Паравоенен спецбатальон срещу мигрантите под носа на МВР

Набират се членове за "спецоперации в защита на страната"
Обновена: 19 апр 2016 07:02 | 19 апр 2016 07:00,
316
Паравоенен спецбатальон срещу мигрантите под носа на МВР
Снимка: Български воински съюз "Васил Левски"

Антимигрантските настроения стигнаха до крайност - в България вече се създава паравоенно формирование, което набира дарения и обещава на записалите се обучение в чужбина. Това се случва броени дни след като премиерът Бойко Борисов обяви, че няма да толерира такива организации и групи, които проявяват нехуманно отношение и нарушават закона.

Инициативата не е за подценяване, тъй като е на организацията, която през есента даде тон за създаване на граждански отряди за залавяне на бежанци - Български воински съюз "Васил Левски".

Още по темата

Сдружението се представя за "обединяващо на доброволни начала възпитаници на всички средни и висши военни и полицейски училища в НРБ". На сайта му, на който липсват адрес и телефон за връзка, е обявено, че се създава батальон за специални операции, пише "Сега".

В съобщението се посочва, че то ще е "в отговор на огромната военна и терористична заплаха срещу България". В профила на съюза във Facebook пише, че "групата му за бързо реагиране и "Цивилните отряди за защита на жените и вярата" са се справили отлично" и към текста е прикачен клип с "ареста" на тримата афганистанци, за който беше обвинен бургазлията Петър Низамов.

"Кадрите на батальона за специални операции ще бъдат изпратени на ускорени курсове за обучение и преподготовка в най-добрите водещи учебни заведения и тренировъчни центрове извън страната. С предимство са бившите служители и кадри на силите за специални операции, военното разузнаване, СОБТ, служители на МВР и службите за сигурност и охрана или чуждестранният легион", пише в съобщението.

Става ясно, че финансирането ще става с дарения и е посочена и банкова сметка. Парите ще отиват за екипировка, боеприпаси и обучение. Въпросният съюз обяви в края на 2015 г., че има три екипа, които действат по южната граница. Беше публикувана и снимка на екип "Делта", на която се виждат четирима маскирани и въоръжени с ловни пушки мъже.

Гражданските арести набират популярност, показа изследване на "Алфа рисърч". 29.4% одобряват гражданските арести, а 25.4% отговарят с "по-скоро да". Една четвърт по-скоро не ги одобряват, а 17.5% са твърдо против.

Попитани от кого да се извършват арестите на нелегалните мигранти, 28.5% отговарят, че това трябва да става само от държавата, а 54.8% смятат, че може и от граждани, но координирани от полицията. Според 16.2% всеки може да го прави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Десетина *** от атака си направили "спецбатальон" :)Щели да го обучават в рассия , малийййй! Също като оня пръдльо, бияча от околовръстното. Отишъл в Донбас да си направи селфи и да се фука пред кварталните кифли :)
233
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те така другарите навремето създадоха ВИС и СИК пак от бивши милиционери и мутри. Не другари съветски *** няма нужда от вас тоя филм смело гледали
232
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повече от ясно е че тия мутромилиционерски организации не се създават за да хващат мигранти те ще са за да може съветските другари да вземат властта в България. А това е повече от жалко та тия за толкова ли *** ни имат
231
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно в коя държава ще ги тренира тия милиционери, мутри и бивши доносници, сигорно в Русия или в някоя от републиките им, и сега какво ще създавате български вариант на идил ли та да скапите и България ли бе съветски другари. И кой ще е новия Васил Коларов и новия Георги Димитров ПЕЕВСКИ и Волен ли
230
2
 
2
 
! Отговори
анчо шукри преди 8 години
днес няма ли да има статия за наи красивите романи
229
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повече от ясно е че Кремъл е решил да си създава партизани в България. Ама другари сега сме 2016 не сме 44г вече не сме в двадесети век, кога ще го проумеете жалки и смешни сте
228
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е последната идиотщина на Кремъл. явно тия в Москва са в паника щом са решили тукашните им агенти да ги изкарат в нелегалност. А най страна е всякаква липса на активност в последните месеци на Сидеров и ПЕЕВСКИ и на някои други руски шпиони. А иначе е ясно че готвят нещо много, много лошо.*** всички знаци го показват. В това число и последните акции срещу мигранти може да е само описване на почвата
227
2
 
