Миряни посрещнаха плащаницата в "Св. Александър Невски"

Вярващите минават под масата, съпреживявайки смъртта на сина Божи
Обновена: 30 апр 2016 07:59 | 29 апр 2016 16:34, Елка Василева
24

Снимка: Булфото

Миряни се стекоха в храма "Св. Александър Невски" на Разпети петък, за да се докоснат до плащаницата.

По традиция плащаницата се поставя на маса пред символичното разпятие на Христос, а вярващите минават под нея.

По този начин те изразяват преклонение, смирение и скръб пред гроба Господен, но също и благодарност за изкуплението, дарено от  Спасителя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Веселинов преди 7 години
А какво ще кажете за кощунството на Разпети петък, при обикалянето на храм паметника Ал. Невски за погребалната церемония, вместо хорът да пее мертвеното "Святий Боже", гвардейски оркестър да свири, да не знае къде да спре и да ни кара да се чувстваме като на негърско погребение в Ню Орлинс, където това на погребение да свири духов оркестър е традиция... Боже, Боже Боже! Освен това във храма имаше въоръжени гвардейци с наложени , а не снети шапки, и гвардейците носиха плащаницата извън храма.
17
4
 
5
 
! Отговори
Джон преди 7 години
и каза: ето, виждам небесата отворени и Сина Човечески да стои отдясно на Бога."Матей 17:4-5 "Тогава Петър отговори Иисусу и рече: Господи, добре е да бъдем тука; ако искаш, да направим тук три сенника: за Тебе един, за Моисея един, и един за Илия.Докле още той говореше, ето, светъл облак ги засени; и чу се из облака глас, който казваше: Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение; Него слушайте."
16
1
 
4
 
! Отговори
Джон преди 7 години
До безпартиенПритчи Соломонови 30:4 "Кой е възлизал на небето и слизал? Кой е събрал вятъра в шепата си? Кой е свързал водата в дреха? Кой е поставил всички граници на земята? Как е името му? И как е името на сина му? Знаеш ли?"Псалом 109:1 Рече Господ Господу моему: седни от дясната Ми страна, докле туря Твоите врагове подножие на нозете Ти Деяния на Светите Апостоли 7:55-56 "А Стефан, изпълнен с Дух Светий, като погледна към небето, видя славата Божия и Иисуса да стои отдясно на Бога,
15
11
 
3
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
Свещ се пали само когато ти изгасне тока! Исус никога не бил божи син, бил е един като нас обикновен човек който е разнася словото божие. Никога той не е създавал говорел за религии. Религиите са създадени от падналия ангелдявола. Истината е една че има Бог, той е един създателя на всичко видимо и невидимо. Можем да го наречем Създател,Всемогъщ,Милостив,Господар на съдния ден, но основното име е Аллах, но не този който познаваме от корана.
14
7
 
3
 
! Отговори
атеист преди 7 години
Народа минава под масата да не види поповете какво правят на масата..ха.ха
13
1
 
4
 
! Отговори
варненец преди 7 години
За под масата не знам , но не обикаляйте църквата , това е всъщност еврейски ритуал !
12
5
 
6
 
! Отговори
Истинският лидер! преди 7 години
Утре пак сме подсигурили правителствения самолет за владиците, ще отидат, ще доведат от самия Божи гроб свещения огън дай Боже да се запали, защото нали знаете, че не е сигурно, че ще се запали, но дай Боже и след това ще го разпръснат за Великден по всички храмове и манастири в България, за да може българите от самия източник на огъня да запалят свещичка.
11
7
 
8
 
! Отговори
Berlin преди 7 години
Минаването под масата е езически обичай и няма нищо общо с християнството.
10
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обикаляне на храма,лазене под масата..и религиозният синдром на овцата
9
14
 
9
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
В 21 век, вместо да учат децата на наука, тъпите и прости индивиди ЛЪЖАТ дечицата и им изкривяват съзнанието.Колко богове са измислили хитрягите по света бе ейййй?: аллах, господ, буда, фраш, ....?Навсякъде хитрите мошеници използват будалите да си тъпчат коремите и да си пърд-т доволно.
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За толкоз години таз маса не я направиха по-висок,а хората се търкалят като магарета. То бива простотия ама туй на нищо не прилича вече, туй божи храм ли е или селския цирк
7
10
 
5
 
! Отговори
срамота преди 7 години
До кога най-големия храм в България ще е на името на предателя и вероотстъпника Ал. Невски ? Впрочем храма се е казвал Св.Св. Кирил и Методи два пъти , но руската петта колона успява да промени името . Срам и позор в храма с патрон като този Невски, сменил вярата си от православна , през католическа и накрая приел исляма и предал родината си на Ордата да се правят най-важните служения !
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кака май са и забавили заплатата. е не е като да превеждаш от риа-новости. за плащаницата се иска особено умение
5
3
 
9
 
! Отговори
mic6 преди 7 години
каква е тая плащаница бе? плащат ли кво правят?*** неграмотниците, честно, василке - напускай
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
казва се и се пише плащЕница
3
16
 
10
 
! Отговори
Жена преди 7 години
Не мога да повярвам, как е възможно, някой да си направи дива шега и сега всички , години наред, да минават под някаква маса, да се чекнат и да вярват, че така греховете им ще се опростят! Просто е удивително!
2
1
 
22
 
! Отговори
Хах преди 7 години
Светло посрещане на Възкресение Христово , бъдете живи и здрави всички !
1
9
 
2
 
! Отговори
qwe преди 7 години
Браво, как да не харесваш религията :))