Динко, Перата, граждански отряди... Хората им симпатизират

Едва 11% от читателите на Dnes.bg са категорично против действията им
22 апр 2016 07:00, Красимир Ангелов
161
Динко, Перата, граждански отряди... Хората им симпатизират
Снимка: Булфото

Въпросът за охраната на южната ни граница е сериозен проблем от доста време, но темата с "гражданските арести" стана особено популярна след действията на Динко Вълев от Ямбол, който в средата на февруари се прочу с клип, в който арестува нелегални мигранти.

В средата на април пък се появиха още клипове на "арестувани" мигранти, от които се появи името на Петър Низамов-Перата.

Полиция и прокуратура са категорични, че подобни формирования са незаконни, а лидерът на НФСБ Валери Симеонов дори ги нарече "мутренски банди". Участващите в тях пък са сигурни, че по този начин изпълняват гражданския си дълг към родината.

Още по темата

Подкрепяте ли гражданските патрули по границата? С този въпрос се обърна редакцията на Dnes.bg към своите читатели в традиционната ни анкета. В нея участие взеха над 2 500 души.

Оказа се, че мнозиинството от нашите читатели (65%) подкрепят гражданските патрули по границата, защото те биха помогнали за недопускането на нелегални мигранти в България.

Други 9% посочват, че са склонни да ги подкрепят, но само в много краен случай, ако компетентните органи явно не си вършат добре работата по опазването на границата.

Твърдите противници на подобна практика са 11% от анкетираните, които са категорични, че подобни формирования са не само незаконни, но и нехуманни.

За 12% от хората пък решението не е в самоинициативата на отделни граждани, а е въпрос на повече полиция и армия по граничната бразда.

Едва 2% са тези от анкетираните, според които мигрантите не бива да бъдат спирани по никакъв начин по границите, а трябва да бъдат оставени свободно да преминат в Европа, тъй като бягат от война в търсене на по-добър живот.

1% от анкетираните пък не се вълнуват особено от този проблем, тъй като живеят далеч от граничните райони и споделят, че този проблем не ги касае пряко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
3
 
! Отговори
Един от многото преди 7 години
Недоумявам какви *** трябва да сте всички които казвате, че гражданските патрули са незаконни. Вие за граждански дълг да сте чували? За член 61 от Конституцията на Република България да сте чували? Или член 59 (1)? Имал Петър криминално минало. Е направил е грешки в миналото спор няма. Ама явно този "престъпник" има повече чувство за дълг към държавата и обществото отколкото вие безгрешниците. Такива като вас никога не бих защитил защото сте неблагодарници.
79
5
 
9
 
! Отговори
Iss преди 7 години
Набирам доброволен отряд за лов на мигранти.
78
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОЛИЦАИТЕ БИЛЕ ТАКИВА ОНАКИВА- А ТОЯ МАТРИАЛ ИМАЛ ТОПКИ ПУСНЕТЕ НОВИНИТЕ И ЩЕ ВИДИТЕ НЕ ПЕРАТА И ДИНКО А БГ ПОЛИЦАИ И ПОЖАРНИКАРИ СПАСЯВАТ ДЕЦА ЗАТРУПАНИ ПОД ПЛОЧА НА КЪЩА ОТ ИЗБУХНАЛ БОЙЛЕР- НЕ МЕДИЙНИТЕ ГЕРОИ ПЕРОВИ, А РЕДОВИ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР ГАСЯТ ЖЕСТОК ПОЖАР НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ, НЕ ПЕРОВЦИ СА ЗАГИНАЛИ РАНО ТАЯ СУТРИН НА МАГИСТРАЛА ИЗПЪЛНЯВАЙКИ ДЪЛГА СИ НА СЛУЖИТЕЛ НА МВР- ДОЛУ САМОЗВАНЦИТЕ И ТЕХНИТЕ МЕДИЙНИ ГОСПОДАРИ, ШАПКИ ДОЛУ ЗА АНОНИМНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР ЖЕРТВАЙКИ ЖИВОТА СИ ЗА НАС.
77
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И КВО ПРАВИХТЕ ПРЕДИ ГРАНИЧАРЮ- МЕРАКЛИИ КАЗВАШ ИМАШЕ МНОГО ДА ВЛЯЗАТ И ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ БЛАГАТА НА СВЕТЛИЯ КОМУНИЗЪМ- ТИ ЗА КАНАРЧЕТА ЛИ НИ ВЗЕМАШ- ХАЙДЕ ХОЛАН ТИЯ ГИ БАЙ НА БАБА СИ И ТЯ НЯМА ДА ТИ ПОВЯРВА. А ПЕРИ ДИКОВЦИ МИНКОВЦИ У ЗАТВОРА И АРЕСТИТЕ- ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА.
76
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Румбои аз така мисля ,също съм бивш граничар и знам за какво става дума
75
2
 
