Паравоенен спецбатальон срещу мигрантите под носа на МВР

Набират се членове за "спецоперации в защита на страната"
Обновена: 19 апр 2016 07:02 | 19 апр 2016 07:00,
316
Паравоенен спецбатальон срещу мигрантите под носа на МВР
Снимка: Български воински съюз "Васил Левски"

Антимигрантските настроения стигнаха до крайност - в България вече се създава паравоенно формирование, което набира дарения и обещава на записалите се обучение в чужбина. Това се случва броени дни след като премиерът Бойко Борисов обяви, че няма да толерира такива организации и групи, които проявяват нехуманно отношение и нарушават закона.

Инициативата не е за подценяване, тъй като е на организацията, която през есента даде тон за създаване на граждански отряди за залавяне на бежанци - Български воински съюз "Васил Левски".

Още по темата

Сдружението се представя за "обединяващо на доброволни начала възпитаници на всички средни и висши военни и полицейски училища в НРБ". На сайта му, на който липсват адрес и телефон за връзка, е обявено, че се създава батальон за специални операции, пише "Сега".

В съобщението се посочва, че то ще е "в отговор на огромната военна и терористична заплаха срещу България". В профила на съюза във Facebook пише, че "групата му за бързо реагиране и "Цивилните отряди за защита на жените и вярата" са се справили отлично" и към текста е прикачен клип с "ареста" на тримата афганистанци, за който беше обвинен бургазлията Петър Низамов.

"Кадрите на батальона за специални операции ще бъдат изпратени на ускорени курсове за обучение и преподготовка в най-добрите водещи учебни заведения и тренировъчни центрове извън страната. С предимство са бившите служители и кадри на силите за специални операции, военното разузнаване, СОБТ, служители на МВР и службите за сигурност и охрана или чуждестранният легион", пише в съобщението.

Става ясно, че финансирането ще става с дарения и е посочена и банкова сметка. Парите ще отиват за екипировка, боеприпаси и обучение. Въпросният съюз обяви в края на 2015 г., че има три екипа, които действат по южната граница. Беше публикувана и снимка на екип "Делта", на която се виждат четирима маскирани и въоръжени с ловни пушки мъже.

Гражданските арести набират популярност, показа изследване на "Алфа рисърч". 29.4% одобряват гражданските арести, а 25.4% отговарят с "по-скоро да". Една четвърт по-скоро не ги одобряват, а 17.5% са твърдо против.

Попитани от кого да се извършват арестите на нелегалните мигранти, 28.5% отговарят, че това трябва да става само от държавата, а 54.8% смятат, че може и от граждани, но координирани от полицията. Според 16.2% всеки може да го прави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Логично следствие, когато онези, от които зависи функционирането на държавата, са изоставили функциите си и се интересуват само от личното облагодетелстване. Не става само с приказки. Искат се делА.
173
1
 
