По-високи глоби за бясна скорост? Българинът твърдо "за"

70% от читателите на Dnes.bg подкрепят законодателната мярка
27 апр 2016 20:08, Красимир Ангелов
80
По-високи глоби за бясна скорост? Българинът твърдо "за"
Снимка: Булфото

Наказания за гонки, задължителни зимни гуми от 1 декември до 1 март и нови, доста по-високи глоби за превишена скорост. Това са част от промените в Закона за движение по пътищата, които целят да бъдат ограничени инцидентите на пътя.

Още по темата

Като цяло идеята на парламента е глобите за висока скорост да се увеличат двойно. Сега например за превишаване на скоростта до 50 км/ч над позволеното глобата е 300 лв., а за всеки 5 км/ч отгоре ни наказват с още 50 лв. С промените тези глоби стават двойни.

Преди окончателното приемане на промените на второ четене, Dnes.bg реши да попита своите читатели: Подкрепяте ли двойното скачане на глобите за висока скорост на пътя? В традиционната ни анкета взеха участие 1916 души.

Оказа се, че повечето от участващите в анкетата твърдо подкрепят скока на глобите за превишена скорост. Всеки трети (32%) е категоричен, че глобите трябва да скочат, защото българинът разбира от правила само когато му бръкнеш в джоба.

Други 38% са още по-крайни, като искат освен по-високи глоби, да има и отнемане на книжки за подобни нарушения.

Противниците на по-високите глоби са 9% от анкетираните, според които тази мярка няма да спре хората да карат с бясна скорост, особено ако имат пари.

Други 10% като цяло намират мерките за половинчати и според тях в крайна сметка няма да има особен резултат.

За 8% от читателите ни мерките са част от общия скок на цените на всичко, свързано с автомобилите – винетката, гражданската отговорност и други.

3 на сто от анкетираните посочват къде на шега, къде на истина, че им се налага да пътуват по селски разбити пътища, където така или иначе от много дупки няма как да се вдигне много висока скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 13Няма нужда никой нищо да кара на всеки 10 години.Много е лесно но не и за глупаците каквито сте всички бугаре.Всеки който извърши катастрофа се вкарва в регистър където се следи кой го е обучавал и кой го е изпитвал. Много лесно ще им лъснат крадливите *** на всички хайдуци.Ама в Бг това слооожни работи за простия народец.
13
4
 
1
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
никаква лоялност към превишена скорост. щом си голям тарикат 2000 лв не са нищо за превишена скорост!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9Бълга*рака реагира с телешки възторг ЗАЩОТО е ТЕЛЕ!При това от най-смотаните телета.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, продадохте за петнаисетина години над 100 000хиляди книжки, и сега всички с по добър пресионален нюх трябва да плащат за вашето престъпление!?? Аз искам, на всеки десет години водачите да са задължени, да карат курсовете за шофьор! Така ще се разбере, кой може и кой си е купил книжка!А може и на пет години!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щото сега глобите са ниски ли?Вие добре ли сте с главата?А това че има селски шушляци с по 200-500 акта които така и не плащат е друг въпрос.Какъв е проблема като о хванат с неплатени 3 глоби да му се отнема книжката докато си ги плати. А като го хванат да кара без да е правоспособен първи *** условно и втори път направо в затвора.А не да ми катерите глобите до небесата а после само някои да ги плащат а селските гайди пак ще си карат дараците за 500 лева и предизвикват безумни катастрофи.
9
3
 
1
 
! Отговори
инстуктор преди 7 години
До 5Аз самия не съм кфалифициран да управлявам токова чудовище, но ако има мищюрии да плащат по 5000 за курс, ще отида в Германия да се кфалифицирам и ще купя такова учебно чудовище.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът много обича да го доят и да го мачкат. И мнгоо мрази да мисли. Поради което не прави разлика между "бясна" скорост и разумна такава (Като разумна и позволена пък са 2 съвсем различни неща и ще стават все по-различни).Забелязал съм, че и по отношение на сините зони реагира с подобен телешки възторг.
7
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
НЕ САМО ГЛОБИ --20 КМ--20 000 АМИ ПР УБИЙСТВО---ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ И ПОМИЛВАНЕ
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за тирове засичащи коли в лявата лента на магистралата кога глоби? А за фарове над 60W и високо вдигнати фарове кога глоби? Те причиняват повече катастрофи от високата скорост.
5
6
 
7
 
! Отговори
инстуктор преди 7 години
Ограниченията на скороста трябва да са диференцирани съобразно кфалификацията на водача /вж.пост 2/ и категорията/класа на МПС. Бай Пешо с Москвича при скорост 100 км/ч. е далеч по-опасен от Петър,с Поршето, карал курс в Германия за високоскоростно кормуване с 200 км/ч.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До инстукторА ти имаш ли учебен автомобил 2500 кг и 600 к.с. да подготвяш курсисти.
3
1
 
9
 
! Отговори
инстуктор преди 7 години
Застраховката "Гражданска отговорност" - за щети причинени другимо не трябва да е на автомобила, а на водача с цена съобразно досието му. Щетата не я причинява застрахования автомобил, а евентуално застрахования водач. Има водачи, които имат пълномощно да управляват десетки служебни автомобили.
2
6
 
6
 
! Отговори
инстуктор преди 7 години
Водач категория "В", карал курса на автомобил с тегло 1300 кг. и 65 кс. След това напълно правоспособен се качва на автомобл с тегло 2500 кг. и мощност 600 кс. газ и късмет на завоите.. ?!?!?Правоспособноста при категория "В", трябва да е разбита на няколко подкатегории съобразно теглото, габаритите и мощноста.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПО НАШИЯ БУЛЕВАРД ВСЕКИ ДЕН МИНАВАТ С БЯСНА СКОРОСТ НО НЯМА КОЙ ДА ГИ ВИДИ - КЕЛ ФАЙДА ОТ ВИСОКИ ГЛОБИ....