ЧЕЗ: Кръчма и магазин крали ток в центъра на София

Над 100 000 лв. са щетите от кражба в подстанция Подуяне
19 апр 2016 15:30, Анисия Иванова
15
ЧЕЗ: Кръчма и магазин крали ток в центъра на София
Архив: Булфото

Две нагли кражби за ток оставиха части от София без ток днес, съобщиха от ЧЕЗ Едната е станала в центъра на града, другата е в подстанция Подуяне.

Екипи на ЧЕЗ установиха неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа на столичния булевард "Мария Луиза". Кражбата на ток е извършена от два търговски обекта заведение и магазин, като в приземно помещение е пробит отвор и е засегнат кабел, който захранва съседните сгради.

"Засегнат е главен кабел, който захранва много сгради на булеварда в момента има клиенти на булеварда, които са без ток вследствие на посегателството", каза Сашо Спасов от ЧЕЗ. Щетите от кражбата ще бъде платена от ЧЕЗ.

"Там, където е извършена кражбата, е разбит бетонът и са срязани арматурни железа, за да се осигури достъп до самия главен кабел", каза още Спасов.

Той поясни, че действията са извършени под земята и не са виждани от преминаващите по булеварда. Още не е ясно какъв ще бъде размерът на санкциите за нарушителите.

Кражбата в Подуяне е за щети за над 100 000 лв. Неизвестни лица са проникнали с взлом чрез разрушаване на носеща стена в проходим колектор от подстанцията. Крадците са обелили 5000 метра меден кабел средно напрежение.

Подстанция Подуяне осигурява електрозахранването на столичните квартали Подуяне, Хаджи Димитър, Гео Милев и част от централната градска част на София.

Подобни набези нарушават сигурността на електрозахранването на клиентите на компанията и се превръщат във все по-голяма заплаха за сигурността и безопасността на българските граждани и застрашават човешки животи – както на извършителите на посегателствата, така и на невинни хора, пишат от компанията.

За да се постигнат желаните резултати обаче, са необходими законодателни промени, по-строги наказателни мерки и по-стриктен контрол от страна на компетентните органи. ЧЕЗ призовава посегателствата над елементи от инфраструктурата да бъдат третирани като престъпления срещу националната сигурност.
 


15
Още по темата: ЧЕЗкражба на ток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
елтехник преди 2 години
До zeus.Този шопски тарикатлък е на гърба на коректните клиенти на ЧЕЗ..Към тях спада и ЧЕЗ.Техният тарикатлък се изразява в следното:сменят електромерите, но не сменят пред-
пазителите или ако ги сменят монтират само един за общи нужди, а би трябвало да са 3 броя(за мазетата, за стълбищното осветление и за звънците и домофоните).Спестени 8-9лв.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете кои са заведението и магазина на Мария Луиза и кои са им собствениците.Кражбата в Подуене е ясно че е направна от недосегаемите равни.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 8

Това, което говориш беше едно време, когато Енергото беше държавно.
Тогава важеше "Куче влачи рейс, диря няма хей". Соц-началниците на така нареченето Енерго се изживяваха като дерибеи от най-висша инстанция.
Сега нещата са по-различни, никой началник не смее да се изживява като собственик, защото собствениците са други и веднага ще му бият шута.
Никой нормален човек няма да търпи крадци, още по-малко началници-крадци.
Помисли малко.
10
1
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Ти на *** ли се правиш. Просто някой началник е в схемата, дава разрешение да се присъедини краварника и му се плаща на него директно, без да влиза в касата на енергото.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ако го направиш в бяла държава ти отнемат магазина и лежиш в затвора . Никой адвокат или съдия не може да те спаси . При нас сега се започва една сага адвокати , прокурори , съдии и ...... накрая нищо но от сърце .
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди крадяха кабелите и ободудването на нет доставчиците сега като всичко е подземно крадат кабелите на токя :d
7
1
 
9
 
! Отговори
до 7 преди 2 години
Значи EVN краде сам от себе си.
Браво бе, много си умен.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на село цяла кравеферма се беше присъединила директно към трафопоста но без електромер. Това става с помощ от много високо ниво в ЕVN.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе то българина ако не открадне не може да спи. Това си му е в гена.
4
1
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Бат Сали ги разбира "тия работи". Нали за това го избраха за н. представител.
3
2
 
9
 
! Отговори
До zeus преди 2 години
Може Шопа да е крадеца! :-)
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поромчваме се бавно, неусетно почти...
1
0
 
21
 
! Отговори
zeus преди 2 години
Втората група е ясна, от онези със забраненото за изписване име, ама това в центъра си е чист шопски тарикатлък ;)