Паравоенен спецбатальон срещу мигрантите под носа на МВР

Набират се членове за "спецоперации в защита на страната"
Обновена: 19 апр 2016 07:02 | 19 апр 2016 07:00,
316
Паравоенен спецбатальон срещу мигрантите под носа на МВР
Снимка: Български воински съюз "Васил Левски"

Антимигрантските настроения стигнаха до крайност - в България вече се създава паравоенно формирование, което набира дарения и обещава на записалите се обучение в чужбина. Това се случва броени дни след като премиерът Бойко Борисов обяви, че няма да толерира такива организации и групи, които проявяват нехуманно отношение и нарушават закона.

Инициативата не е за подценяване, тъй като е на организацията, която през есента даде тон за създаване на граждански отряди за залавяне на бежанци - Български воински съюз "Васил Левски".

Още по темата

Сдружението се представя за "обединяващо на доброволни начала възпитаници на всички средни и висши военни и полицейски училища в НРБ". На сайта му, на който липсват адрес и телефон за връзка, е обявено, че се създава батальон за специални операции, пише "Сега".

В съобщението се посочва, че то ще е "в отговор на огромната военна и терористична заплаха срещу България". В профила на съюза във Facebook пише, че "групата му за бързо реагиране и "Цивилните отряди за защита на жените и вярата" са се справили отлично" и към текста е прикачен клип с "ареста" на тримата афганистанци, за който беше обвинен бургазлията Петър Низамов.

"Кадрите на батальона за специални операции ще бъдат изпратени на ускорени курсове за обучение и преподготовка в най-добрите водещи учебни заведения и тренировъчни центрове извън страната. С предимство са бившите служители и кадри на силите за специални операции, военното разузнаване, СОБТ, служители на МВР и службите за сигурност и охрана или чуждестранният легион", пише в съобщението.

Става ясно, че финансирането ще става с дарения и е посочена и банкова сметка. Парите ще отиват за екипировка, боеприпаси и обучение. Въпросният съюз обяви в края на 2015 г., че има три екипа, които действат по южната граница. Беше публикувана и снимка на екип "Делта", на която се виждат четирима маскирани и въоръжени с ловни пушки мъже.

Гражданските арести набират популярност, показа изследване на "Алфа рисърч". 29.4% одобряват гражданските арести, а 25.4% отговарят с "по-скоро да". Една четвърт по-скоро не ги одобряват, а 17.5% са твърдо против.

Попитани от кого да се извършват арестите на нелегалните мигранти, 28.5% отговарят, че това трябва да става само от държавата, а 54.8% смятат, че може и от граждани, но координирани от полицията. Според 16.2% всеки може да го прави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е добре, само не разбирам кой плаща?Защото, ако плаща Сорос за дестабилизация на БГ или интелигентната американска агенция за да се редуцират БГ та-ша-ци-не, благодаря!
213
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Български воински съюз "Васил Левски'' е напълно легална организация с регистрация в Министерство на правосъдието. Който иска моля нека провери. Който има желание и интерес и убежденията му съвпадат с тези на воинския съюз може да се запише.
212
2
 
11
 
! Отговори
Хехе преди 8 години
До ertНикой досега не е доказал, че западният тип демокрация е съвършеният модел на управление, даже напротив има излкючително много недостатъци. Но всички опити за друга форма на управление са завършвали с провал.
211
11
 
2
 
! Отговори
EVROPOL преди 8 години
Български воински съюз "Васил Левски'' не е ли Нелегална Радикална Органиязация , много нелепо да се използва името на Дякона за Криминални цели
210
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ - ОСТАВКА
209
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
''Да пуснат Танковете''
208
0
 
1
 
! Отговори
ert преди 8 години
До Хехе А ако законните институции просто си живуркат от аванс до заплата, чат пат рушветче и трупане на стаж.
207
3
 
3
 
! Отговори
хахах преди 8 години
рамбовци на кило! Сега със снайпери и гранатомети ли ще посрещаме бежанците?!!!
206
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия само за noSir-чета ли ще шетат или и за бхкЕЙчета
205
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От времето на Димитър Общи до днес нищо не се е променило в България , само кражби претстъпления и Хайдушки истории
204
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди години на една лекция в Симеоново датчанин лектор, подполковник от полицията на Дания обясняваше, че идеите трябва да идват от низшите звена, защото служителите там пряко са ангажирани в борбата срещу престъпността.Обяснено му бе, че ако нашите шефове са там, ще го пратят в Гренландия ако им дава акъл. Каза, че всеки датчанин има право да арестува някой извършител на престъпление. Отговорено му бе, че ако тук е така, няма да остане свободен българин, защото всички сме крадливи.
203
9
 
1
 
! Отговори
Хехе преди 8 години
До ertИ как защитават България, като се обявяват против законовите институции? Държавата не са само нейните граници, съответно мутрите, които си мислят, че я защитават. Държавата е също и културата и образованието, хората които си плащат данъците. Също и малцинствата, които трябва да приобщи към себе си. Много е сложно нали? И не става само с лозунги и търсене на врагове.
202
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радикални Терористи е точния Термин щом не са към Министерство на Отбраната
201
3
 
2
 
! Отговори
US ARMY преди 8 години
И къде е това обучение в Чужбина , не е ли малко Радикализирани СХЕМИ то всъщност религия и националност не играят никъква роля
200
3
 
10
 
! Отговори
ert преди 8 години
Не знам защо, ако някой защитава България го изкарват ***.
199
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Батакизите се умълчаха, сигурно са заминали вече да обучение :))) А може и кварталния да е раздал шамарите - за всички от сърце :)))
198
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе по - важното е да се пълни банковата сметка! пък за останалото - я камилата, я камиларя!
197
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак са прекалили с гледането на руска ТВ.
196
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добре е да изпратят кварталния милиционер да им изплющи по един шамар, а на сайдеров - два :)
195
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този батальон май се състои от 12-15 смахнати батакисти :)