17
 
! Отговори
Прагматизъм преди 8 години
Прочетох сайта им. Добре написан. Апелира към патриотизма и защитата на отечеството. Все достойни дела. Нито намек за ксенофобия, расизъм или релиогиозна нетолерантност. Думи като родолюбие, достойнство навяват мисли за 1876 година и Априлското въстание. Прави добро впечатление сред всеобюата апатия и повсеместния нихилизъм. Ако се спазва закона и се координират действията със съответните органи, защо да не използва властта тези ресурси?
172
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз от години повтарям, че не сме Дивия Запад, а Дивия Изток. Въобще не може да се правят сравнения в Хитлер, а по-скоро със средата на 19 век в САЩ. Тези отряди не са нацистки формирования, а организирано местно население, което си търси шериф. Имаме етноси, борещи се срещу Огнения Кон с камъни, нападащи мирни граждани, единствената разлика е, че в САЩ индианците са били коренно население, а нашите са доведени тук и са забравили да си тръгнат. Безкрайно изостанали сме в развитието си, факт.
171
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Готов съм да се запиша в батальона. Намерил съм си и база за обучение в Доминикана. Как мога да се възползвам от събраната сума по сметката? Бански джапанки и плажни принадлежности съм си набавил сам.По-здрав на всички с песента"батальонааа се строява за послеееден път, старото сеее уволнява зайцитеее реват...
170
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей сега гейпитеците1 ред сълзи, ред сополи .
169
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Гейпитеците пак се превъзбуждат ....
168
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Мнение Кой те е дал правото да се пишеш патриот, бе льольо. Бабаити ,щото имат смелост,били са воиници , а не льольовци като теб. Щяла държавата да се стресни. Никога ! Не са сложени да укрепват държавата , а да съхранат статуквото .Посегнаха на историята ни льольо . Владичество ,льольо! А ми пишеш дивотии,да се стреснат . Льольо, льольо .Пишман патриоте .
167
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи всичкото шкарто и що е бракувано от армия и полиция дайте вместо на бoклyкa да го направим спецбат, да му открием сметки и да го храним защото те са толкова кадърни, че не могат да се изхранват сами. Повечето сигурно са и ергени още, то коя ли жена ще търпи такива нехранимайковци.
166
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не зная какво ще се получи от тази идея, но ме кефи.Особено това, че магнолията и свитата му ще оцапат гащите здраво.
165
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой тук е написал, че това е подготовка за преврат.Е, и?Явно този е начинът да се измете тиквения и цялата му ***.Изобщо всички политически иzроди от последните 27 г.
164
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истинското ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО !
163
1
 
15
 
! Отговори
кво стаа преди 8 години
Заедно със защитата на границите от нежелани мигранти да се извършват граждански арести и на корумпирани политици и крадливи чиновници! Само така ще се отсеят истинските политици готови да работят на "ползу роду"! Само,че сега имашите властта ще ги затресе шубето и ще направят всичко възможно това да не стане! Шубето е голем страх, нали?
162
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе паметлиев, нали същите тези юнаци прекарват мигрантите. На оня запис който показаха как каналджиите прекарват бежанците са същите тези бабаити. Значи хващат мигрантите, а един каналджия не хванаха, що ли така?Целият шум покрай тези нелегално пресичащи границата е за съвсем друго.
161
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** може би не е съвсем правилно, като се има в предвид от къде бозаят по редно ми се чини да са путинопитаещи. Путекантропът е вид бозайник, подвид путинопитаещ
160
16
 
11
 
! Отговори
Планът преди 8 години
Плана на Путин върви добре! Създаване на кризи, наплив на бежанци, създаване на въоръжени формирования! Държавата започва да се бори с тях! Хаос в държавата! Украински сценарий!Нищо чудно утре да реши да защити руското малцинство в България, и да прати зелени човечета да окупират крайбрежието!ДАНС спете, спете!
159
1
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Файдата от тия формирования е само една! Че може би държавата най-после да се стресне, и да започне да си върши работата! Иначе ей такива бабаити започват да си мислят, че всичко им е позволено! Кой ти е дал права да правораздаваш бе, льольо?! Той ще ми казва не мене, кой бил по-патриот! Каква ви е разликата от мутрите едно време? Никаква!
158
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кадрите на батальона за специални операции ще бъдат изпратени на ускорени курсове за обучение и преподготовка в най-добрите водещи учебни заведения и тренировъчни центрове извън страната.Пращайте ги в Сирия. Ония брадатите има да им се кефят :) Ох котьоооооо!
157
5
 
15
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Това е начина братя българи! Да живее България!
156
0
 
13
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Вместо да се пенявят кое е законно и кое не,управляващите да затегнат охраната на границата!Като бивш граничар твърдя,че е напълно осъществимо!И няма нужда от толкова много хора-има модерна и ефективна техника!Едно време се справяхме със съвсем примитивни неща,защо сега да не стане?Необходима е най-вече воля!Също и законови промени-трафикът на хора да се класифицира като държавна измяна с всички последствия!Най-вече за длъжностните лица!
155
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навремето и борческите структури почнаха така. Първо с погроми и рекет , после застрахователи. Та сега по същия начин. Организираме канали за трафик, после пищим от мигранти. Тия същите убавци държат и каналите за пренасяне на мигранти. Цоцат от тях, сега искат и от нас. Гиди тоягаааа...