СЕМ допусна 12 в битката за ген. дир. на БНР

Една кандидатура отпада, тази на Михаела Транчева
10 май 2016 14:22,
3
СЕМ допусна 12 в битката за ген. дир. на БНР
Снимка: БНР

Дванайсет са допуснатите кандидати за генерален директор на БНР. На заседание днес Съветът за електронни медии /СЕМ/ прие протокола на техническата комисия за проверка на документите на кандидатите за поста.

От надпреварата отпада единствено Михаела Божидарова Транчева.

В следващите три дни предстои изслушване и събеседване с допуснатите кандидати, а редът им беше определен чрез жребий днес.

Заседанията на СЕМ през трите дни ще бъдат разделени на две части - от 10.00 ч. и от 14.00 часа.

На 11 май от 10.00 ч. ще бъдат изслушани последователно Александър Велев и Петър Волгин, от 14.00 ч. - Георги Василски и Светослав Костов. На следващия ден - 12 май, жребият определи от 10.00 ч. да се явят Жени Гаджалова и след нея Росланна Белчева, а от 14.00 - Митко Димитров и Христин Стрижлев. На 13 май СЕМ ще изслуша първо кандидатите Иво Тодоров и Васил Чобанов, а във втората част - Петър Пунчев и Валерий Тодоров.

Изборът на нов генерален директор на БНР ще бъде обявен до 20 май. Мандатът на досегашния директор на радиото Радослав Янкулов изтича в края на май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОБРЕ Е ЧЕ ТОЗИ МРАКОБЕСНИК Янкулов се оттича в канализацията. Сега радиото ще се проветри - като духне вятърът на промяната ще отвее всички *** на властта.
2
4
 
3
 
! Отговори
Баба Яга преди 7 години
До АнонименАман от комунисто-фашисти. Волгин е единствения който не е обичан едновременно мразен от американските *** и техните врагове.!
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Волгин има наглостта да се кандидатира. Що не се пробва за шеф на ИТАР ТАСС ?