Туроператори срещу блокадата на границата с Гърция

"Загубите няма да са само в пари, а и чисто емоционални"
21 апр 2016 13:30,
61
Туроператори срещу блокадата на границата с Гърция
Снимка: архив, БулФото

Блокада на българско-гръцката граница по Великден ще се отрази трагично на родните туроператори и хотелиери. За това предупреждават те по повод заканата на български превозвачи да затворят границата за почивните дни по Великден като отговор на блокадите в началото на годината от страна на гръцките фермери.

Още по темата

Туроператори призовават превозвачите, които се канят да отмъстят по този начин на гръцките фермери, да преосмислят намеренията си.

Здравка Чимева, представител на туроператор в Благоевград, поясни, че всички туроператори, които имат групи за Гърция в този период, са предплатили или цялата сума, или са направили някакъв депозит.

Хотелиерите няма да възстановяват суми, а туроператорите са платили включително и транспорта, посочи Чимева. По думите й няма да става въпрос само за финансови загуби, а за чисто емоционални, човешки взаимоотношения и състояния.

Пред Нова телевизия изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев обясни, че решението за блокадата по време на предстоящите празници е отговор на блокадата на гръцките фермери.

"40 дни българските превозвачи бяха подложени на много сериозен тормоз, бяха поставяни в нечовешки условия", посочи той.

Арабаджиев обясни, че за превозвачите най-приемливият вариант ще бъде за четири часа да бъдат затворени пунктовете, два часа да бъдат отворени.

Така през една трета от денонощието ще се осигурява пропускане на превозни средства.

Арабаджиев се съгласи, че гръцките хотелиери нямат вина за блокадата през февруари, но повтори, че това е отговорът на българските превозвачи, които са последователни в позицията си. "Видяхме, че никой не иска и не може да ни помогне, включително и Европейската комисия", допълни той.

Арабаджиев все още не е наясно дали премиерът Бойко Борисов и транспортният министър Ивайло Московски ще подкрепят българската блокада.

По данни на Института за анализи и оценки около 540 хил. българи ще пътуват за Великден и Гергьовден. Около 140 хил. ще са българите, които ще прекарат празничните дни в чужбина - основно в Гърция, Сърбия и Румъния.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
4
 
! Отговори
До 58 преди 8 години
То ходи ли да записваш номерата на гръцките трактори бе кратуно празна??? Нашите хора седяха гладни и жадни по камионите докато гърците бяха наредили масите и слушаха чалга пиейки. Боли ме ку.. за туроператорите дето само цоцат и за балъците дето искат в гърция да изкарат празника
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз лично видя ли блокирани КППта, почвам да пиша номера на камиони и следва съдебен иск за загуби и възпрепятстване на правото ми на свободно придвижване, толкова ще ги одръстя тия т ъ п и върти-гевреци, че ще ги откажа веднъж завинаги от кретениите им
52
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А когато превозвачите губеха купища пари?А?ДГД туроператорите!Блокада!
51
1
 
6
 
! Отговори
Do iordan преди 8 години
Пак там щяхме да ходим, както по време на пропускателния режим от преди еврозоната. И щеше да е още по-евтино.
50
9
 
2
 
! Отговори
iordan преди 8 години
До анонимния - ако гърция беше фалирала и я бяха изхвърлили от ЕС къде щяхте да ходите бе
49
2
 
5
 
! Отговори
Hellas преди 8 години
Ако искат да "наказват" гърците нашите превозвачи трябва сега да блокират границата, за да не минават камионите с гръцки зеленчуци към БГ, само че на родния превозвач му се хапва салатка по празниците и ще чака сънародниците му да тръгнат на почивка, за да го държи на границата, а гърците - те могат да минат и орез македония. Проблемът ще остане за нас. Нека да блокират в делничен ден с конкретни искания, например при бъдеща блокада, еврокомисията да вземе участие и да санкционира гърците
48
2
 
14
 
! Отговори
12 преди 8 години
Приканвам превозвачите да блокират само камиони със зеленчуци, идващи от гърция. Иначе прецакват собствените си съграждани. Гърчолята вече са взели парите за резервация и ако никой не дойде още по-добре. Лесни пари без да работят. Блокирайте им селскостопанската продукция която върви към европа, това е решението.
47
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На злобния и завистлив българин гърците му виновни, че го управляват Тикви.
46
4
 
