Посрещнаха иконата "Света Богородица - Всецарица"

Иконата помага на болни хора, идващи при нея с вяра
30 апр 2016 18:10,
7

Снимка: Булфото

На Велика събота, за най-големия празник за всички православни християни - Възкресение Христово, в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" беше посрещната иконата "Света Богородица - Всецарица", пише "Булфото".

Иконата е осветена в Светогорския манастир Ватопед, където се съхранява оригиналният й чудотворен образ.

Чудотворната Светогорска икона помага на онкологично заболели хора, идващи при нея с вяра.

Светата икона ще остане в патриаршеската катедрала до 2 май - до втория ден на Възкресение Христово, когато Църквата чества паметта на Светия благоверен и равноапостолен цар Борис-Михаил - Покръстител Български.

На него е посветен южният олтар в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
1
 
! Отговори
Джон преди 7 години
да не би да се развратите и си направите дялан образ, лик на някой кумир, който да представя мъж или жена"
4
3
 
1
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Иконите са идоли.Изход 20:2-4 "Аз съм Господ, Бог твой, Който те изведох от Египетската земя, от дома на робството;да нямаш други богове, освен Мене.Не си прави кумир и НИКАКВО ИЗОБРАЖЕНИЕ на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята;"Кое на НИКАКВО ИЗОБРАЖЕНИЕ не му е ясно?Второзаконие 4:15-16 "Дръжте твърдо в душите си, че вие не видяхте никакъв образ в оня ден, когато Господ ви говори на (планина) Хорив изсред огъня,
3
1
 
0
 
! Отговори
Веселинов преди 7 години
А какво ще кажете за кощунството на Разпети петък, при обикалянето на храм паметника Ал. Невски за погребалната церемония, вместо хорът да пее мертвеното "Святий Боже", гвардейски оркестър да свири, да не знае къде да спре и да ни кара да се чувстваме като на негърско погребение в Ню Орлинс, където това на погребение да свири духов оркестър е традиция... Боже, Боже Боже! Освен това във храма имаше въоръжени гвардейци с наложени , а не снети шапки, и гвардейците носиха плащаницата извън храма.
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, учените и докторите пасти да ядат. Турите я таз картина в лекарските кабинети и болниците и хората сами ще си оздравеят...
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАЙКО БОГОРОДИЦЕ , МОЛИ БОГА ЗА НАШЕТО СПАСЕНИЕ !!!