Сякаш основите на света около нас се разклащат!

Патриархът: Нравствени ценности лекомислено се подлагат на съмнение
Обновена: 28 апр 2016 11:25 | 28 апр 2016 11:22, Елка Василева
60
Сякаш основите на света около нас се разклащат!
Снимка: архив, Булфото

Живеем в трудни времена, когато сякаш самите основи на света около нас се разклащат. Нравствени ценности, които векове наред са били ясен ориентир за хората, крепило на морала и спойка в обществото, лекомислено се подлагат на съмнение и отхвърляне.

Това казва в обръщението си към българския народ за Великден патриарх Неофит, цитиран от отдела "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ.

Представите за добро и зло, справедливо и несправедливо, редно и нередно се подменят, а казано е: "Горко на ония, които злото наричат добро, и доброто - зло, тъмнината считат за светлина, и светлината - за тъмнина!" /Ис. 5:20/. И в тази обстановка на ценностна дезориентация, вълни от мигранти с различни вярвания, светоглед и традиции прииждат и ни поставят пред нови изпитания, посочва в обръщението си Негово светейшество.

Патриарх Неофит отбелязва, че Благата вест за Христовото Възкресение е призив към всички нас да бъдем свидетели пред света за Евангелската Истина и вестители за неотпадащата, жертвена Христова любов, която побеждава злото и смъртта. Господ ни призовава: "Тъй да светне пред човеците светлината ви, та да видят добрите ви дела и да прославят Небесния ваш Отец" /Мат. 5:16/.

Негово светейшество пожелава нека Възкръсналият Спасител да просвети умовете и сърцата ни, да ни помага да преодоляваме трудностите и изпитанията, да даде на всички вярващи в Неговото Възкресение крепки душевни и телесни сили, непоколебима вяра и преизобилна любов, та всеки, който е в неведение, в отчаяние, в страдание, като види добрите ни дела и усети мира и топлината в сърцата ни, да се изпълни с радост и надежда. Та на нашия поздрав: Христос възкръсна, да отвърне възторжено: Наистина възкръсна, пожелава патриарх Неофит.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хапчетата, кофро!
37
2
 
0
 
! Отговори
Жена преди 7 години
38, харесвам хора, които задават въпроси за да мисля. Виж какво намерих."Латинското наименование на европейската богомолка (Mantis religiosa), означава пророк или гадател. Наименованието богомолка идва от характерната поза на тялото, която заема в очакване на насекоми, като сключва ръце за молитва."
36
3
 
2
 
! Отговори
Честен човек преди 7 години
Стига спорове: мъж или жена.Тя и богомолката като я, мхмммм, изяжда главата на мъжкия.ИНТЕРЕСНО: Защо ли и викат богомолка?
35
5
 
1
 
! Отговори
Жена преди 7 години
36, интересно как четеш думите ми. Къде съм писала за нещо като "насилване" на жени? Всъщност, ако не си схванал, пиша и леко иронизирам словата и историите божествени, в които основна роля играят някакви кочове, а жените са: Дева Мария, някоя блудница и общо взето това е то. В крайна сметка най-големите змии, предатели, убийци и търговци са мъже, обаче жените били грешни? Що? Щот кочовете, ако не се замонашат и ръкоблудстват и мърсуват с тяхподобни кочове, пак служат на Господ ама женотакоайки.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама ние не ги насилваме женските, Жено. Те доброволно ни се отдават. На някои даже им е кеф.
33
3
 
0
 
! Отговори
Жена преди 7 години
34, а кой ги прави кочовете на женската на коча? Не съм написала, че всички мъже са кочове. "Кочове" са всички от мъжки пол, които са описани в така наречените свещенни книги, които играят основна роля във филмчетата, които се прожектират и четат от тях и които после си тълкуват словата както им е удобно на кочовската същност. Ръгайййй най-отпред да сме ние! Ние, апостолите бяхме избрани от Джизъс, кочове. Ние, предаходме Иисус. Ние,го утепахме с камъни. Ние, виснасме на кръста до него. Кочове.
32
2
 
3
 
! Отговори
МЪЖ преди 7 години
Според тая Жена всички мъже са кочове. Интересно кой ли ги ражда? Женската на коча как се казва, Жено?
31
0
 
