Битка с времето: Борбата на родителите с болни деца

Майка на болно дете разказва за сблъсъка с бюрокрацията... и болестта
Обновена: 21 апр 2016 11:14 | 21 апр 2016 10:44, Екип на Bulgaria On Air
8
Битка с времето: Борбата на родителите с болни деца
Снимка: Bulgaria ON AIR

В стремежа да излекуваш детето си се бориш с каквото можеш, но най-страшното е, че се бориш срещу държавата, разказа в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Ваня Станимирова, майката на малката Стефани, която през март 2013 г. е диагностицирана с рак.

Още по темата

Тогава Фондът за лечение на деца в чужбина одобрява детето за належащата операция, но не покрива химиотерапията в България, която е на стойност 93 хил. лева.

За семейството на малката Стефани тази сума е непосилна. Затова майка ѝ започва да събира пари чрез дарителска кампания и в крайна сметка успява да събере необходимите средства.

Но процедурата по одобрение на детето била изключително тромава, разказа Ваня.

"Обидно е за човек, който се бори за живота на детето си. Чакането убива. Не сме имали сън, нито аз, нито тя", спомня си тя, - "Изчакайте да получите писмо, в което пише дали са ви одобрили или не. Това чакане не трябва да го има. В момента деца чакат, а има случаи, в които не трябва да е така".

Майката отправи апел към представителите на организацията да разглеждат бързо спешните случаи. Тя беше категорична, че не са ѝ искани пари от Фонда, за да одобрят малката Стефи за спонсорирано лечение в чужбина.

Спасяващата операция на детето ѝ обаче не била в България, а в Германия. Българските лекари имали съмнения, че лечението няма да бъде успешно.

"Те толкова могат да направят. Нямат развитие тук", коментира Ваня.

Жената допълни, че ще се присъедини към днешния протест пред Фонда за лечение на деца след вчерашните арести там, при които беше задържан и вече бившият председател на организацията Павел Александров.

Повече по темата чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Некой си...Едно време нямаше убийства, изнасилвания, и кражби. Хората си оставяха вратите отключени, децата играеха до късно сами без никой да се притеснява за тях. Здравеопазването беше на световно ниво и дори по-добро от западното, във всяко училище имаше лекарски и зъболекарски кабинет а децата бяха здрави и се хранеха с истнинска храна а не днешните полуфабрикати и химии. А това за гласността го разправяй на баба ми - всеки знае как се живееше тогава и колко здрави бяха децата.
2
1
 
4
 
! Отговори
.... преди 8 години
До ТерезаTeрезке, спри сапунките и реалитата и почни да ползваш това дето имаш между ушите си. Рак няма само един вид. 90% от видовете рак са лечими, ако се хванат навреме и се лекуват. Ама кво ли разбира прос.тата ти тик.ва от наука.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледайте в тубата за Ейджънт ориндж използван от американската армия във Виетнам! Какви детеродни дефекти уродливост и *** предизвиква при децата!