Куриери, таксиджии, журналисти ловят джигити!

Видеорегистратори в колите засичат нарушителите на пътя
Обновена: 17 май 2016 10:17 | 17 май 2016 10:07,
30
Куриери, таксиджии, журналисти ловят джигити!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Нови методи за борба с нарушителите по пътищата. Журналисти, таксиметрови шофьори и куриери стават катаджии. Начинът – монтиране на видеорегистратори в автомобилите им, като устройствата улавят случващото се на пътя. 

"Продължаваме инициатива, която стартирахме миналата година. Тази година искахме да направим нещо по-различно - да дадем на хората, които са всекидневно на пътя да предоставим безплатно за определен период от време видеорегистратори", обясни в предаването 'Сутрешен блок" на Bulgaria ON AIR Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

В ефир той показа два видеорегистратора от колата си, като единият беше интегриран в огледалото, а другият - по-класически и по-видим.

"Основната им идея е да заснемат всичко, което се случва на пътя, включително и пътните хулигани", поясни Тодоров.

"Има добро взаимодействие с "Пътна полиция" и на базата на тези видеоклипове се налагат глоби. Имаме над 150 случая, когато хора са ни изпратили видеоклипове и ние сме ги предоставили на "Пътна полиция", която санкционира нарушителите", допълни той.

Тодоров обясни, че устройствата имат карта, на която се записва цялата информация. "При един пътен инцидент, в който участваме и има спор - кой е минал на червено, кой е засякъл, това е нещо, което веднага се вижда", каза още Тодоров.

Той допълни, че от 1 юни тръгва конкурс за хората, които снимат най-много клипове. Те ще бъдат наградени с видеорегистратори.

"Надяваме се наистина в началото на лятото, когато стават най-много катастрофи, по този начин да има контрол, самоконтрол. Когато шофираме с подобно устройство самите ние ставаме по-прецизни, защото и нашите грешки се записват", заключи Владимир Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Льохман преди 7 години
Леле, а бе някой ще ми каже ли относно цифровите видеозаписи, не бяха ли невалидни в съда?! Отделно ако в България ме осъдят, какво казва европейският закон и съд. Те са над БГ законите, така че е интересно европейския регламент какво казва. Някой да сподели.
23
1
 
10
 
! Отговори
е стига де преди 7 години
Журналисти, таксиметрови шофьори и куриери стават катаджии....поредното доказателство,че в нашата държава всеки работи това което не му е работа.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вредно е, чрез нарушение на Конституцията да се прави опит за наказание за нарушение на закона, както е в този случай. С други думи, борбата с нарушителите на закона, трябва да се води със законни средства. Владимир Тодоров и последователите му очевидно са за съд, за заснемане на хора без тяхното разрешение, както изисква Конституцията на РБ.
21
4
 
3
 
! Отговори
Идеята може би не е преди 7 години
чак толкова лоша и е възможно да има някакъв, макар и в малка степен възпиращ ефект.Но генерално си остават нерешени:- възможността за злоупотребата със заснемането;- и най-вече, последиците за нарушителя. Защото някой си е направил труда да отрази явното нарушение, готов е да иде да свидетелства, и в следващия момент се оказва, че нарушителят е сключил споразумение за 1 г. условно, с 3 г. изпитателен срок, 250 лв глоба и т.н. (виж по-предната новина в сайта), което тотално я обезсмисля!
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прокуратурата трябва да се самосезира за нарушението на Конституцията, което прави този Владимир Тодоров. Не може *** и пульо да ни снима, нарушавайки Конституцията. Видеорегистратора снима непрекъснато, той не заснима само нарушения, така че Владимир Тодоров може да използва записите за примерно изнудване на някой, когото е заснел, примерно в ресторанта до улицата.
19
1
 
9
 
! Отговори
Идея преди 7 години
Сега може да оборудвате пласьорите на наркотици с камери, за да снимат крадците на коли докато си продават дрогата.
18
2
 