3
 
! Отговори
Южен вятър преди 8 години
Батальона се строява за последен пътКомандира се опасява пак да не го ....ътА мигранта със опашки е обезопасенИ бюджета на айдука пак е спасенКаналджията докладва де ще се яватА отсреща батальона тихо ги чакалиМигранти яко снасят без да се скъпятОт опит знаят че ако не платят болиМелодията я знаете
226
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Батальон били. Крастава работа.
225
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е за Тихина-Анонимни. Всичко се закри и за комисионни от ЕС се правят неща срещу България и все някой трябва да решава проблема. Щом държавата е неспособна за видни неща, то е време да хората сами да си решават проблемите. Една охрана на нива с люцерна край Коиловци преби чужди командоси, а какво са разни нелегални границонарушители без документи. Никой не го е грижа за нищо, така че на никой няма да липсват неиндетифицирани субекти. Това е един шанс за гората - компостиране.
224
4
 
28
 
! Отговори
Николай преди 8 години
Цялото семейство подкрепяме тези организации и скоро ще се включим активно и дано 1,2 г. си върнем държавата от продажното статукво,което е отворило границите за да ни обогати подобаващо и по демократичен или силов път да ни заличат,като нация.
223
3
 
12
 
! Отговори
румен преди 8 години
В кои , по-точно, лагери в чужбина ще се обучават тези наемници, това да уточнят и да обявяват дарителите !!!
222
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във всяка страна има такива момчетта: те са тройкаджиите на класа; IQ-то им е около 50, ръсят *** шегички, но имат мускули.Тези мускули при добра подготовка могат да се превърнат в бойна сила; бойна сила с IQ 50, нещо, което не е желателно в армейски подразделения.Лично аз бих предпочела тези момчета да работят в строителството или селското стопанство.
221
0
 
3
 
! Отговори
до 255 преди 8 години
... и двата ли
220
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези момчета са същите като онези от полк АЗОВ.Идея си нямате колко са добри пичовете зад океана в заплитането на интрига.САЩ имат стратегия да водят войни с "чужди ръже".Същото е и в Сирия, само дето по-трудно се контролира.В Сирия също беше създадена Свободна сирийска армия.Във всички подобни паравоенни образувания(не, че в един момент полк АЗОВ не мина на бюджетна издръжка) има и "доброволци" от Швеция,Италия и др..Това е за балъци на границата на закона,които са лесни за манипулиране.
219
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извинете неграмотността ми, но "пара" в "паравоенни", не означава ли, че ще са въздушно формирование?
218
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
,,При трудна ситуация на крив прът ще се опреш, но не и на тръстика!'' - Борис Дрангов, в защита на недисциплинирани подчинени. Друг, социалистически командир разказва как при справяне с голямо наводнение, в един момент когато се огледал, край него само редовните непорядаджии, рушители на дисциплината, чести посетители на полковия арест, хора от и за дисципа и нито една от канцеларските прилежни мишки, които в ежедневните воински делници угодничат и се въртят като пухкавелки.....
217
2
 
6
 
! Отговори
dido преди 8 години
До 224 Ти прочете ли им сайта или прочете само един абзац? Не бързай да коментираш.До 227 Знам какво еднешното ВМРО и какво е било някога истинското. Не се изказвам негативно за тях, напротив считам ги , че са били родолюбива българска и полезна организация.
216
2
 
15
 
! Отговори
до 261 преди 8 години
Сорос дестабилизара като плаща на орколюбиви НПО-та, за които границите са нелегални. Иначе ти и аз сме длъжни да си показваме личната карта на ГКПП-та...
215
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подкрепям напълно тези момчета, и с пари ще подкрепя. Това нашествие, което държавата допуска с отказа да ни охранява не се търпи- бурки и чрни навсякъде, кой ги знае какви са тези джихадисти,, идват от страни, където христииянството е забранено. не искам ислямски райони в страната си. 5в геноцид от същите сме търпели.