Освен за зарята погват Дионисий и за изчезнали пари

От ?3500 дарени за болни деца архимандритът отчел 2500 лв.
9 май 2016 07:30, Златко Желев
18
Освен за зарята погват Дионисий и за изчезнали пари
Снимка: архив, Булфото

Освен за Великденската заря и нарушаването на каноните - архимандрит Дионисий ще трябва да отговаря пред Светия синод и за липсващи пари, дадени за болни деца.

На 19 април представителят на Тайван в Гърция Пол Чанг дари на Българската православна църква 3500 евро. Парите бяха връчени на председателя на църковното настоятелство "Свети Александър Невски" Дионисий, който обяви, че сумата ще бъде изразходвана за децата с аутизъм.

Още по темата

Преди няколко дни дарението било извадено от касата на храма, но настоятели и свещеници с изненада открили, че вместо 3500 евро има само 2500 лв.

За изчезналите пари веднага бил информиран патриарх Неофит. Очаква се на заседанието на Светия синод на 18 май да бъде обсъден и този проблем, твърди "Труд".

В интернет от няколко дни има пусната петиция, в която са изброени прегрешенията на Дионисий и се настоява Светия синод да го отстрани "от предстоятелския пост на Патриаршеската катедрала и за низвержението му от свещен сан".

"Молим той да бъде пратен на послушание извън столицата, на такова място, където да представлява само себе си, а не Българската православна църква", се казва още в документа.

Привърженици на Дионисий от вчера правят контраподписка в негова защита. Те се оплакаха, че били изгонени от "Ал. Невски" от свещениците.

"Храмът не е място за подписки. Призовах ги да излязат навън и там да събират подкрепа", коментира отец Костадин.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11"Бога - Божието, кесара - кесаревото." Щом си Божий служител не бъди "хладък" защото Бог ще те изплюе. (Откорвението) "По плодовете ще ги познаете, бере ли се грозде от трън и смокиня от репей." Никой никого не осъжда в този случай, но Бог ни е дал очи, уши и глави да мислим. Няма 100% праведни хора по земята но все пак отговорността на духовенството е доста по-голяма от ролята на обикновения човек. Те са избрали да са Божий служители, да ни отклоняват нас грешните от пътя на злото.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да върви в манастир да се покае. Крадлив мъжеложец.
9
0
 
6
 
! Отговори
Огнян преди 5 години
Колко ли са греховете му - при нас май никой не може толкова много да брои - да бъде наказан и низвергнат. За негово добро е.
8
0
 
5
 
! Отговори
beks1 преди 5 години
ИЗПОЛЗВАТ ВЯРАТА НА ХОРАТА,ЗА ДА СТАНАТ БОГАТИ ТЕЗИ П..ДАЛИ,ХЯМА ПРАВДА.
7
1
 
15
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 5 години
?! В касата 2500лв ,а парите на обикновенните хора къде отиват. Щом 3500 изчезват безследно , правете си сметка за левчетата от свещи и други услуги. В други държави църквата има училища ,болници , общежития , всекидневно дават храна на бедни - а при нас пълнят джоба
6
1
 
3
 
! Отговори
Baba Gusi преди 5 години
ami kato ne stane spored mnenieto na starite agenti kato men i dedo Nikalai taka mu se pada ... grux grux ot GL-a
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
палаво име на палав младеж
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отблъскаща личност!
3
1
 
16
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Църквата е станала по голяма мафия от мафията (парламента), дане говорим за търговията която въртят.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дионисиеви вакханалии! Този момък да не е кадър на троянския манастир?
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този младеж има особен поглед.