Фотографът Стоян Ненов е носител на "Пулицър"

Той е част от екипа на Ройтерс, отразявал бежанската криза
Обновена: 19 апр 2016 13:37 | 19 апр 2016 13:37, Елка Василева
8

Лагерът в Идомени през последните дни. Снимка: Стоян Ненов, Reuters

 

Българският фотограф Стоян Ненов стана един от носителите на награда "Пулицър" за снимка, отразяваща гореща новина, предаде Ройтерс.

Ненов е част от екипа фоторепортери на Ройтерс, който заедно с в. "Ню Йорк таймс" получи тази година престижната награда за отразяването със снимки на бежанската криза в Европа и Близкия изток.

Фотоапаратите им успяха да уловят кадри на хора в претъпкани нестабилни гумени лодки и първите им моменти след стъпването на европейска земя.

Други снимки показват трудностите, които тези хора се сблъскват по пътя им към Европа.

Една от фотографиите, привлякла най-голямо внимание, е направената през август 2015 г. от Ненов. Той е снимал полицай, който на гара "Гевгели" в Македония се опитва да попречи на мъж да се качи на влак през прозореца, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо Ройтерс ни оплюват
4
0
 
3
 
! Отговори
Anon преди 7 години
Браво. Явно има око за тази работа. Само да се уточни от кои репортери е- от тези дето като видят тълпата емигранти търсят двете- трите жени с деца да снимат или снима останалото море от дезертьорска *** в разцвета на своите сили тръгнало да замърсява малкото чисто дето е останало по света...
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахах Ройтерс, а? Същите , които ни набиват, че не сме хуманни, отнасяли сме се лошо с горките, като сме ги връщали на анадола и не сме ги обичали.
2
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 7 години
БРАВО !!! Поредният българин който е оценен зад граница !!България е раждала и ще продължава да ражда кадърни хора какво и да ни обясняват !!!Това постижение и много други го потвърждават !!!
1
3
 
10
 
! Отговори
bros преди 7 години
Ееех, най-накрая и една свястна новина...