Марковски: Бурките са опасни за здравето

Жените, които ги носят не получават витамин D, твърди адвокатът
7 май 2016 15:21, Петя Славова
51
Марковски: Бурките са опасни за здравето
Снимка: архив, Reuters

 „Абсолютно необходимо е бурките да се забранят със закон, защото това е важно правило за поведение. Забулването е предпоставка да се правят престъпления”, заяви пред Нова адвокат Марин Марковски.

Опонира му Красимир Кънев от Българския хелзински комитет, който заяви, че едва в две европейски страни е забранено носенето на бурки - във Франция и в Белгия.
 
В момента подобна дискусия се води и в Швейцария, но според Кънев това нямало да стане, тъй като само в един швейцарски кантон има такава забрана”.
 
Затова пък, според Марковски бурката е предпоставка за престъпление и може да заплаши националната сигурност.

"Радикализмът е необходим в съвременното общество, заяви адвокатът и допълни, че това е така, заради потопа от мигранти и рязането на глави.

Според него, бурките са опасни и за здравето, тъй като жените, които ги носят, не получават така важния витамин D, което е опасно, особено за подрастващите момичета.

„Наредбата забранява носенето на дрехи и аксесоари, които закриват лицето. Трябва да го направим превантивно, преди да се появи този проблем. Най-добрата санкция е една финансова санкция.
 
Предложили сме глоба до 500 лв. за първо провинение и до 1000 лв. за второ нарушение. Почти сме убедени, че това предложение ще мине на 17 май в общинския съвет”, обясни преди дни Александър Сиди, вносител на предложението в Пловдив да се забрани носенето на бурки.
 
Според Оля Ал-Ахмед, журналист и преводач от арабски, както Ислямска държава няма нищо общо с истинсткия ислям, така и бурката няма нищо общо с тази религия. Пред Bulgaria ON AIR тя обясни, че никъде в Корана не се споменава, че жената трябва да е абсолютно в черно наметало отгоре до долу и да й се виждат само очите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те ги носят само за фасон и то на обществени места , а в гетото са голи!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16Аз пък за по-екологично ще си намеря един от най-старите плетени кошери и ще се захлупвам под него. Хем ще се проветрявам, хем ще виждам, хем в трамвая няма да ме бутат и ще се возя без билет, защото контролата няма да знае какво има под кошера, и пинчерчето ще мушна под кошера, щото сега не го пускат - щяло да изцапа превозното средство, абе пълна анонимност, изобщо - кеф!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29А какво би станало с европейка с къса пола и деколте в мюсюлманска държава?! Със сигурност набожните мъже кротко ще я убият на улицата с камъни. Не? Няма? А, просто ще са по-хуманни и културни, ще я заколят, както колят пленници-журналисти и млади войници. Това има ли го в Корана? А нашите мюсюлманки и помакини не са сложили и никога няма да сложат бурки, защото са светски хора, европейки и макар и различно след 1990 г. но с някакво образование, а много от тях - с висше!!!
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...едва в две европейски страни е забранено носенето на бурки..."Е, да, сега се наложи да ги забранят, защото двете най-демократични държави с глупава толерантност допуснаха земята им да се загрози, да се вмирише и да заприлича на гробище с пълчищата черни чучела с дупки за очите. Когато преди 26 г. отидох в Брюксел, това беше тих, красив, спокоен град, 5 години по-късно от Борсата полетя бутилка и се пръсна в краката ни от хилещи се араби, след още 2 се оглеждах, а след още 2 - не стъпвам там
28
0
 
6
 
! Отговори
Редакция на исляма преди 7 години
Съгласен съм с мнението на г-н Марковски,но бих казал,че бурката е следствие,а причинатае самият ислям като политическа доктрина,която е несъвършена и позволява превратнотълкуване от разни религиозни ултраси на догмите си.Това поражда "верска"нетърпимосткъм другите религии,израждаща се във войнстващо мракобесие,брутално насилие,незачитанеДемократичните Права и Свободи на обикн.човек.Ако иска да оцелее,ислямът трябва да бъдеизоснови редактиран!А къде са разните НПО-та? А-а,не им е платено.
27
0
 
10
 
! Отговори
5-ър. преди 7 години
Адвоката не знае ли че за бай Мо.нго, витамин Пари е по важен от витамин Ди ? На ромите им плащат за да носят бурки. Денем под бурка , нощем магистралка. Печелят фул-тайм.Помакиня или мюсюлманка по-рядко ще видите с бурка. Ако съм в правителството ше изкарам закон да се върне редовната казарма. Младежи с българско гражданство без средно образование задължитилни трудови войски-3 години. В противен случай спирам помащите на целия род. Стига цо.цане от Българската държава !!!!
26
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой беше Марковски? Оня дето защитава отявлени убийци и се мъчи да ги изкара хрисими херувимчета ли? Ясно!!!
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вредно е разбира се. Под бурките дишат собствената си пръдня и немити тела. Ужас направо.
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е просто. Да си криеш лицето на обществено място е като да си криеш паспорта призаконна проверка. Какво правим тогава ?
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"... който заяви, че едва в две европейски страни е забранено носенето на бурки - във Франция и в Белгия"Как забранено в Белгия?! Тука съм видял повече забулени, отколкото в Египет...
22
4
 
26
 
! Отговори
баста преди 7 години
Не само бурките но и ислямът трябва да се забрани, като религия проповядваща насилие и неравноправие.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези представители на тъмните сили по-горе ми изглеждат бая корави
20
1
 
26
 
! Отговори
жико преди 7 години
Бурката си е удобна дреха. Пикаят в тревата незабелязано.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА и не могът да фотосинезират.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всъщност бурката е измислена за да закрива жената и да не я заглеждат чужди мъже! било голям грях някой да ти види жената!
17
2
 
23
 
! Отговори
Умен преди 7 години
Пенсиите по 200лв. са още по-опасни щото водят до недостиг на всичко необходимо за поддържане на живот.
16
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даже не само бурките. Във Велинград през лятото при над 40 градуса на улицата има жени с дълги палта! Мъжете до тях - по бермуди и джапанки. Това е изтезание, как изобщо издържат тези жени???
15
9
 
16
 
! Отговори
баба меркел преди 7 години
В София трябва поне да се построят минимум 100 джамии,така България ще бъде покаже че е отворена къв ЕС, и е толеранта спрямо имигрантите.
14
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не забранят бурките или фереджетата, то при всяко излизане ще си слагам качулката, защото работата и религията ми изискват да не ме разпознавате. Щом за ислямистите може, то и за бандитите може!
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Витамин Д е важен за абсорбирането на всички останали витамини и минерали. Той се превръща на хормона калциферол. Липсата му или ниското ниво водят до заболявания от диабет, сърдечно съдови и ракови болести. Колкото по висока концентрация толкова по добре - 50 000iu.