Четвъртокласниците на матура по "Човекът и природата"

Оценките от изпита не се включват в годишния успех
13 май 2016 07:41, Елка Василева
6
Четвъртокласниците на матура по "Човекът и природата"
Снимка: архив, Булфото

Четвъртокласниците се явяват днес на национално външно оценяване по предмета "Човекът и природата", съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

На 10 и на 12 май се състояха външните оценявания в четвърти клас по математика и по български език и литература, на които се явиха съответно - 58 512 ученици и 58 296 ученици. На 16 май е последното национално външно оценяване в четвърти клас, което е по "Човекът и обществото".

Изпитването за всеки от учебните предмети е писмено, организира се едновременно за учениците от всички паралелки от четвърти клас в училището, в което се обучават децата. Започва в 10.00 часа на определения ден, продължава един учебен час /40 минути/, а за учениците със специални образователни потребности - два учебни часа.

Тестовете по математика, по "Човекът и обществото" и по "Човекът и природата" съдържат 16 задачи от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен, и три задачи от отворен тип. Максималният резултат за всеки от тестовете е 20 точки.

След приключване на изпитването по съответния учебен предмет училищната комисия оценява писмените работи на учениците по критерии и изисквания, определени от Министерството на образованието и науката, и вписва броя точки върху писмената работа на ученика.

По график, определен от директора на училището, училищната комисия дава информация на учениците и на родителите им за получените оценки на писмените работи. Оценките не се включват при изчисляване на годишния успех на ученика, посочват от МОН.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може и без многообразието на матурите . Но без многообразието на науките не може. Липсват , например , Човекът и човекът , Човекът и Семейството , Човекът и Фирмата . На- уките винаги са равноотдалечени от Субекта и Обекта .
5
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Въпрос от тест по Човекът и природата за 4-ти клас:Кое твърдение е вярно? Земята се върти около Луната. Земята се върти около Слънцето. Слънцето се върти около Земята.Радвам се, че децата ни се учат на такива уникални мъдрости. Е, вече съм спокоен - има бъдеще в тази държава!
4
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 7 години
А второкласниците кога ще имат матура. Не може така, матура чак в 4-ти клас. Аз предлагам дори и детската градина да се завършва с матура. Щото вижте че откак ги въведоха тези матури децата станаха едни такива по-грамотни, по.знаещи.......
3
0
 
7
 
! Отговори
Даскал преди 7 години
Това не са матури, а подигравка с образованието. От сега се учат децата на преписване и монтажи. Защо не се правят с компютри и програмки без възможност за подсказване и преписване. Губене на време е това и самолъжене.
2
2
 
5
 
! Отговори
Една баба преди 7 години
Това издевателството над децата няма ли да спре. Матури да започнат от раждането на детето ше е най -добре. Тормоз над деца и родители.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
туй недоразумение "Човекът и природата" е невероятна наука направо в Харвард влизаш без изпити с тази матура