Кой държи единствения цирк в Малайзия? Кирил от Сливен...

43-годишният мъж има два цирка в Англия и един в Малайзия
Обновена: 18 май 2016 10:02 | 18 май 2016 09:00,
26
Кой държи единствения цирк в Малайзия? Кирил от Сливен...
Снимка: в. "Стандарт"

43-годишният Кирил Кирилов е от Сливен и вече втора година е съсобственик на единствения цирк в Малайзия. 28-милионната държава е от най-бързо развиващите се в Азия и се слави като най-големия производител на компютърни чипове в света.

"Сигурно съм единственият българин, който е инвестирал в Малайзия. Аз обаче съм доволен от риска, който поех", заяви пред "Стандарт" Кирилов, който притежава два цирка в Англия, където живее вече четвърт век.

"Преди две години заедно с моята съпруга Биляна ни поканиха за шоу в Банкок и след това в Куала Лумпур. Тогава се срещнахме с местни жители, които ни предложиха да инвестираме. Рискувах и сега съм доволен, защото циркът в Малайзия има два пъти повече посещения от тези в Англия, където конкуренцията е огромна, защото има 50 официално регистрирани цирка", споделя мъжът.

По законодателството на Малайзия той е длъжен да има за съдружник местен жител. Всъщност малайците са половината от населението, а една четвърт са китайци.

"На практика нашият цирк е единственият не само в Малайзия, но и в цяла Югоизточна Азия. От 35 години там не е имало цирк и навсякъде ни посрещат с овации", споделя сливналията.

Кирил е син на циркови артисти: "Моите родители постоянно бяха на турнета и ме изгледа моята баба и леля ми в Сливен, където завърших Второ училище и природо-математическата гимназия "Добри Чинтулов".

В началото на 90-те години той получава икономическо образование в столицата, а междувременно активно се занимава с цирково изкуство.

"Там се запознах със съпругата ми Биляна, с която започнахме да правим собствено шоу. Двамата решихме да продължим в чужбина. Наистина съжалявам за огромната база, която притежаваше българският цирк и нашите артисти, които днес са водещи по цял свят, но не и в България. Там, където е днес борсата на "Илиянци", държавата беше направила изключителни условия за развитие на цирка. И до днес най-големият цирк в Америка е наполовина български, защото работят наши артисти", обяснява Кирил.

Със съпругата му минават през Гърция, Италия и Франция, но се установят в Англия. Когато получават английски паспорти, двамата основават първия си цирк. Междувременно Кирил е генерален мениджър и на друг цирк, чийто собственик е възрастен и иска да се пенсионира.

"Разбирайки, че той иска буквално да го продаде за скрап, аз му предложих да го купя и така се сдобихме с втория си цирк. Днес в трите ми инвестиции в Англия и Малайзия работят общо 65 души от цял свят.

"Удивително е да гледаш как колумбийци, шведи, българи, китайци и африканци успяват да стиковат действията си и да работят като един. Всички се разбираме чудесно", споделя Кирилов. И добавя, че в момента неговият цирк в Малайзия е само на 8 км от Сингапур.

Той вече е прехвърлил част от работата си на 24-годишния си син Дейвид. По-голямата му дъщеря Юлия пък, която учи икономика в Лийдс, движи офис делата в Манчестър, където семейството живее.

"Откакто имаме цирк и в Малайзия, със съпругата ми предпочитаме там да караме зимата, защото е по-топло. В Англия се връщаме през лятото", споделя Кирилов. Той признава, че мястото, в което е влюбен и иска винаги да се връща, е градът под Сините камъни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ha ha
17
0
 
1
 
! Отговори
персенк преди 7 години
...само дето Дейвид не е негов син, а син на първият съпруг на Биляна. Дейвид е Захариев, а не Кирилов. Кирчо, не си присвоявай чуждо дете !!! ...а инак кой не знае Биляна, кой не е чувал за нея ...в България ?!
16
0
 
