За кожата на една депутатка на "спирката": На косъм от бой...

Парламентът освободи депутата от ГЕРБ Ирена Коцева
Обновена: 27 апр 2016 11:31 | 27 апр 2016 11:30,
43
За кожата на една депутатка на "спирката": На косъм от бой...
Архив: Булфото

Освобождаването на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева от парламента стана повод за бурни страсти в пленарната зала. Опозицията от ляво и дясно обвини управляващите, че слушат безропотно премиера и го сравниха със Зевс и пират. А независимият Велизар Енчев и депутатите от ГЕРБ пренесоха спора в пленарната зала. Виковете и рискът от физически сблъсък принудиха квесторите да обградят избраниците, а шефката на НС Цецка Цачева - да заплаши, че ще разпусне заседанието.

Още по темата

Ирена Коцева подаде молба за напускане на парламента по искане на премиера Бойко Борисов в петък. Причина за това стана информацията, че съпругът й е спечелил обществена поръчка за спирките в София, а колата му била засичана често пред дома на зам.-кмета на столицата Любомир Христов. Той също депозира оставката си. 

Таско Ерменков от БСП изрази съмнение, че Коцева си е тръгнала по собствено искане.

"Това, което е позволено на Зевс, не е позволено на бика. Вашият лидер може да играе тенис с всякакви, но един депутат не може да пие кафе с един зам.-кмет", обърна се той към ГЕРБ. Той припомни думите на Бойко Борисов към народните представители, че той ги е направил депутати.

"Гледам властелина на гласовете на първия ред и ми е странно какво ще стане, ако той реши Борисов повече да не е премиер", каза още Ерменков. 

Той напомни думите на Борисов за бунт на кораба след последното опълчване на ГЕРБ и констатира, че той освен книги за индианци видимо е чел и книги за пирати.

Според колегата му Валери Жаблянов изваждането на депутат от парламента по този начин е политически произвол. Атанас Атанасов от РБ се възмути, че има сигнали за много по-голяма корепция, но премиерът действал избирателно. "Не ни трябва имитация на борба с корупцията, а реални действия", каза той. 

Независимият Велизар Енчев припомни на Цветан Цветанов, че застана зад Коцева срещу Борисов и го призова отново да го направи. 

"Няма народен представител от ГЕРБ, който да не стои зад Ирена Коцева", каза Цветанов и за пореден път я описа като човек, който защитава принципите и защитава всяка кауза.

"Тя имаше достойнство да подаде оставка и го направи в интерес на държавата, за да спрат спекулациите", каза още той. Цветанов обясни, че Коцева ще продължи да се ползва от уважението на всички от ГЕРБ. 

"Отива си тази, която не е направила никакво провинение, за да останат тези, които грабят и съсипват България. Това е ужасно". Така пък соцдепутатът Георги Божинов преведе думите на Цветанов. 

Независимият Велизар Енчев се обърна към Цветанов, че страда от морален дисбаланс, а шефът на депутатите от ГЕРБ му отвърна, че неморалното е да влезеш в НС с една партия, а да не излезеш с нея. 

След това спорът изненадващо се пренесе в залата. Викове и обиди на "ченгета" изправиха на крака квесторите.  Енчев тръгна към депутати от ГЕРБ и ръкомахаше застрашително към тях. "Моля ви, обидите стигат и до мен. Ще прекратя заседанието", заплаши ги Цецка Цачева.

В крайна сметка освобождаването на Ирена Коцева бе одобрено с гласовете на 119 депутати. 18 бяха против, а 11 се въздържаха. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Не съм симпатизант на Борисов но правилно е направил.Ако не беше и поискал оставката от БСП и тук коментиращите щяхте да го обвините,че защитава корумпираните така,че на госпожата съпруга и е използвал връзки те и.А колко то за Цветанов,че и застава от зад незнам какво точно има предвид,хубавица е.
32
15
 
3
 
! Отговори
ист преди 7 години
Другари от БСП, говорите само за Бойко. Кажете нещо и за самодържавеца Путин, който променя конституцията както си иска. Руският парламент е само за ръкопляскане.
31
1
 
13
 
! Отговори
морал преди 7 години
с насраните *** вън
30
2
 
21
 
! Отговори
www преди 7 години
Препоръчвам на Тиквата книгата на Емилио Салгари "Сандокан". След "Винету" ще му дойде добре!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
прекрасно заглавие на статията !!!
28
1
 
33
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
Всички депутати да ходят на заседанията на парламента с ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ! Щом имат наглостта да направят гласуването задължително, защо да не е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да ходят до парламента с градски транспорт? Така ще има големи икономии от бензина за НС. Ако пък някой има желание, може да ходи до парламента с велосипед. Никой от тези 240 "избраници" не е по-голям от избирателите си. Тогава защо се правят на велики, те са просто ояли се и о*рали се ***, не заслужават званието "народни представители"
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това което е разрешено на МУТРАТА не е разрешено на простосмъртните
26
0
 
12
 
! Отговори
ABC преди 7 години
До 13"и си помислих че депутатите вече пътуват с градския транспорт"Ти си голем шегаджия! Наште депутати на *** ще се качат, но на градски транспорт- никога!
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12Не говори за Боцето, че той води всички класации в международен мащаб, ама свидетелите се споминуват скоропостижно ...
24
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се бият, да се трепят. Да погледаме малко сеир, че и без това от тях друго не става. Гледах я вчера кравата при цветанка ризова. Нагла до безобразие. Защо тия хора не се возят в градския транспорт да изпитат народната любов?
23
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Употребена и изхвърлена...
22
1
 
25
 
! Отговори
ined преди 7 години
Така и така никаква работа не вършат поне бой и зрелища да има
21
1
 
13
 
! Отговори
asd преди 7 години
За кожата на една депутатка на "спирката": На косъм от бой...ГЕНИАЛНО!
20
2
 
5
 
! Отговори
ауууууу, голем праз преди 7 години
Ами ще се защитаваме,я! А бе вие сте големи будали, знаете ли колко спирки още има /колко люлякови нощи/? Тъй, че айде ша въ замоля без ангъжименти-семето на вън!
19
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А с ваксините на Пепи Белото какво стана?
18
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЙДУК ДО АЙДУКА МИЛА МОЯ МАЙНОЛЕ...........И КАК СЕ ЗАЩИТАВАТ САМО ....ПИТАМ СЕ ИМАЛИ НЯКОЙ КОЙТО ДА НЕ Е ТОЧИЛ ДЪРЖАВАТА ОТ ТЕЗИ ТЪРТЕИ В ПАРЛАМЕНТА. ТЕ ПРОСТО СЕ НАДЦАКВАТ С МИЛИОНИ А НАРОДА САМО ГЛЕДА И ЦЪКА С УСТА И СИ ЛЯГА ОТНОВО ГЛАДЕН !
17
1
 
35
 
! Отговори
G преди 7 години
Това скандалче със спирки за 60 000лв. удобно за всичките 240 прасета в парламента. Така имитират дейност, докато големите кражби остават неразкрити. Не че не важно да се санкционира подобно нарушение, напротив. Но какво стана с КТБ и някакви 3-4 милиарда, Булгартабак- около 1 милард, обществените поръчки за магистрали - милардче. Една "къщичка" за милиони се появи дори в Бургас до Нефтохим и сякаш изчезна от полизрението на разследващите. Но да, спирки за 60 000лв. са по-важни!
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се трепат и без това са много.
15
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за Булгартабак няма ли да има оставки? Кога?
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лаком г.ъ.з глава затрива!