5
 
! Отговори
До турооператорите преди 8 години
Колко от вас са фирми под налягане....големи обещания само и само да вземат парите и до там....услугите им под всякаква критика,а колко са случаите на излъгани клиенти.....защо тогава не се намесвате подобаващо...например отнемане на лиценза на самата фирма...защо сулю и пулю могат да си направят туристическа агенция....нали много се притеснявате за клиентелата си......или за парите им
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво общо имат гръцките фермери с гръцките хотелиери? Това е все едно да набием Иванчо, защото Гошко се е държал лошо.Ако действително целта е възмездие, то трябва да ае бойкотира продукцията на гръцките фермери! Питам се, сред тези превозвачи, които сега ще отмъщават, дали има такива, които в монента превозват гръцка земеделска продукция? Защото все някой превозва гртцките домати до софийските магазини, нали? Кой ги превозва?
44
8
 
5
 
! Отговори
Да на блокадата преди 8 години
Само трябва да прочетеш коментарите по долу за фа си направиш извод що за нация сме.....много наши сънародници няма значение от етнос са били експлоатирани от византийците....колко наши сънародници работещи със години там не успяват да си вземат и пенсията която им се полага....примери много....
43
8
 
17
 
! Отговори
Whatever преди 8 години
Изключеително "патриотично" от страна на превозвачите!!! Да отговорим на глупосста с глупост и да си отмъстим! Докато гърците си празнуват Великден, ще гледаме бой между българи на границата май.Аз искам да пътувам свободно, за където си поискам, защото живея в ЕС. И блокадата на гръцките фермери осъждам, и ответната реакция на българските превозвачи. И какво ще се случи с този омагьосан кръг?Каквото и да ми блокират, пак ще ходя в Гърция на почивка, оставям Циментоморието на "патриотите"!
42
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До туроператорите - има самолети, има обходни маршрути. Да сте си застраховали бизнеса! Хората, които живяха като скотове със седмици по границата заслужават възмездие за страданията си. Гърчолявите да си преосмислят действията следващия път!
41
2
 
13
 
! Отговори
активен преди 8 години
Не се ли разбира, че така замислената блокада е активно мероприятие. Мога да се хвана на бас, че блокада няма да има. Чисто и просто, сега е на ход Бате Бойко. Ще се срещне с кандидат протестиращите, ще им каже, че това не помага на България и край с блокадата. И пак бате Бойко ще бъде герой и пак ще гласуваме за него.
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гръците с пръст в устата и маймунски поглед по време на блокадата
39
9
 
5
 
! Отговори
от Г-р с любов преди 8 години
сезона на гръцките острови започна, вчера беше 27 градуса и не усетих кога ми изгоря гърба, днес олимпииския огън ще премине през столицата та ще ходиме да зяпаме. през ноща е топло и приятно. има доста българи тук, строители и обслужващ персонал, повече от малцинствата, затворени и недружелюбни. пристигнаха вече англичани, немци и нидерландци /полета до Амстердам е 80 евро/. много е чисто, спокойно и красиво.тук съм втори месец, прибирам се за Велигден, нали няма да правите блокада! елате!
38
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Туроператорите много наглеят, да заменят първата буква с "К" е съвета ми към тях и да се потапят! Много ясно, че ще има блокада и бойкот, византийците да страдат защото са много мазни и космати.
37
7
 
12
 
! Отговори
Блокада му е майката преди 8 години
Туроператорите не ги беше еня преди 2 месеца. Сега видиш ли да били тираджиите хуманни към пътуващите,че не били домати или краставици. А тез с доматите и краставиците не са нашия бизнес,значи те могат да търпят загуби,но не и туроператорите. Ти да видиш каква солидарност!!! Проумейте го,че трябва да сте единни,кактое казал Аспарух. Иначе спасение няма.
36
1
 
8
 
! Отговори
Деян преди 8 години
До KindergardenДа им го върнем съм ОК, но с кауза, с цел. Превозвачите ще са малко като Нане, който си пали къщата, щото ще изгори на Вуте плевнико. Поне да го облекат в нещо смислено това затваряне на границата. Иначе ще е противозаконно.
35
6
 
21
 
! Отговори
бг преди 8 години
Ами нали по време на гръцката блокада потърпевшите от бг. страна съобщиха,че ще блокират границата за Велик ден! Тогава защо българите на този светъл празник са тръгнали към гръцко?Това се малко непредвидливо! Аз мисля,че не може така да се гаврят гърците с наши сънародници и въпреки това да се втурним там като туристи,някак предателско ми изглежда-лично мое мнение