
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Перата е криминално проявен, защото миналата година е участвал в побой пред дискотека-има запис и след 10 гледания на въпросния от съда не ставало ясно кой кого напада.Не забравяйте, че живеете в полицейско-мутренска държава.Европейската цивилизация не е първата, дори разцветът на арабската е преди нея.Цивилизациите имат възход, разцвет и залез.В залеза се случват преселение на народи, защото цивилизованият човек е толерантен, пасивен и не може да се защити от примитивния и първичния.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А призова ли НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ да ти свали карикатурите
8
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тия патриоти викаха та се деряха "Да живее България", а се оказаха мародери. Срам и позор за българите, то и затова клипа се върти по телевизиите в Европа и света, да ни видят какви патриоти сме!
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То само като разбере човек какви хора и организации подкрепят нелегалните имигранти на човек му става ясно доста неща.Анархисти,нпо-та спонсорирани от ислямисти,разни ненормални политици и изкукали старци и старици.Като оная история вчера с датската бабичка дето излязла да се разходи боса по улицата и видяла няколко африкански и арабски нелегални имигранти дето и се сторили уморени и затва решила да ги вози на личният си автомобил 300 км та да отдъхнат на социална помощ в Швеция..*** работа
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лично разговарях с тях, казах им, благодарих им. Изпратих директора на Гранична полиция да се срещне с тях, така че да си координират сигналите и това, което трябва. Държавата е наша, обща. Всеки, който помогне, само едно благодаря заслужава, каза Бойко Борисов. И преди да надрънка един куп глупости не му дойде на ум да попита службите и юристите си какви са тия убавци, защо вързаха и зарязаха нарушителите без да ги предадат на граничните, може ли да се подкрепя ловът на хора ... Сега други са му виновни, че Бг стана световноизвестна с нестабилни граници, охранявани не от държава,
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ни интересува какво мислят в европа тука си е наша държава и ще правим каквото можем за да се защитим от тия навлеци да ходят при Меркел ние не сме канили никой все ни е тая кой какво мислел. И ще помагаме на ушевите да си вършат по-добре работата. Явно че новата министерка е неадекватна
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност, това, че не искаме в България нелегални ислямисти и се показва, не е очерняне, а истината. И откъде-накъде трябва да се обгрижват тарамбуките?