11
 
! Отговори
граница преди 7 години
Мутрите не са на границата ,а в управлението на държавата.
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да се направи сериал за тези отряди
73
1
 
15
 
! Отговори
ази преди 7 години
Социални са подбудите за възникването на патрулите. Гражданите във вътрешността на страната са обезверени от липсата на справедливост и защита.Няма такава инстанция към която пострадал да може да се обърне.По границата е аналогично. Тогава защо власта неодобрява патрулите ,след като тя не може да гарантира опазването цялостта на страната ?Аз съм твърдо ЗА патрулните групи , но с определен статут, като такива.
72
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как става така, че една шепа хора залавят повече нелегални от законните гранични полицаи? Истината е очевидна, защото граничните полицаи или им е все едно или и те играят ролята на трафиканти, а аз недоумявам, защо никой не повдига въпроса.
71
13
 
11
 
! Отговори
Berlin преди 7 години
Колко ниско е интелектуалното ниво на 89% от българите!
70
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте заблуждавали хората. Тези 65% "одобрение" са нацвъкани от троловете през проксита.
69
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Стан Лий живееше в България тези отряди щяха да получат комикс
68
3
 
14
 
! Отговори
реализъм преди 7 години
Появата на тези групички показва ясно липсата на достатъчно държавност. Действията им са незаконни. От друга страна, преобладаващата част от управляващите изглежда не разбират напълно каква огромна опастност за България и Европа са така наречените мигранти. Ислямът е вид масова лудост и се предава от поколение на поколение. Не бива да си затваряме очите пред религиозните психози в името на търпимостта.
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛАВЕЙЧО ВЪЗПЯВАШЕ МУТРИТЕ- ТЕ УМРЯХА А ТОЙ Е МИЛИОНЕР СЪС СМЕТКИ В ОФШОРКИ- ЗНАЧИ ОБИЧА ДЪРЖАВАТА СИ НО НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ В НЕЯ- КАКВО ЛИЦЕМЕРИЕ- КАКВА УДИВИТЕЛНА ПОКВАРА- ИЗПОЛЗВАШ НЯКОГО И ПОСЛЕ ГО УБИВАШ КАТО *** И СЛЕД КАТО СИ ГО ВЪЗПЯВАЛ ВЕЛИКИЯТ СИ ТИ- ТЕ СИ ЗАМИНАХА А ПАРИТЕ НА СЛАВЧО СА МНОГОКРАТНО УВЕЛИЧЕНИ- ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ГОСПОДАРИТЕ СИ, НЯКОИ ИЗБЯГАХА ЧАК В ХАМЕРИКА ОТ ТЯХ.
66
