Монети – наследство, часовници – наследство, пари...

Ценностите на бившия шеф на Фонда за лечение се оказаха наследство
27 апр 2016 10:00, Екип на Dnes.bg
19
Монети – наследство, часовници – наследство, пари...
Снимка: МВР

Откритите в дома на бившия шеф на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров ценности са наследство на съпругата му от първия й брак, заяви пред БНР адвокатът му Диана Ангелова.

Още по темата

След показната акция, при която Александров, заедно с още 7 души бяха арестувани, МВР разпространи кадри с намерените ценности. На снимките има юбилейни монети, часовници, а МВР твърди, че са намерени и 16 хил. евро.

"Като едно-единствено доказателство, което аз видях, това са филмчетата и клипчетата, които изтичаха по телевизиите с имуществените ценности. Те са семейна имуществена собственост, жена му и той имат втори брак и това се дължи на нейното наследство и на нейния труд, тъй като тя е висш банков служител", обясни адвокатът на Александров.

Ангелова каза още, че обвинението на Александров е прекалено общо, няма конкретни обвинения.

"На него трябваше да му се покаже, че това е силата на репресията. Целта е смазването и окалянето на авторитета, за да няма хора, които да се питат защо е отстране, при условие че фондът работи, и то добре", настоя юристката.

Според прокуратурата във Фонда са установени редица нарушения - едни и същи лекари са консултирали децата, неправомерно бил плащан и наем за апартамент в Париж. Имало замесен и представител на турска клиника, който получавал процент за случаите, насочени за лечение към болнциата. За него Ангелова обясни, че нямало избор - бил единственият представител на клиниката у нас и Фондът не можело да си избира с кой да работи.

За апартамента в Париж пък Ангелова обясни, че бил заварен от шефът на Фонда. Относно лекарите, които консултирали случаите, тя обясни, че "те не са чак толкова много за специфичните и тежките заболявания на тези деца".

"Самата организация на фонда не позволява Александров да вземе сам решение и да извърши присвоявания и безстопанственост. Решенията не се взимат еднолично, обсъждат се", обясни адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
павел александров е хубав мъж но се събрал с лоши другари и станал БАНДИТ това ще е основнят аргумент на адвокатите му за невинност
14
0
 
11
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Българино до кога ще търпим дани правят на палячовци?Време е да вземем нещатав свои ръце . СТИГА ТОЛКОВА ТЪРПЕНИЕ!!!
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички са едни и същи. На Цецо апартаментите също са тъста и дрън, дрън. Крадливи ........
12
2
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Когато прокуратурата има доказателства не ги пуска по медиите, а ги обявява в съда!Показната акция на ГДБОП, каквито не се виждат за контрабандисти и наркопласьори, организираното отразяване в медиите на мутро-олигархията, обвързана с ГЕРБ, "изтичането на информация" от прокуратурата, която до дни се оказа 100% клевета, би трябвало да ви светне лампичката !Документацията на фонда е публична, над 1500 заявления - близо 1400 лечения, фондът работи!В следващият момент назначават ДС доносник, ощетил държавата с десетки милиони!
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тези "хватки" с "наследството" отдавна всички са отворени.С тези селски сказки на пазара..........Тоя да търка наровете докато избелее като снега на северният полюс.
10
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Може някой да му вярва но аз не вяряам,че е не корумпиран 99% от тези които тези 25години са в управлението са корумпирани.Колко % от тях са исъдени няма и 1% и тук сега замазват нещата.
9
1
 
4
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
Ти не гледай снимката че не се знае нюза от къде са я свалили.
8
4
 
12
 
! Отговори
далаверата преди 7 години
На снимката се виждат юбилейни монети по 50-100 лева бройката, всеки може да си ги купи. Дори човек със скромна заплата. Да не се окаже цялата акция замазване на очите. Както излезе информация, имало интереси други да ръководят фонда и да разпределят кинтите.
7
0
 
14
 
! Отговори
Боко Тиквето преди 7 години
Тууууу,язък за пушилката,която вдигнах!
6
0
 
17
 
! Отговори
Работливко преди 7 години
-Асене тез телевизори от де ги взе е ? - Децата ги носи е старши, детето всичко носи
5
0
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 7 години
До Анонимен 1Страхотен коментар, идеално описващ ситуацията! :)
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колко удобно
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОКЛУ ЦИ!
2
4
 
19
 
! Отговори
Ванката преди 7 години
Репресия, саморазправа, некадърност и демонстрация на сила - това показа тази акция. Мишката Пепи къде се скри? Той и Шарков са инициаторите. Целта е да приберат парите и министерството да се разпорежда на тъмно с тях.
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
риба, ама цацацаца, ама риба