"Плана Хайтс" на 621 дка в Плана – мол, парк, забавачка...

В селището ще има 150 къщи, ситуирани в "пасторална среда"
Обновена: 27 апр 2016 13:55 | 27 апр 2016 13:22, Анисия Иванова
50
"Плана Хайтс" на 621 дка в Плана – мол, парк, забавачка...
Архив: Булфото

Правителството одобри проект на меморандум за разбирателство между българското правителството и инвеститора "А.З.К. Пропъртис" ЕООД за изпълнение на инвестиционен проект "Плана Хайтс", съобщиха от МС.

Проектът предвижда иницииране и създаване на впечатляващо от архитектурна гледна точка селище в района на Плана планина, между София и Самоков, върху земя в размер на 621 декара.

Селището се предвижда да бъде модел за напредък, високи стандарти и качество на живот, ситуиран в изключителна пасторална среда.

Проектът обхваща изграждането на необходимата за нуждите на селището инфраструктура – пътища, електричество и водоснабдяване, сгради за обществена полза – търговски център, спортен център, медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност и 150 къщи за отдаване под наем.

Допълнително 600 парцела ще бъдат структурирани за възможни жилищни нужди. Комплексът ще бъде построен върху земя, която е собственост на инвеститора и е закупена конкретно за реализацията на този проект. Общата застроена площ се очаква да бъде около 25 дка.

Предмет на настоящата инвестиция е изграждането на инфраструктурата и всички сгради за обществено обслужване, както и къщите за отдаване под наем. Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 53 650 млн. лева. След въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени около 100 нови работни места.

Очаква се осъществяването на тази част от проекта "Плана Хайтс", предмет на меморандума, да приключи в края на октомври 2019 г.

За осъществяване на проекта държавата ще предостави пакет от насърчителни мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: МСстроежселище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
32
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
Пич дати кажа прав си ама не съвсем! Защо ли ами защото ние видяхме инвестиорите в в Авиокомпания балкан дойдоха с празни джобове и после си отидоха със милионо евро! Народни пари! Видяхмеи инвеститорите в предпиятия фабрики като Кремиковции много други кадето доидоха бедни и си тръгнаха пре богати! Видяхме и инвеститорите в марица изток където аха аха да нвестират и се налага да изкупуваме стоката им на 10-ни цени! Видяхме и инвеститорите в ТКЗС затова сега толкоз пустеещи земи има по БГ!
14
16
 
7
 
! Отговори
До 15 преди 7 години
Съгласна съм. Аз съм от този район (Бицтрица ако знаеш къде е) и семейството ми, както и доста други стари фамилии от селото, притежава много земи в и около Бистрица. С времето населеното място много се разшири и много земи бяха вкарани в регуляция и продадени на хора, които си построиха домове. След като мястото е частно и може да се вкара в регулация, не виждам какъв е проблемът да се построи хубав за живеене комплекс. Когато земята е твоя можеш да правиш каквото искаш, стига да не си в наруше
13
1
 
39
 
! Отговори
Планец преди 7 години
Продавам парцел в с. Плана от 3 години и никой не иска да го купи а тия в ливадите МОЛ щели да стрият. Поредната перачка. Не ми стигат сектантите-будисти в Турмаци ами сега и тия.
12
3
 
33
 
! Отговори
nonamezzzzzzzzzzz преди 7 години
лошо ми е, ще повърна от тая държава.
11
1
 
39
 
! Отговори
българина преди 7 години
Поредната измама с участието на народни пари! По закона за инвестициите значи държава ще даде пари пак на едни евреи кои ще направят еднократно удвояване на пари заграбени в някаква земя. Веднъж се продават тези къщи и край, инвестира 53 а си тръгва с 100 от България. Това е пародия на инвестиция дори е антиинвестиция. 100 работни места при 53млн?!! Това са чистачите и пазачите за 24 часова смяна на 150къщи. ИЗМАМA. къде е завода за 53млн питам? Това е схема за излизане от инвестицията земя!
10
0
 
30
 
! Отговори
Илона преди 7 години
Това част от плана Ран-Ът ли е?
9
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мястото дококото разбрах е частно или съм в грешка? Какъв е проблемът на когото е да си строи? Вие ако имате парцел на такова хубаво място не бихте ли си построили къща? Не коментирам кой на кой какъв е и кой какво е спечелил от сделката, просто ми е интересно как всеки плюе просто за спорта явно без да чете. :)
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко е тази сума че нещо не схващам ??
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"53650 млн. лева" са 53 милиярда. Я си оправете числата малко
6
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами дайте всичко да застроим около София, всеки ще се премести да живее в и около София и останалите територии на България ще ги обявим за продан да финансираме София!
5
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде и тая планина я *аха!
4
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименсредна класа си има, ама не кибичи тук :)
3
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ахахах иначе спането на плажа ще е незаконно. Нека застроят тези ***, народния съд ще им вземе всичко, а семействата с децата - в концлагери
2
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алчните герберастки крадци ще съсипят и Плана, едно от малкото девствени кътчета, близо до София ...
1
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съсипахте единственото хубаво място около София....