1
 
! Отговори
bebok преди 7 години
матряла изперкал напълно! атеизм не прощава а вече пораснало трето поколение атеисти,убиват бабички за 5 лева и гласуват на робовладетели. Къв експеримент!
30
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 30Повече от вероятно. Самият Исус Христос ни предупреждаваше за лицеприятието на фарисеите и съдукеите. А сега те са едни от най-почитаните.
29
1
 
0
 
! Отговори
Жена преди 7 години
31, разбира се. Ти, *** ли мухите?
28
2
 
2
 
! Отговори
Жена преди 7 години
28, :))) ако това, което пиша тук, го бях казала публично преди няколко века, досега драгите господУговорители да ме бяха подпалили и обявили за вещица :)
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...когато сякаш самите основи на света около нас се разклащат. Нравствени ценности, които векове наред са били ясен ориентир за хората, крепило на морала и спойка в обществото, лекомислено се подлагат на съмнение и отхвърляне.Ще живеем във време подлагащо на съмнение нравственните устои на тази религия, защото благодарение на нея света си е имал инквизицията и избиването на индианците, защото я поддържат и повечето съвременни нацисти и е родена от най-расистката религия - на юдейте.
26
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 20Така е жено. Нямаш. И няма да имаш докато е фрашкано с обратни попове и монаси. Там члена и мъжкия *** са на почит най-вече. Постигнали са почти перфектна черковна автономия! Бог да ги благослови до век!
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Право думаш Попе, ама и у вашите манастири нещо се разклаща. Чумата е навсякъде!
24
6
 
5
 
! Отговори
Жена преди 7 години
А най ми е забавно, предвид събитията тази седмица, как някакви кочове се събрали, предал Юда Христос, после други кочове решили да го разпнат, накрая кой реве за Христос? Кочовете ли? Чии грехове изкупва Христос: на майка си "грешната", на жените "грешните" или на кочовете, които са си направили римо-евройско коч парти и после...жените им били грешни? Хайде чупкандоС!
23
5
 
4
 
! Отговори
Жена преди 7 години
22, за размисъл. На кого се молят 300 000 бездетни двойки в България? Тоест онези, които вече тотално не са оте...ли църкви и джамии и не са тръгнали по знахари и ясно...тоест мътновиждащи? На Богородица се молят. Толкова за силата на мъжете и за правото им да говорят от името на БОГ! Лицемери!
22
0
 
6
 
! Отговори
До жена преди 7 години
Най-големия светец от всички е Мария Богородица, втория по-големина светец е Мария Магдалена. Мъжът и жената са деца на Бога и Той еднакво обича и двамата.
21
7
 
5
 
! Отговори
Жена преди 7 години
Тези търговци, ако видят и чуят някоя жена да чете и да пее молитва, ще се наврат в храпулите си! Не се дава на жени, защото са по-силни от тях, от мъжете,които са чревоугодници, сексуално незадоволени, щот една жена може да стои дълго без секс, ама мъжлетата не могат. Как се моли жена за дете и как се моли мъж за дете? На онзи в черното, вонящ на прогизнало вино и гледащ в ръцете, за да му дадеш някой КИНТ, за да е щастлив като ...тропосва жена си, грешната.. този ли ще е по-искрен? ПОСРЕДНИЦИ!
20
5
 
9
 
! Отговори
Жена преди 7 години
Кой ще ми каже на мен, ЖЕНАТА, която е благословена да ражда човешки чада, че аз нямам право да говоря от името на Бог, а могат да го правят само някакви брадати калучатковци в расо?! Била грешна жената!? Аман от лицемерие! Съберете се всички мъже и си възпявайте господа! За това, как да почитам Бог, Висшата Сила, която ме кара да дишам, никой смъртен не може да ми дрънка!
19
7
 
6
 
! Отговори
Жена преди 7 години
"Горко на ония, които злото наричат добро, и доброто - зло, тъмнината считат за светлина, и светлината - за тъмнина!" /Ис. 5:20/Мисля, мисля, мисля и се чудя да ми е горко или да не ми е горко? Кой има очи да ми каже, да отсъди, да ЗАЯВИ кое е светло и кое е тъмно и по силата на ЧИЯ власт и кой го е посочил, че е достоен, да вижда кое е светло и кое е тъмно? Расото? Килимявката? 40 стинки църковна свещ? Някой, който рисува икони? Някой, който има тапия от богословско школо? Кой?