"Плана Хайтс" на 621 дка в Плана – мол, парк, забавачка...

В селището ще има 150 къщи, ситуирани в "пасторална среда"
Обновена: 27 апр 2016 13:55 | 27 апр 2016 13:22, Анисия Иванова
50
"Плана Хайтс" на 621 дка в Плана – мол, парк, забавачка...
Архив: Булфото

Правителството одобри проект на меморандум за разбирателство между българското правителството и инвеститора "А.З.К. Пропъртис" ЕООД за изпълнение на инвестиционен проект "Плана Хайтс", съобщиха от МС.

Проектът предвижда иницииране и създаване на впечатляващо от архитектурна гледна точка селище в района на Плана планина, между София и Самоков, върху земя в размер на 621 декара.

Селището се предвижда да бъде модел за напредък, високи стандарти и качество на живот, ситуиран в изключителна пасторална среда.

Проектът обхваща изграждането на необходимата за нуждите на селището инфраструктура – пътища, електричество и водоснабдяване, сгради за обществена полза – търговски център, спортен център, медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност и 150 къщи за отдаване под наем.

Допълнително 600 парцела ще бъдат структурирани за възможни жилищни нужди. Комплексът ще бъде построен върху земя, която е собственост на инвеститора и е закупена конкретно за реализацията на този проект. Общата застроена площ се очаква да бъде около 25 дка.

Предмет на настоящата инвестиция е изграждането на инфраструктурата и всички сгради за обществено обслужване, както и къщите за отдаване под наем. Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 53 650 млн. лева. След въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени около 100 нови работни места.

Очаква се осъществяването на тази част от проекта "Плана Хайтс", предмет на меморандума, да приключи в края на октомври 2019 г.

За осъществяване на проекта държавата ще предостави пакет от насърчителни мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.
 


50
Още по темата: МССтроежселище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
8
 
! Отговори
Дани преди 4 години
54 млн лева СЕРИОЗНО ?
Вие гето ли ще правите или ?
НЕ знам защо ми прилича на проекта Св. София, по който започнаха да изкупуват земи на смешни пари, държавна и общинска .
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото "Делта хил" в Кладница промени инфраструктурата там и ни смая с архитектура, толкова и тук ... Домове под наем.... паркове и зелени площи ще осигурят в планината... Малоумие и наглост!
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че изпукат от студ зимъска горе по баирите..
32
2
 
18
 
! Отговори
nina преди 4 години
Мда,нов Мол...все едно последният мол на Околовръстното не стои празен...
31
3
 
20
 
! Отговори
:( преди 4 години
Тия тотално откачиха.То бива простотия , но това започва да прелива.Еб.ти перачницата.
30
6
 
18
 
! Отговори
СТОЯН преди 4 години
шопе, плана Хейтс, не е за тебе. Той е за елита! Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Делян Пеевски, Иван Костов, Цецка Цачева и други изтъкнати българи.
А тебе ще те вземат да пасеш овце сред пасторални пейзажи, за да се радват лидерите на нацията и да се просълзяват като те гледат!
29
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купувам веднага апартамент там! Уникално място!
28
3
 
44
 
! Отговори
бубс преди 4 години
Очаквайте до 2г и МОЛ на Рилските езера!
27
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквените корумпета съсипаха всичко. Като марокански скакалци са.
Където минат - трева не никне. Бетонираха Черноморието, унищожиха Рила и Пирин, съсипаха Витоша, сега са хвърлили око и на Плана - едно от малкото оцеляли китни кътчета в близост до София.
26
4
 
41
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
МОЛ в планината?
Бухаахааххаххахахха
Перачница на пари!
Парк в планината !?!?!??!
Някой доста пари има за изчистване!
25
2
 
28
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Ама вЕрно ще осерат всичко. Чудна планина, има и дивеч, и на нея ще и видят сметката. Молове, бетон, а после даже ще пищят, че и пътища трябва да им построим. Всичко оакваме от пуста лакомия.
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе това да не излезе офшорката на *** или може би на Цветелинка ?
23
3
 
30
 
! Отговори
защо така? преди 4 години
"Сега някой да попита националната ни Тиква как така хората за 53 милиона лв. строят селище от стотици къщи с инфраструктура, а ремонтът на Централна гара струва 70 и кусур милиона."

Добър въпрос!!!
22
3
 
30
 
! Отговори
Офшорка? преди 4 години
Бас държа, че "А.З.К. Пропъртис" ЕООД е офшорка, чиито собственици са или неизвестни, или със съмнително минала, или социално слаби.
21
2
 
32
 
! Отговори
ффф преди 4 години
"елита" избяга от селата и сега си строи нови села......тъъъъпо.....
20
2
 
30
 
! Отговори
Koko преди 4 години
А що не го кръстят "ГЕРБЕР ХИЛС" ?
Точно на място ще си пасне името.
19
2
 
7
 
! Отговори
Загрижен преди 4 години
До гербист-столичан Прадполагам, че това е Езопов хумор ако не, не знам какво да мисля за теб.
18
22
 
5
 
! Отговори
гербист-столичан преди 4 години
Браво, добър проект, следва да го подкрепим.
Това може да е един вид Бевърли Хилс на Балканите, там да живее само елита от елита, т.е. елита на столицата. Дано и държавата да се включи в проекта с инвестиции, да пусне линия на метрото до там, да се построят нови и модерни училища за елита, и т.н.
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като им гледам сайта на строителя и вече е съмнително. Доста простичък и има правописна грешка още в началото... странно че ще строят голям проект и искат да го продават а нямат хубав или по-скоро впечатляващ сайт
16
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега някой да попита националната ни Тиква как така хората за 53 милиона лв. строят селище от стотици къщи с инфраструктура, а ремонтът на Централна гара струва 70 и кусур милиона.