"Плана Хайтс" на 621 дка в Плана – мол, парк, забавачка...

В селището ще има 150 къщи, ситуирани в "пасторална среда"
Обновена: 27 апр 2016 13:55 | 27 апр 2016 13:22, Анисия Иванова
50
"Плана Хайтс" на 621 дка в Плана – мол, парк, забавачка...
Архив: Булфото

Правителството одобри проект на меморандум за разбирателство между българското правителството и инвеститора "А.З.К. Пропъртис" ЕООД за изпълнение на инвестиционен проект "Плана Хайтс", съобщиха от МС.

Проектът предвижда иницииране и създаване на впечатляващо от архитектурна гледна точка селище в района на Плана планина, между София и Самоков, върху земя в размер на 621 декара.

Селището се предвижда да бъде модел за напредък, високи стандарти и качество на живот, ситуиран в изключителна пасторална среда.

Проектът обхваща изграждането на необходимата за нуждите на селището инфраструктура – пътища, електричество и водоснабдяване, сгради за обществена полза – търговски център, спортен център, медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност и 150 къщи за отдаване под наем.

Допълнително 600 парцела ще бъдат структурирани за възможни жилищни нужди. Комплексът ще бъде построен върху земя, която е собственост на инвеститора и е закупена конкретно за реализацията на този проект. Общата застроена площ се очаква да бъде около 25 дка.

Предмет на настоящата инвестиция е изграждането на инфраструктурата и всички сгради за обществено обслужване, както и къщите за отдаване под наем. Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 53 650 млн. лева. След въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени около 100 нови работни места.

Очаква се осъществяването на тази част от проекта "Плана Хайтс", предмет на меморандума, да приключи в края на октомври 2019 г.

За осъществяване на проекта държавата ще предостави пакет от насърчителни мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: МСстроежселище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
8
 
! Отговори
Дани преди 7 години
54 млн лева СЕРИОЗНО ? Вие гето ли ще правите или ?НЕ знам защо ми прилича на проекта Св. София, по който започнаха да изкупуват земи на смешни пари, държавна и общинска .
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото "Делта хил" в Кладница промени инфраструктурата там и ни смая с архитектура, толкова и тук ... Домове под наем.... паркове и зелени площи ще осигурят в планината... Малоумие и наглост!
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че изпукат от студ зимъска горе по баирите..
32
2
 
19
 
! Отговори
nina преди 7 години
Мда,нов Мол...все едно последният мол на Околовръстното не стои празен...
31
3
 
21
 
! Отговори
:( преди 7 години
Тия тотално откачиха.То бива простотия , но това започва да прелива.Еб.ти перачницата.
30
6
 
18
 
! Отговори
СТОЯН преди 7 години
шопе, плана Хейтс, не е за тебе. Той е за елита! Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Делян Пеевски, Иван Костов, Цецка Цачева и други изтъкнати българи.А тебе ще те вземат да пасеш овце сред пасторални пейзажи, за да се радват лидерите на нацията и да се просълзяват като те гледат!
29
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Купувам веднага апартамент там! Уникално място!
28
3
 
45
 
! Отговори
бубс преди 7 години
Очаквайте до 2г и МОЛ на Рилските езера!
27
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквените корумпета съсипаха всичко. Като марокански скакалци са.Където минат - трева не никне. Бетонираха Черноморието, унищожиха Рила и Пирин, съсипаха Витоша, сега са хвърлили око и на Плана - едно от малкото оцеляли китни кътчета в близост до София.
26
4
 
42
 
! Отговори
Някой си преди 7 години
МОЛ в планината? БухаахааххаххахаххаПерачница на пари!Парк в планината !?!?!??!Някой доста пари има за изчистване!
25
2
 
29
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
Ама вЕрно ще осерат всичко. Чудна планина, има и дивеч, и на нея ще и видят сметката. Молове, бетон, а после даже ще пищят, че и пътища трябва да им построим. Всичко оакваме от пуста лакомия.
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе това да не излезе офшорката на *** или може би на Цветелинка ?
23
3
 
30
 
! Отговори
защо така? преди 7 години
"Сега някой да попита националната ни Тиква как така хората за 53 милиона лв. строят селище от стотици къщи с инфраструктура, а ремонтът на Централна гара струва 70 и кусур милиона."Добър въпрос!!!
22
3
 
31
 
! Отговори
Офшорка? преди 7 години
Бас държа, че "А.З.К. Пропъртис" ЕООД е офшорка, чиито собственици са или неизвестни, или със съмнително минала, или социално слаби.
21
2
 
32
 
! Отговори
ффф преди 7 години
"елита" избяга от селата и сега си строи нови села......тъъъъпо.....
20
2
 
31
 
! Отговори
Koko преди 7 години
А що не го кръстят "ГЕРБЕР ХИЛС" ?Точно на място ще си пасне името.
19
2
 
8
 
! Отговори
Загрижен преди 7 години
До гербист-столичан Прадполагам, че това е Езопов хумор ако не, не знам какво да мисля за теб.
18
23
 
5
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Браво, добър проект, следва да го подкрепим.Това може да е един вид Бевърли Хилс на Балканите, там да живее само елита от елита, т.е. елита на столицата. Дано и държавата да се включи в проекта с инвестиции, да пусне линия на метрото до там, да се построят нови и модерни училища за елита, и т.н.
17
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като им гледам сайта на строителя и вече е съмнително. Доста простичък и има правописна грешка още в началото... странно че ще строят голям проект и искат да го продават а нямат хубав или по-скоро впечатляващ сайт
16
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега някой да попита националната ни Тиква как така хората за 53 милиона лв. строят селище от стотици къщи с инфраструктура, а ремонтът на Централна гара струва 70 и кусур милиона.