8
 
! Отговори
??? преди 7 години
Чудя се на тези от Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Защо всичките им думи и действия реално са насочени не към предотвратяването на нарушенията и катастрофите, а към това да има катастрофи, за да може да искат сурови наказания за участниците в тях, даже и да не са виновни?!Моята позиция е обратната на тяхната - да направим така, че да няма нарушения и катастрофи, чрез убедеността в шофьорите, че ако направят нарушение, неизбежно ще бъдат наказани за него и то без сурови наказания.
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Cлабoумния като кара на празна магистрала в лява лента със 110 и го изпреваря отдясно - сега вече ще ме и снима така ли? А бакшишите никога не подават мигач например, та сега щели и да ме снимат какво правя - утайката на обществото. А тировете които засичат леки автомобили най-безобразно и масово на магистралите кой ще следи? А катилите с високо вдигнати фарове и нестандартно мощни фарове кой ще глобява? А кога ще мога да пусна в кат снимка с явно нарушение? Нали от Май щеше да работи системата?
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ???Защо се рекламира това пряко нарушения на Конституцията на РБ?щото тоя с каскета скучае и трябва да го канят поне веднъж седмично в някоя ТВ. Също като пенсионирания милиционер Алекси Кесяков.
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тия простотии с видеорегистраторите. Много руски клипчета гледате. Накарайте милиционерите да си вършат работата, за която им плащат. Така е навсякъде по света, а сте тръгнали по пътя на руснаците.
14
2
 
16
 
! Отговори
??? преди 7 години
Нещо не схващам. Защо се рекламира това пряко нарушения на Конституцията на РБ?Би трябвало всеки с такова устройство да бъде съден и осъден, ако го използва.===Конституция на РБЧл. 32.(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.===
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един колега преди 2 г. обжалва акт от КАТ (ако не се лъжа за превишена скорост). Съда реши в негова полза, и въпреки че КАТ си платиха разноските по делото, каза че обжалването не му е излязло никак безплатно и пак е бил на минус 100 лв.
12
1
 
7
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До НиколайС една дума моите показания (или повече ако не съм бил сам) срещу тези на един свидетел, примерно бакшиш, лежал в затвора. Не звучи толкова зле, особено след като заснетото няма да се приеме за доказателство. Не знам в какво право си специализирал, но аз като не юрист ти казвам, че актовете ще падат масово ;)
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Броя на самозапалилите се автомобили ще нарастне драстично.
10
4
 
7
 
! Отговори
Николай преди 7 години
До zeusГоворя ти го като юрист, ама ти си знаеш твоето. Сертифицирането, за което говориш, е при превишаване на скоростта. За това няма как да те накажат. При други нарушения, си искай тогава една хубава експертиза, плати си я. Та си викат свидетеля в КАТ, подписва акта и после си жали, колкото искаш. Причините за отменяне на нп-тата са процесуални пропуски, а не аз бях по това време в Добрич, а съм заснет в София. Тия тарикатщини не вървят, както си ги представяш.
9
0
 
23
 
! Отговори
Бонго преди 7 години
Аз пък най-много обичам да снимам точно бакшишите, маршрутките и онези с бусовете дето са "хем шофьор - хем доставчик " - засичат, минават на червено и спират където им падне.
8
5
 
10
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До НиколайНаказателно постановление на базата на клипче, което е заснето без регламент от закона и с техника, която не е минала никакво сертифициране, от човек, който няма китап да снима с нея? Единствен шанс е с няколко свидетеля, но това ще стане много трудно, куриерите са сами, а бакшиши и маршрутки какво, че си водят дневник с имена и ЕГН кой се е возил при тях почасово ли? Пак казвам, идея родена от мързел и безсилието!
7
4
 
11
 
! Отговори
Николай преди 7 години
До zeusАз ти гарантирам, че ако полицаите са си оформили добре наказателното постановление, не разчитай на "добър адвокат". Не говорим за върха на търговското право и несъстоятелността. Говорим за едно просто административно наказание. Оформено ли е по ЗАНН, си плащаш, ако ще Доковска да ти е адвокат.
6
8
 
6
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До 7Ще се разходя колкото пъти е необходимо, не е проблем, и ти гарантирам, че с добър адвокат ще падне. Принципно карам по правилата и ми е все тая кой ще ме снима, обаче се дразня от *** идеи на управляващите, а те толкова просто, КАТ трябва да си вършат работата и законите да важат еднакво за всички!
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zeusдори и да свалиш такъв акт, като те разходят 4-5 пъти до съда, сигурно ще се замислиш за 6-тия.А и не е верно, че падат. Не могат да те осъдят само на база видео материал, но ако този който е снимал свидетелства, нещата стават по-различни, много.