ЧЕЗ: Кръчма и магазин крали ток в центъра на София

Над 100 000 лв. са щетите от кражба в подстанция Подуяне
19 апр 2016 15:30, Анисия Иванова
15
ЧЕЗ: Кръчма и магазин крали ток в центъра на София
Архив: Булфото

Две нагли кражби за ток оставиха части от София без ток днес, съобщиха от ЧЕЗ Едната е станала в центъра на града, другата е в подстанция Подуяне.

Екипи на ЧЕЗ установиха неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа на столичния булевард "Мария Луиза". Кражбата на ток е извършена от два търговски обекта заведение и магазин, като в приземно помещение е пробит отвор и е засегнат кабел, който захранва съседните сгради.

"Засегнат е главен кабел, който захранва много сгради на булеварда в момента има клиенти на булеварда, които са без ток вследствие на посегателството", каза Сашо Спасов от ЧЕЗ. Щетите от кражбата ще бъде платена от ЧЕЗ.

"Там, където е извършена кражбата, е разбит бетонът и са срязани арматурни железа, за да се осигури достъп до самия главен кабел", каза още Спасов.

Той поясни, че действията са извършени под земята и не са виждани от преминаващите по булеварда. Още не е ясно какъв ще бъде размерът на санкциите за нарушителите.

Кражбата в Подуяне е за щети за над 100 000 лв. Неизвестни лица са проникнали с взлом чрез разрушаване на носеща стена в проходим колектор от подстанцията. Крадците са обелили 5000 метра меден кабел средно напрежение.

Подстанция Подуяне осигурява електрозахранването на столичните квартали Подуяне, Хаджи Димитър, Гео Милев и част от централната градска част на София.

Подобни набези нарушават сигурността на електрозахранването на клиентите на компанията и се превръщат във все по-голяма заплаха за сигурността и безопасността на българските граждани и застрашават човешки животи – както на извършителите на посегателствата, така и на невинни хора, пишат от компанията.

За да се постигнат желаните резултати обаче, са необходими законодателни промени, по-строги наказателни мерки и по-стриктен контрол от страна на компетентните органи. ЧЕЗ призовава посегателствата над елементи от инфраструктурата да бъдат третирани като престъпления срещу националната сигурност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: ЧЕЗкражба на ток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
елтехник преди 7 години
До zeus.Този шопски тарикатлък е на гърба на коректните клиенти на ЧЕЗ..Към тях спада и ЧЕЗ.Техният тарикатлък се изразява в следното:сменят електромерите, но не сменят пред- пазителите или ако ги сменят монтират само един за общи нужди, а би трябвало да са 3 броя(за мазетата, за стълбищното осветление и за звънците и домофоните).Спестени 8-9лв.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажете кои са заведението и магазина на Мария Луиза и кои са им собствениците.Кражбата в Подуене е ясно че е направна от недосегаемите равни.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 8Това, което говориш беше едно време, когато Енергото беше държавно.Тогава важеше "Куче влачи рейс, диря няма хей". Соц-началниците на така нареченето Енерго се изживяваха като дерибеи от най-висша инстанция.Сега нещата са по-различни, никой началник не смее да се изживява като собственик, защото собствениците са други и веднага ще му бият шута.Никой нормален човек няма да търпи крадци, още по-малко началници-крадци.Помисли малко.
10
1
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Ти на *** ли се правиш. Просто някой началник е в схемата, дава разрешение да се присъедини краварника и му се плаща на него директно, без да влиза в касата на енергото.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ако го направиш в бяла държава ти отнемат магазина и лежиш в затвора . Никой адвокат или съдия не може да те спаси . При нас сега се започва една сага адвокати , прокурори , съдии и ...... накрая нищо но от сърце .
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди крадяха кабелите и ободудването на нет доставчиците сега като всичко е подземно крадат кабелите на токя :d
7
1
 
9
 
! Отговори
до 7 преди 7 години
Значи EVN краде сам от себе си.Браво бе, много си умен.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на село цяла кравеферма се беше присъединила директно към трафопоста но без електромер. Това става с помощ от много високо ниво в ЕVN.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе то българина ако не открадне не може да спи. Това си му е в гена.
4
1
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Бат Сали ги разбира "тия работи". Нали за това го избраха за н. представител.
3
2
 
9
 
! Отговори
До zeus преди 7 години
Може Шопа да е крадеца! :-)
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поромчваме се бавно, неусетно почти...
1
0
 
21
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Втората група е ясна, от онези със забраненото за изписване име, ама това в центъра си е чист шопски тарикатлък ;)