Съдебни изпълнители събрали 1 млрд. от длъжници

Броят на задлъжнелите българи обаче намалявал
Обновена: 27 апр 2016 08:53 | 27 апр 2016 08:44, Мария Захариева
14
Съдебни изпълнители събрали 1 млрд. от длъжници
Снимка: Reuters, архив

Над 1 млрд. лв. от длъжници са успели да съберат през 2015 г. частните съдебни изпълнители у нас. Това съобщи за председателят на Съвета на Камарата на ЧСИ-тата Георги Дичев, цитиран от в. "Монитор".

Статистиката показва, че новообразуваните дела само за миналата година са 178 000. Макар внушителна обаче цифрата показва тенденция за намаляване на броя на изпълнителни процеси, категорични са частните бирници.

"През миналата година се запазва тенденция за спад на новите производства, тъй като икономиката се нормализира и нещата се връщат в границите на нормалното", обясни Дичев.

По искане на синдиците на КТБ частни съдебни изпълнители в цялата страна са образували 265 изпълнителни дела за невърнати дългове към фалиралия трезор. Синдиците на банката непрекъснато подават искове и се образуват изпълнителни дела за събирането на кредити, които не се обслужват.

ЧСИ-тата не водят статистика колко от тях са висящи, колко прекратени или приключили.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Статистика преди 5 години
> "Броят на задлъжнелите българи обаче намалявал"Защото намаляват българите
11
0
 
7
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
Скъпи приятели икономиката изобщо не се съживява. Истината е че каквото имаше от длъжниците се взе и разпродаде.Става въпрос за дребните суми до 50-100 хил.лв. от там нагоре иди ги хвани батенце.ЧСИ бяха създадени от Банките, да смучат от народа. Не защитвам длъжниците, като си взел трябва да върнеш, но става въпрос за отношение на БИРНИКА. И сега истината когато имаш имущество и пари-Банката ще ти даде още повече дори ще тича след теб.Но когато нямаш-тя ще ти вземе и малкото което ти е останало
10
1
 
2
 
! Отговори
8 преди 5 години
ДЛЪЖНИЦИТЕ НАМАЛЯВАТ,ЗАЩОТО ПРЕЗИДЕНТЪТ И ВИЦЕТО ОПРОЩАВАТ ДОСТА ДЪЛГОВЕ НА "БЕДНИ"ХОРА!
9
0
 
2
 
! Отговори
нац. класификатор преди 5 години
Лоши длъжници и добри частни съдебни изпълнители
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо тези частни бирници не съобщават колко пари са сложили в джобовете си? Дали няма да се окажат доста повече от събраните от длъжниците суми.
7
3
 
7
 
! Отговори
бай Миле преди 5 години
Бе тия ЧСИ-тата че са скапаняци това е ясно, ама оФцете едно време що са зимали кредити за щяло и нещяло без да мислят за утрешният ден. Татовото време дето знаеш к'во ша бъде 15-20 години напред отдавна го няма.
6
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно единственият начин в България да накараш някои хора да си платят е това.Тъжно,но вярно.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
MNOGO SAPOCHNA. DA SE MAMI. PO MEDIITI. ALO PO VNIMATELNO. SA DA VI VYARVAT.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хвалипръцко подрисков пък е държавен бирник-дирник и за има нема 2-3 годинки събра 26 милиарда заеми които етническите българи трябва да върнат на ***. на печелившите честито. на хората загубили зъби, крайници, дом, роднини, препитание, сори майна не съм ви вкарвал аз вука у кошарата.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що не съберат парите на КТБ ...:-) :-) Дека са 4 милиарда?! :-) :-)
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мастията Дичев- участник в много далавери ! Нали помните колко много писаха за този *** ! Смърт на кръвопийците съдебни изпълнители ! Изпълнители трябва да са народните отмъстители ! И трябва да започнат от съдебните изпълнители !!!
1
0
 
27
 
! Отговори
! преди 5 години
Броя на длъжниците намалява, защото намалява населението.