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ ПЛАЩА ТЕЗИ ПРОУЧВАНИЯ, КОИ СА ГОСПОДАРИТЕ НА ПЕРАТА- ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ ТИЯ МОМЧЕТА ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ И НАКРАЯ ЩЕ ГИ УБИЯТ- ВИЖ СЪДБАТА НА МУТРИТЕ- ЗА НОЩ ЗАБОГАТЯХА ЗА СЕКУНДА ГИ ГРЪМНАХА И СЛЕД ТЯХ ОСТАНА ОРЕОЛЪТ ИМ НА БОРЦИ ЗА СВОБОДА И СОЦИАЛНИ ПРАВДИНИ- АХА, АХА ДА СПОМЕНАВАТ НА ЗАРЯ МИТИНГ, А СОЦИТАТА ГИ ПОСОЧВАХА ЗА ПРИМЕР НА ПАРТИЙНИТЕ СИ КОНГРЕСИ ПО ВЪРХОВЕТЕ НА СЛАВАТА.
65
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
124, ТА ОТ КОГО СТЕ ПАЗИЛИ ГРАНИЦАТА- ОТ ВРАГОВЕТЕ НА КОМУНИЗМА, АМИ ТЕ КАТО ВЛЯЗАТ В МАГАЗИНА НЯМА КАКВО ДА ОТКРАДНАТ, ТУК БЕШЕ ТАКАВА ПУСТОШ- А ГРАНИЦАТА СЕ ПАЗЕШЕ НА ДУМИ, ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ БЕШЕ СЕ ЗАПЪТИЛ ДА ВЛИЗА- ТИ ДА СИ ЧУЛ НЯКОЙ ДА СЕ ТРЕПЕ НА ОРДИ ДА ВЛИЗА В СЕВЕРНА КОРЕЯ, А В КУБА- И ТАМ ПАЗЯТ, АМА ПАЗЯТ ДЕНОНОЩНО- НЕ ЗНАЯТ ТОЧНО ОТ КОГО- НАРИЧА СЕ ПРОПАГАНДА- СЕГА ТРОЛЕНЕ- ТОГАВА ПЪЛНОМОЩНИЦИТЕ НА ПАРТИЯТА ХОДЕХА ПИЯНИ ЗАЛЯНИ И РАЗНАСЯХА ТОВА КОЕТО ТРОЛОВЕТЕ ПРАВЯТ СЕГА.
64
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
122, ХАЙДЕ ХОЛАН ВЛИЗАЛИ НА КИЛОМЕТРИ- ДА БЕ ДА- ТЕ НИ ЗАОБИКАЛЯТ КАТО ГОЛЯМ КАМЪК- ТИ ИЗМИСЛЯШ И ПРЕЕКСПОНИРАШ УМИШЛЕНО ЗА ДА СЕ СЛОЖИ ОРЕОЛ НА ТАКИВА БАНДИТИ КАТО ПЕРАТА ЧОРАТА И ПРОЧИЕ ПАСМИНА- КОГО ФАНЕМ ЗА НАЗИ СИ
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
118, АМА ДАНЪКЪТ НА МИЛИОНЕР И НА ПЕНА ЧИСТАЧКАТА Е 10% А НЕ 20 КАК СИ ПИСАЛ, ТЕ ДАЖЕ ТИЯ С МИЛИОНИТЕ ИМ ПРАВЯТ 20% ДАНЪЧЕН РАЙ- ПАДАТ 10% ДАНЪК СТАВА ЕВРОПЕЙСКИ И ПОЛИЦИЯТА СТАВА ДОСТАТЪЧНА- ДРУГ ЧАЛЪМ НЯМА- ТАКА Е У ЕВРОПА И ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ДЪРЖАВИ.
62
3
 
25
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Очевидно държавата я няма и резултатът е налице!Като бивш граничар смея да твърдя,че границата спокойно може да бъде напълно блокирана,още повече при наличие на модерна техника.Щом преди успявахме с крайно примитивни средства,защо да не може да стане сега?Трябва само ВОЛЯ!А всеки лев вложен в охрана на границата ще донесе в пъти по-голяма икономия,а националната сигурност е безценна!Тече преселение на народите,централно направлявано и финансирано!На всяка цена трябва да отклоним тези потоци!
61
2
 
4
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До 114. Ами това, че НЕЛЕГАЛНИ емигранти навлизат на километри в страната ни, необезпокоявани от никого, какво означава според теб?? Или искаш да кажеш, че нарочно ги пускат и го играят каналджии ли. Може и това да го има, те са способни и такова долно предателство, мдааа.