1
 
! Отговори
hristov3000 do N9 преди 7 години
Първо, не знаеш на колко лишения са имали докато стигнат до там.Не знаеш колко пъти са започвали от нулата за да стигнат до това, което са сега. Не знаеш колко безсънни нощи, труд и притеснения им е коствало всичко. Като не знаеш - недей да плюеш.Познаваме се с Кирил от деца. Знам всичко как е ставало стъпка по стъпка и мога да те уверя, че малко хора биха се справили. Биляна винаги е била до него и тя също има огромна роля за успехите им.Кичо, продължавай бате все така напред и нагоре.Успех
15
0
 
3
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Няма лошо човек да работи и да успее в чужбина, но преди 9.9.1945 българите са се връщали тук, инвестирали са, помагали са, включвали са се в политиката и са допринасяли за развитието на държавата. Сега просто всеки гледа да избяга, защото не му пука. Затова и после няма да има къде да се върнат тези избягали българи, защото България няма да я има.
14
7
 
1
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 7 години
то пак малаезия една даржава!
13
2
 
5
 
! Отговори
корекция преди 7 години
Българите в чужбина всяка година вкарват над 2 милиарда евро в България ,което се явава като една живителна финансова инжекция за потреблението на страната.
12
1
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
Общо взето много нерви си спестявам от хора ,които не искат те да са добре, а ,искат ,, Вуте да е зле''.А за тия ,които са останали уж да се борят с трудностите в България-вижда се колко се борят и са се преборили. И докато се плюят по сънародниците си в чужбина- няма да се преборят, защото същите тия сънародници от чужбина вкарват милиони всяка година в страната и в хазната. Българите ще успеят само ,когато са единни-и в България и извън нея, когато престанат да си завиждат и да си вредят
11
3
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
..То пък в чужбина един ,,лек път" . ...Много българи биха се върнали, но май че повечето бягат от българите в България
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Познавам ги от време оно-големи са симпатяги ,но за съжаление не бяха много коректни с хората ,които им помогнаха да започнат бизнеса си...или накратко казано -някои пиха по една студена вода и още имат да вземат:) Радвам се за тях и че разнасят славата на родния цирк по Малайзия. А що се отнася до името Дейвид-както коментира 9 , то това е сина на Билянка от първият и брак и преди да помиришат Англия,така че идеята не е на Кирил,въпреки ,че е добре в Англия да си с английско име-по лесно е.
9
5
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 7 години
Nomer 9 Evala!!!! Tochno kazano! Aman ot takiva bokluci veche!
8
2
 
11
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До 9: Казал поредния нашенски мързелив кибик, който мрази всички дейни и успяващи хора, защото само му напомнят колко зле е самия той. И какво да направи "за България", когато единственото което България е направила е било да го прокуди да търси реализация другаде, защото тук сме олимпийски шампиони в мразенето и съсипването на всичко що работи нормално. Евала, че е успял в среда, където наистина трябва да си професионалист, за да се утвърдиш.
7
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Което си е похвално, няма как да се критикува. Радвам се за този човек.
6
1
 
31
 
! Отговори
Читател преди 7 години
Браво, Кирил! Много успехи и занапред!
5
1
 
34
 
! Отговори
Кривондел преди 7 години
Винаги се радвам за успелите нашенци - браво!!!И винаги ми става малко тъжно - защото точно хора като него можеха да променят нещата тук - те, а не масата, те са двигателите на всяко общество - търсещите, амбициозните, способните. Нашият двигател замина за чужбина.... :(
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При нас от 25 години сме си жив цирк ,човека е натрупал опит
3
1
 
54
 
! Отговори
1 преди 7 години
Да е жив и здрав! Още десет цирка да направи! Винаги ми е драго като прочета за някой успял нашенец !
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успял циркаджия. А маймуните си стоят в БГ.
1
25
 
3
 
! Отговори
Hitar Petar преди 7 години
Циркаджия... :)